Nyhetsstudio

Mina Ridder-Nielsen Janssen

Dyster rekord i delstat:

Den siste uka har antall nye coronasmittede økt kraftig i nesten alle USAs stater. Som følge av smitteeksplosjonen har landets ledende ekspert på infeksjonssykdommer, Anthony Fauci, uttrykt stor bekymring over coronasituasjonen i USA.

- Vi har ikke kontroll akkurat nå, om man ser på tallene, har han uttalt.

Np har det blitt satt en ny dyster rekord i USA.

Det siste døgnet er det meldt om 11 458 nye smittetilfeller i delstaten Florida, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Det er det høyeste antallet coronatilfeller som hittil har blitt registrert i delstaten på en dag, og andre gangen på tre dager at delstaten har over 10 000 smittetilfeller i løpet av et døgn.

Smitteeksplosjon i strandby

Smitteeksplosjon i strandby

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Leteaksjon etter savnet turgåer i Rauma:

Det er satt i gang en leteaksjon etter en mann som ikke har kommet tilbake etter en fjelltur i Rauma onsdag, opplyser politiet i Møre og Romsdal.

Politiet opplyser til Romsdals Budstikke at de fikk en melding torsdag om at en mann i 20-årene hadde sagt han skulle gå en fjelltur til Nyheitinden onsdag. Melderen hadde ikke oppnådd kontakt med mannen torsdag.

Politiet har funnet den savnede turgåerens bil.

- Det er all grunn til å tro at han har gått turen og ikke kommet ned igjen. Derfor setter vi i gang en leteaksjon i og rundt området, sier operasjonsleder Arild Reite til avisen.

Fjelltoppen Nyheitinden er 1.589 meter høy og ligger mellom Isfjorden og Eikedalsvatnet i Møre og Romsdal.

Fem nye smittetilfeller i Indre Østfold:

I Indre Østfold har fem nye personer fått påvist coronaviruset torsdag. Det skriver kommunen i en pressemelding.

- Tre av de fem tilfellene er nærkontakter, vi jobber fortsatt med smittesporing, skriver de.

I går testet kommunen 294 personer, torsdag testet de 318 personer.

Søndag vedtok kommunen å stenge ned for å få stanse smittespredningen.

Corona - Strakstiltak for å stoppe «ukontrollert smitte»

Corona - Strakstiltak for å stoppe «ukontrollert smitte»

dagbladet

Bydelsdirektør: Utbruddet i Vestre Aker er under kontroll:

Coronautbruddet etter flere fester i bydel Vestre Aker i Oslo har vært krevende, men er nå under kontroll, sier bydelsdirektør Elisabeth Vennevold.

- Vi gikk fra å ha full kontroll på bydelen med null smittede, til å bli bydelen med flest smittede. Utbruddet er under kontroll, vi har sporet opp og vært i kontakt med samtlige som har hatt nærkontakt med de smittede på festene, sier hun til Aftenposten.

Ifølge bydelsdirektøren er det ikke avdekket noen superspredere på festene eller smitte fra utlandet, og det er usikkert hvor smitten opprinnelig kom fra.

Smittevernoverlege Frode Hagen i Oslo kommune sier til avisa at det de siste dagene har vært færre positive tester knyttet til utbruddet, og han er ikke bekymret over at kommunen ikke vet hvor smitten på festene opprinnelig kom fra.

- Det viktigste er at de som ble smittet på festene, blir sporet opp, sier han.

(NTB)

Nyhetsstudio - 50 smittet etter Oslo-fester

Nyhetsstudio - 50 smittet etter Oslo-fester

dagbladet

Trump: - Full normalisering mellom Israel og Emiratene:

Israel og Emiratene etablerer diplomatiske bånd mot at Israel lar være å annektere deler av den okkuperte Vestbredden, opplyser USAs president Donald Trump.

De forente arabiske emirater er dermed den første arabiske staten ved Persiabukta som etablerer fullstendige diplomatiske bånd med Israel. Fra før av er det kun to arabiske land, Egypt og Jordan, som har diplomatiske bånd med Israel.

Til gjengjeld innstiller Israel planen om å annektere store deler av den okkuperte Vestbredden, områder som lenge har vært ment å utgjøre en framtidig palestinsk stat.

Trumps kunngjøring kom i form av en Twitter-melding med en uttalelse fra de to landene, der de gjør avtalen kjent.

(NTB)

Kvinne reddet ut fra grotte:

Politiet i Møre og Romsdal melder om en redningsaksjon ved Hustadvika torsdag ettermiddag. Ei kvinne i 40-åra er trolig skadd i et bein.

- Kvinnen er inne i ei grotte. Personell fra ambulanse, lege og redningsmann fra Sea King er på plass, skriver politiet på Twitter.

Også frivillige fra Røde Kors er hos den skadde.

