Nyhetsstudio

Anette Beckhaug

Fant torturkammer i sjøcontainere :

Nederlandsk politi har arrestert seks menn etter å ha oppdaget et provisorisk fengsel og lydisolert torturkammer i sjøcontainere. Det skriver The Guardian.

Funnet ble gjort forrige måned i Wouwse Plantage, en liten by sørvest i landet. Politiet mottok tips i form av meldinger fra en EncorChat-telefon, som er et kommunikasjonsnettverk som brukes til å planlegge kriminell aktivitet.

I containerne ble det blant annet funnet en tannlegestol med fester til både armer og føtter, samt ulike verktøy som skalpell, tang og håndhjern.

- Seks av containerne var ment som celler der folk kunne bindes sammen, og en container var ment som et torturkammer, sa Andy Kraag, leder for politiets nasjonale etterforskningstjeneste i en video, sitert av The Guardian.

TORTURKAMMER: Seks personer er pågrepet etter at nederlansk politi fant torturkammer i sjøkontainere. Foto: AP / NTB Scanpix
Studioet fortsetter under annonsen

39 nye smittede i Norge siste døgn:

Natt til mandag var det registrert 12 897 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 39 tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 128 meldte tilfeller, viser tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Mer enn 940 000 tester for coronavirus er til nå gjennomført i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

I alt 16 personer fikk fredag behandling på sykehus for covid-19-sykdom. FHI har registrert 267 coronarelaterte dødsfall her i landet siden mars.

FHI understreker at det ikke alltid er mulig å slå fast om de coronasmittede har dødd av eller med covid-19.

(NTB)

Foto: Shutterstock/NTB

Rekordhøy smitte:

I kjølvannet av eksplosjonen i Beirut har coronasmitten økt kraftig i Libanon. Søndag ble det registrert rekordhøye tall.

Totalt ble det registrert 1006 nye smittetilfeller og 11 nye dødsfall de siste 24 timene i det kriserammede landet.

Smittetallene har økt kraftig i etterkant av den kraftige eksplosjonen i havnen i Beirut 4. august som tok livet av 190 mennesker, og som førte til at sykehusene ble overfylt med skadde.

Avtroppende helseminister Hamad Hassan har bedt om to nye uker med lockdown for å bekjempe virusspredningen.

Så langt har landet hatt 29 303 bekreftede smittetilfeller og 297 dødsfall.

(NTB)

Pepsi-legende død:

Tidligere Pepsi-sjef Donald Kendall er død. Det melder Wall Street Journal.

Kendall ble 99 år gammel.

Han var tidligere administrerende direktør i Pepsi Cola og fungerte som administrerende direktør i PepsiCo fra 1971 til 1986.

Foto: AP/NTB

Giftmistenkt pågrepet:

En person er pågrepet etter at en pakke som inneholdt giftstoffet ricin og var adressert til USAs president Donald Trump ble stanset av politiet tidligere denne uka.

Personen ble pågrepet da vedkommende var vei fra Canada til USA, skriver NBC News.

Pakken ble stanset før den nådde fram til Det hvite hus. To tester har bekreftet det dødelige innholdet, skriver CNN. Saken undersøkes nå av FBI og Secret Service.

Nyhetsstudio - Gift sendt til Trump

Nyhetsstudio - Gift sendt til Trump

dagbladet

Oppfordrer til hjemmekontor:

Presset i trafikken under rushtida mandag morgen kan bli så kraftig som følge av busstreiken på Østlandet at Vegvesenet oppfordrer til hjemmekontor mandag.

- Det hadde vært veldig fint om de som kan ha hjemmekontor, tar det. Da blir det litt mindre kø, sier trafikkoperatør Anne Hårstad i Statens vegvesen til VG.

Dagbladet oppdaterer saken.

Foto: NTB

Store skader etter elgpåkjørsel:

Øst politidistrikt rykket søndag kveld ut etter melding om en elgpåkljørsel ved Herbergåsen i Oppaker.

Fem personer var i bilen under ulykken.

- Flere klager over smerter i rygg, nakke og hode, skriver politiet på Twitter.

Det er store materielle skader på bilen. Elgen er død.

Orkanen overrasket: Tre drept:

Fredag morgen nådde den orkan-liknende stormen «Lanos» Hellas. Det førte til kraftig vind og mye regn. I forbindelse med stormen sendte greske myndigheter ut et ekstraordinært farevarsel:

- Dårlig vær vil prege sentral- og Sør-Hellas fra torsdag ettermiddag. Det starter fra sørvest, og medfører kraftig regn, tordenstormer og veldig kraftig vind, skrev myndighetene.

