Nyhetsstudio

Line Brustad

Mann omkommet etter å ha blitt funnet i Gaula:

En mannlig fisker er bekreftet omkommet etter at han i går kveld ble hentet opp av elva Gaula på Lundamo i Trøndelag.

Det bekrefter operasjonsleder Viola Elvrum ved Trøndelag politidistrikt overfor Dagbladet.

Pårørende er varslet, opplyser operasjonslederen.

Politiet fikk melding om hendelsen onsdag kveld, klokka 20.30.

Det ble iverksatt førstehjelp på stedet etter at mannen var blitt hentet opp fra elva, ifølge politiet.

- En person observerte en antatt person som fløyt nedover elva. Vi iverksatte søk i området, og kort tid seinere gjorde luftambulansen funn, sa operasjonsleder Bernt Tiller til Dagbladet i går kveld.

Studioet fortsetter under annonsen

Kvinner forbrent etter solarium-sabotasje:

Tre kvinner fikk andregrads forbrenning etter å ha benyttet et solarium i Fredrikstad. Solstudiokjeden mistenker sabotasje og vil politianmelde saken.

To kvinner hadde uavhengig av hverandre vært i samme solstudio, den ene torsdag og den andre fredag. Begge gikk til legevakten for å bli behandlet for forbrenning.

- Det er helt forferdelig. Det brenner, koker og svir i huden i ansiktet, på hendene og overarmen. Jeg har ligget med frosne wokposer i ansiktet for å kjøle ned huden, forteller den ene av kundene, en kvinne i begynnelsen av 50-årene, til Fredriksstad Blad.

Den som drev solstudioet hadde kontaktet henne og fortalt at to av filtrene på de fire ansiktssolene hadde blitt stjålet.

Den yngste av de to, en kvinne i 20-årene, tok også 20 minutter sol i det samme rommet fredag.

Daglig leder Thorbjørn Frantzen i solstudiokjeden opplyser at de har video og personalia på en bestemt person som var inne på det aktuelle rommet i halvannen time.

- Han benyttet solen i 20 minutter. Resten av tiden må han ha benyttet på å fjerne glassfilteret. Han har rett og slett koblet om sikkerhetssystemet, sier Frantzen, og legger til at de kommer til å politianmelde saken.

(NTB)

Illustrasjonsfoto: Greg Wood / AFP / NTB

NTB: Oslo vurderer nye innstramminger:

Oslo kommune skal vurdere å forby samlinger på flere enn fem personer, og stanse innslipp til utesteder klokka 22.00.

Det opplyser kilder til NTB.

Fra før forbyr Oslo private samlinger på flere enn ti personer, og norske myndigheter har stengt alle restauranter, puber og barer klokka 24.00.

Dagbladet oppdaterer saken.

NYE TILTAK: Oslo kommune skal vurdere ytterligere to kraftige innstramminger, ifølge NTB. Foto: NTB

Syklist fløyet til sykehus etter kollisjon:

En syklist er fløyet til Ålesund sykehus med luftambulanse etter å ha kollidert med en bil lørdag ettermiddag. Det melder Møre og Romsdal politidistrikt.

Skadeomfanget er ukjent.

Kollisjonen fant sted ved flyplassen på Gossen i Akura kommune.

Smitte på 44 fly i september:

Folkehelseinstituttet får varsler dersom det oppdages coronasmitte på offentlig kommunikasjon. Ifølge FHIs oppdaterte liste, er det påvist coronasmitte hos reisende på 44 fly innenlands og til og fra Norge så langt i september.

For busser er tallet fem, mens det er oppdaget smitte på ett tog og én buss.

24 smittefly: - Skummelt

24 smittefly: - Skummelt

dagbladet

Smitte på Drammen sykehus - 15 i karantene:

15 personer er satt i karantene, etter at en ansatt ved avdeling for nevrologi, revmatologi og rehabilitering på Drammen sykehus testet positivt for covid-19 fredag ettermiddag, skriver Drammens Tidende.

Smitteveien for den ansatte er kjent og ligger utenfor sykehuset.

Det ble jobbet med smitteoppsporing med bistand fra smittevern utover kvelden og natt til lørdag. Per nå er tre innlagte pasienter og syv ansatte satt i karantene, ifølge DT.

I tillegg er det fem pasienter som har reist hjem som alle er kontaktet og informert om at de må karantene.

Tusenvis demonstrerer mot lockdown:

Tusenvis av mennesker har samlet seg til protest mot en nye runde med corona-lockdown på Trafalgar Square i Storbritannias hovedstad London lørdag ettermiddag.

