Annonse

Nyhetsstudio

Oslo Frp med støtte til Siv Jensen

Oslo Frp med støtte til Siv Jensen

Oslo Frp hadde ekstraordinært styremøte i kveld og vedtok følgende resolusjon:

«Det har vært en uregelfestet praksis at partileder og nestledere settes først på listen som innstilles fra nominasjonskomiteen i sine respektive fylkeslag. Nominasjonskomiteen er suveren i sin innstilling. Styret i Oslo FrP anbefaler vanlig praksis,» heter det i vedtaket.

Dermed støtter styret med leder Geir Ugland Jacobsen at Siv Jensen bør være toppkandidat til Stortinget, så lenge hun blir gjenvalgt på Frp's landsmøte til høsten. Jensen har selv varslet at hun tar gjenvalg og det er ikke noen som foreløpig har tatt opp konkurransen om ledervervet.

Ugland Jacobsen har den siste uka skapt mye uro i partiet etter at han i et intervju med Finansavisen luftet tanken om å ikke sette Siv Jensen på topp.

- Jeg angrer ikke, men det er klart at jeg nok en gang har lært at ting kan tøyes, strekkes og misforstås. Det er ofte slik en fjær blir til høns, sier Ugland Jacobsen til Dagbladet i kveld.

Ugland Jacobsen ble valgt til ny fylkesleder i Siv Jensens lokallag i vinter. Da frontet han en resolusjon som fikk flertall mot Jensens stemme om å gjøre Norge til et nasjonalt fyrtårn i Europa.

Videre i vedtaket heter det at Oslo Frp vil følge opp partiets vedtatte politikk - noe de er blitt kritisert av partileder Jensen for ikke å gjøre da hun ba dem om å innordne seg.

«Oslo Frp vil arbeide for at folk flest i hovedstaden skal føle seg trygge og for at byen forblir landets sentrum for næringsaktivitet. Nasjonalt vil Oslo FrP være en pådriver for at partiet utformer og utøver sin politikk med fokus på å sette nasjonale interesser først. Styret i Oslo FrP vil i utviklingen av partiets politikk følge opp vedtatte resolusjoner.»

Annonse
Trafikken går som normalt igjen på E6
Foto: SVV

Trafikken går som normalt igjen på E6

Oppdatering: Klokka 15.35 skriver Vegtrafikksentralen at bilen er ute på vegskulderen og at det er fri ferdsel i alle felt igjen.

En personbil med stans skapte kø ved E6 på Furuset i Oslo i ettermiddagsrushen fredag.

Vegtrafikksentralen øst skriver at bilen står i midtre felt i retning Gardermoen.

- Politiet er varslet og bestiller berging, skriver de på X.

Sveriges statsminister setter inn Forsvaret

– Som dere vet er Sverige i en eksepsjonell situasjon. Den savner sidestykke i Sverige og i Europa, sier Sveriges statsminister Ulf Kristersson på en pressekonferanse.

Statsministeren kommenterer fredag voldsbølgen og de mange drapene i Sverige den siste tida.

Han varsler at regjeringen neste uke kommer med endringer i lovverket for å åpne for at Forsvaret kan bistå politiet.

Forsvaret skal bistå med kompetanse på blant annet sprengstoff og bidra med helikoptre.

- De siste dagene har vært bortimot de verste man kan tenke seg i et åpent samfunn, sier statsministeren.

Sveriges statsminister setter inn Forsvaret
Foto: Bing Guan / Reuters / NTB
Annonse
Medier: Senator Dianne Feinstein er død
Foto: Drew Angerer / AFP / NTB

Medier: Senator Dianne Feinstein er død

Senatoren Dianne Feinstein fra det demokratiske partiet er død, 90 år gammel, melder en rekke amerikanske medier.

Feinstein var den lengstsittende kvinnelige senatoren i USA.

- Dianne Feinstein var helt fra begynnelsen et ikon for kvinner i politikken, sier Nancy Pelosi, demokrat og tidligere leder i Representantenes hus, ifølge ABC7 News.

Skolebuss i alvorlig hendelse på motorvei
Foto: Pa Photos

Skolebuss i alvorlig hendelse på motorvei

Minst en kvinne skal være skadd etter at en skolebuss veltet etter sammenstøt med en personbil på motorveien utenfor Liverpool i England, skriver Sky News.

50 elever skal få tilsyn på stedet der bussen har veltet.

Sykehuset Alder Hey opplyser at de har hevet beredskapen i forbindelse med ulykken. De betegner det som en «alvorlig hendelse».

Merseyside brannvesen sier at de kom til ulykkesstedet klokka 08.16, og ble møtt av en buss som lå på siden med flere skadde om bord. Et stort antall nødetater skal ha blitt sendt til stedet etter ulykken, skriver avisa.

Lokalt politi har bedt folk om å holde seg unna og finne andre ruter fram til veien åpnes igjen.

Annonse