Tre mennesker er nå bekreftet omkomne etter stormen.

En mann ble funnet under et kollapset tak i nærheten av Karditsa en dag etter at orkanen inntraff. Lørdag ble en eldre kvinne funnet død i et oversvømt hus. Også en gjeter, som skal ha blitt feid avgårde, er død, srkiver Sky News.

I tillegg letes det etter minst èn savnet kvinne.

Det er store materielle skader, og om lag 5000 har blitt oversvømt i Karditsa-området. Ifølge Sky News mottok greske myndigheter 2500 nødanrop under stormen.

Statsminister Kyriakos Mitsotakis er forventet å besøke området de neste dagene, og har lovet økonomisk støtte.

Foto: Vaggelis Kousioras / AP / NTB

Sønn forsynte familien med hasjbrownies:

Politiet i Agder skriver på Twitter at de klokka 17.26 fikk melding via AMK-sentralen om at en familie følte seg svimle og dårlige.

- De trodde de hadde blitt akutt forgiftet, skriver politiet.

Nødetatene rykket ut til stedet, men da de kom fram, skulle det vise seg at det var sønnen i huset som hadde bakt hasjbrownies.

- Dette hadde resten av familien forsynt seg av, skriver politiet.

Ingen skal ha blitt alvorlig syke, men politiet oppretter sak på foholdet.

Cowboy (20) døde etter ulykke:

Den amerikanske cowboyen Rowdy Lee Swanson er død, 20 år gammel. Det bekrefter klubben hans, OSU Rodeo Team, på sine nettsider.

Swanson døde torsdag.

- Det er med tungt hjerte at vi kan bekrefte at en av våre egne, Rowdy Swanson, har gått bort. Han var en stor del av vår rodeofamilie og vil bli dypt savnet. Våre tanker går til hans familie og etterlatte, sier klubbens trener, Cody Hollinwsworth, i en uttalelse.

Ifølge nettstedet Pro Rodeo, døde Swanson av skader han påførte seg under et stevne i Mineral Wells, Texas. Han ble kastet av oksen han red, skriver nettstedet.

Swanson var medlem av Professional Rodeo Cowboys Association (PRCA), som er den største rodeoorganisasjonen i verden. Han studerte dyrevitenskap ved Oklahoma State University i Stillwater, som ligger i Payne County.

- Rodeokomiteen og rodeofamilien viser vår dypeste medfølelse med Rowdys mor, Vanessa, hans bror, Roper og hans resterende familie, skriver stevnet i et Facebook-innlegg, ifølge Pro Rodeo.

To Norsk Folkehjelp-ansatte omkom i ulykke:

To Norsk Folkehjelp-ansatte omkom i 10.00-tiden norsk tid i en ulykke på Salomonøyene i Stillehavet.

- Vi kan bekrefte at to av våre kollegaer omkom i en tragisk ulykke med eksplosiver på Salomonøyene, sier assisterende generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Per Nergaard, i en pressemelding.

Til Dagbladet forteller han at de to omkomne er den australske statsborgeren Trent Lee og den britiske statsborgeren Stephen «Luke» Atkinson. Ingen andre er rapportert skadd som følge av ulykka.

- Dette er en svært tragisk ulykke, og det eneste vi vet er at det har skjedd en eksplosjon. Vi arbeider nå for å klargjøre årsakene og bistå de avdødes familier, sier Nergaard til Dagbladet.

Han forteller at arbeidet på Salomonøyene stanses midlertidig og at Norsk Folkehjelp, sammen med de lokale politimyndighetene, skal etterforske hva som har skjedd.

- Er det noen nordmenn som befinner seg der nede?

- Nei, på Salomonøyene har vi bare en liten internasjonalstab og lokalansatte som bidrar i arbeidet.

Norsk Folkehjelp har bistått myndighetene på Salmonøyene siden 2019 med å utvikle en sentralisert database over de store mengdene med eksplosiver fra andre verdenskrig som ligger på øyriket.

- Norsk Folkehjelp har sikkerheten til alle våre ansatte i høysetet og bruker betydelige ressurser på opplæring og beredskap, men dessverre er det umulig å gardere seg helt mot farene eksplosivrydderne utsettes for, sier generalsekretæren.

Norsk Folkehjelp har cirka 1850 mineryddere på plass i 19 land over hele verden.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.