Bilder fra stedet viser at folk står stimlet sammen og holder opp skilt med påskrift som; «hvor er pandemien?» og «forkast de dumme reglene».

De siste dagene har det vært flere smitterekorder i Storbritannia, og etter den voldsomme økningen, valgte flere britiske byer å innføre nye restriksjoner fredag. I Leeds er det nå forbudt å møte medlemmer av andre husholdninger innendørs eller i private hager, ifølge AP.

Lignende restriksjoner innføres i Cardiff og Swansea i Wales. I Skottland oppfordres studenter til å holde seg unna utesteder og restauranter denne helgen, skriver NTB.

Andre steder er begrensninger blitt innført tidligere, og en firedel av den britiske befolkningen er nå underlagt skjerpede smitteverntiltak.

- Vi har, som Spania og andre land, nådd et farlig vendepunkt, og vi må agere nå, sa statsminister Boris Johnson i en tale til Parlamentet tidligere denne uka.

Foto: Frank Augstein / AP / NTB

Leier advokater for sexisme-håndtering:

Medlemmer av det danske regjeringspartiet Socialdemokratiet kan ta kontakt med et advokatfirma hvis de opplever å bli utsatt for krenkelser og overgrep.

Det opplyser statsminister Mette Frederiksen til avisen Politiken.

Det er ikke kjent hvilket advokatfirma partiet har leid inn, men det beskrives som et firma som har spesialisert seg på arbeids- og ansettelsesrett, samt diskriminering.

- Vi har valgt å innlede et samarbeid med et advokatfirma der man kan henvende seg om episoder som man selv har vært involvert i eller vært kjent med, så vi er sikre på at det i hvert fall er en ramme for at konkrete situasjoner kan håndteres, sier Frederiksen.

Hun sier også at hun er åpen for at partiet selv starter en undersøkelse hvor man aktivt forsøker å avdekke hvor stort omfanget er.

Initiativet kommer etter at 322 nåværende eller tidligere danske politikere signerte et opprop mot sexisme og overgrep i det politiske miljøet.

(NTB)

Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Over 600 nye smittet i Danmark:

I Danmark meldes det om 619 nye smittetilfeller det siste døgnet. Det er noe nedgang siden gårsdagens smitterekord, da 678 nye smittetilfeller ble registrert.

På en pressekonferanse fredag ettermiddag varslet helseminister Magnus Heunicke at de nasjonale coronatiltakene som egentlig skulle utløpe 4. oktober, forlenges til den 18. oktober.

De innebærer at barer og restauranter stenger klokka 22 om kvelden. Stående gjester må alle ha på seg munnbind. I tillegg skjerpes også forsamlingsforbudet ytterligere.

Regelen om at ikke mer enn 50 kan samles, gjelder fra lørdag også private arrangementer, som bryllup og bursdagsfester, skriver NTB.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Bil i full fyr i Oslo:

En bil sto i full fyr ved Hellerud T-banestasjon i Oslo lørdag ettermiddag.

- Vi er på vei til stedet. Ut fra det brannvesenet melder skal det ikke være noen i bilen, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Kort tid senere melder politiet at bilen var overtent da nødetatene kom til stedet. Brannen skal ha oppstått under kjøring, så det er ikke mistanke om at brannen er påsatt, skriver politiet.

Årsaken til brannen er foreløpig ikke kjent, og bilen vil bli underøskt.

Foto: Eva Brandal Laran

Brann i tomannsbolig i Oslo:

Brannvesen og politi har rykket ut til en brann i en tomannsbolig på Veitvet i Oslo lørdag ettermiddag. Den ene delen av tomannsboligen er totalskadd, mens den andre har store røykskader, melder Oslo brann- og redningsetat.

Klokka 14.20 melder politiet at brannen er slukket, men at brannvesenet vil holde på med etterslukking i noen timer framover.

Totalt var det fire personer inne i boligen, opplyser operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Dagbladet.

- To personer er kjørt til legevakta - en med røykskader og en med brannskader på et bein, skriver politiet.

Det ble innledningsvis meldt om fare for spredning, og røyken skal ha vært synlig i store deler av Oslo.

Politiet oppfordret en periode til at personer i området skulle trekke seg unna og at dører og vinduer skulle lukkes, på grunn av røykutviklingen.

Tomannsboligen ligger tett på T-banelinjen, noe som medførte stans i trafikken en periode. T-banen er klokka 13.30 tilbake i normal drift.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.