Like før klokka 17.30 melder politiet at kvinnen er i ferd med å bli fraktet ned fra fjellet på båre. Det skal være tåke i området, og derfor ikke mulig å ta i bruk helikopter.

Tiltalt for å ha skutt mann i leggen:

To menn er tiltalt for kroppsskade etter at en mann i 20-årene i mai i år ble skutt i leggen utenfor Åsen skole i Lørenskog.

Politiet fikk melding om at det var hørt høye smell ved Åsen skole klokken 19.36 26. mai i år.

Etter en stund fant de en mann i 20-årene som var skutt i leggen. Senere ble to unge menn innhentet av en hundepatrulje etter å ha forsøkt å stikke av.

Nå er en mann i slutten av tenårene og en mann i begynnelsen av 20-årene tiltalt i saken. Den yngste av de to er tiltalt for å ha avfyrt skuddet som traff mannen.

I tillegg er begge tiltalt for trusler mot mannen. Ifølge tiltalen rettet mannen i slutten av tenårene den ladde pistolen mot hodet til den fornærmede, mens den andre mannen holdt utkikk.

Rettssaken mot de to tiltalte starter i Oslo tingrett torsdag i neste uke.

(NTB)

Boligbrann ute av kontroll:

Politiet melder om en brann i en privatbolig i Vikersund. Nødetatene rykker ut etter melding om brann i et rekkehus.

- Boligen skal være overtent. Foreløpig ikke oversikt over alle beboere. Brannvesenet har iverksatt slukningsarbeid, skriver politiet.

Ifølge politiet er det 18 personer som er bosatt i rekkehuset. To er sendt til sykehus etter å ha pustet inn røyk.

Brann på anleggsområde:

Øst politidistrikt melder om en brann ved Skårer i Lørenskog. Brannen skal være på et anleggsområde. Det er startet evakuering av boliger i nærheten, og opprettet sikkerhetsavstand på 300 meter.

- Det brenner på et anleggsområde som er i ferd med å sprenges ut. Vi jobber nå med å få fjernet mattene med ei gravemaskin. Det er også usikkert om det er noe sprengstoff igjen på området, sier operasjonsleder Terje Marstad til Dagbladet.

Det er foreløpig uklart hvilke farer dette medfører. Det er likevel satt i gang evakuering av de nærmeste boligene. Beboerne blir fraktet til Rasta skole.

Det er også en barnehage i nærområdet. Barna her skal være trygge, og blir tatt vare på, opplyser politiet.

- Nødetatene er på stedet. Mye svart røyk som blåser vestover. Politiet ber folk holde avstand til røyken samt vindu og dører lukket, skriver politiet på Twitter.

Ifølge lokalavisa Romerikes Blad produserer bedriften på stedet skytematter. Politiet ber folk holde avstand og holde vinduer og dører lukket.

Venstre-innstilling drøyer til neste uke:

Valgkomiteen i Venstre intervjuet i går fire kandidater til vervet som ny partileder.

Mens enkelte medier har hevdet at innstillingen fra komiteen er ventet innen kort tid, sier Dagbladets kilder tett på prosessen at innstillingen ikke blir klar denne uka.

Om dette skal tolkes som tegn på uenighet i komiteen, er uvisst.

Dagbladet intervjuet valgkomiteens leder Per A. Thorbjørnsen onsdag kveld. Han var da tydelig på at komiteen skulle unngå feil fra forrige runde. Den gang ga man Trine Skei Grande fornyet tillit, men innen kort tid ble det klart at dette ikke hadde bred nok støtte i partiet. Skei Grande trakk seg som leder like etterpå.

Sveinung Rotevatn, Abid Raja, Iselin Nybø og Guri Melby var de fire kandidatene valgkomiteen intervjuet i går.

Komitéleder: Venstre-grillinga er over

Komitéleder: Venstre-grillinga er over

dagbladet

Ikke funnet kniv-skadde:

Politiet er på plass ved Danmarks plass i Bergen etter at de fikk melding om at flere skulle være knivstukket. Politiet fikk melding om hendelsen 14.06.

- Politiet er på stedet, har kontroll på en person. Søker etter skadde, skriver politiet.

Foto? Video? Tips oss på 2400@db.no.

Operasjonsleder Steinar Haugsvik ved Vest politidistrikt forteller Dagbladet at en kvinne er pågrepet.

- Den mistenkte kvinnen har blod på seg. Det er ukjent skadeomfang på henne. Vi tenker at hun kanskje har vært bortpå andre, slik at de har fått blod på seg, sier operasjonslederen.

- Mistenkte har skader i en hånd i det som antas som selvpåført knivskade. Kvinnen ivaretas nå av helsevesenet, skriver politiet i en pressemelding.

Foto: Sandor Dahl

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.