Nyhetsstudio

Vegard Kristiansen Kvaale

Frykter massesmitte etter at 624 gikk ut døra:

624 coronapasienter i Romania har skrevet seg selv ut fra sykehuset i Romania. Det skjer etter at en domstol konkluderte med at den påbudte innleggelsen av coronasmittede, selv de med milde symptomer - bryter med menneskerettighetene, melder AFP.

- Totalt 624 pasienter, som testet positivt for viruset, har bedt om å forlate sykehusene og risikerer nå å spre smitten i sine lokalmiljøer, sier helseminister Nela Tataru, ifølge nyhetsbyrået.

Han opplyser også at myndighetene mener mer enn halvparten av de 50.000 menneskene som er i påbudt selvisolasjon etter å ha kommet hjem fra utlandet, har trosset dette påbudet.

Torsdag registrerte Romania 614 nye tilfeller i den største daglige økningen siden pandemien startet.

Totalt har landet med 20 millioner innbyggere registrert 30 789 smittetilfeller og 1 834 dødsfall.

Studioet fortsetter under annonsen

Full overtenning i rekkehus:

Et rekkehus i Haugesund brenner natt til onsdag. Ifølge politiet er det full overtenning, og alle beboerne skal ha kommet seg uskadd ut.

Politiet opplyser på Twitter at det er mye røyk i området og at naboer må holde dører og vinduer åpne.

– Det er full overtenning og det er ikke kontroll på brannen, skriver politiet.

(NTB)

Brann i boligblokk i Follo:

Det brenner i et en boligblokk på Tårnåsen i Nordre Follo. Alle skal være evakuert ut av blokka i god behold, opplyser brannvesenet.

Ifølge politiet i Øst har det kommet flere meldinger om brann i bygningskomplekset, som ligger i Tårnåsen like ved Kolbotn i Nordre Follo kommune.

Brannvesenet i Follo opplyser til NTB at deres mannskap på stedet bekrefter at det er åpne flammer i leiligheten som brenner. Beboerne i leiligheten skal ha kommet seg ut i god behold.

Også resten av beboerne i boligblokken skal være evakuert. Alle nødetatene er på stedet.

(NTB)

Siste nytt fra Trump:

Rett før midnatt norsk tid møter president Donald Trump opp på en pressekonferanse for å gi en oppdatering på coronasituasjonen.

Presidenten begynner med å omtale coronaviruset som "Kina-viruset", noe han har blitt kritisert for en rekke ganger tidligere.

Trump snakker lenge og gjentar mange av de samme punktene han har gjort tidligere om hvor bra han mener det går med den amerikanske økonomien. Han sier også at samfunnet må åpne opp igjen, og at noen demokratiske politikere nekter å gjenåpne samfunnet av politiske årsaker.

Så blir han spurt om det første arrangementet til Biden og Harris like før han selv gikk ut på podiet i Det hvite hus.

- Jeg så litt av Bidens tale og litt av Harris' tale. Det var nok. Jeg så hvordan hun startet presidentkampanjen veldig høyt, så sank tallene hennes. Hun forlot racet sint. Og ingen var mer fornærmende mot Biden enn henne. Hun sa fryktelige ting om ham. Hum mobbet ham åpenlyst. Derfor var det et veldig risikabelt av ham å velge henne. Dessuten ønsker hun en skatteøkning på tre billioner, sier Trump.

- Jeg er veldig overrasket over at han valgte henne, for hun sa mange fryktelige ting om ham. Og hun sank som en stein, sier Trump.

Presidenten blir spurt om hvorfor han hevder at en seier til Biden vil innebære en "invasjon" av forstedene.

- Jeg mener de vil ødelegge forstedene. De vil forandre reguleringene så du får masse problemer med lavkostnadsboliger. Folk har kjempet hele livet for å komme dit, så skjer noe som forandrer det de kjempet for i så mange år, sier Trump.

Se pressekonferansen live på Dagbladet TV.

REUTERS/Kevin Lamarque

Corona-smitte avdekket på KV Andenes:

En person er bekreftet smittet med corona om bord på kystvaktskipet KV Andenes. Det opplyser Kystvakta i en pressemelding onsdag.

Totalt 12 av mannskapet på 62 har vært testet etter at det ble avdekket luftveissymptomer. En av prøvene har nå vist positivt utslag.

Den smittede vil nå bli tatt med til kystvaktbasen i Ramsund og satt i isolasjon. Resten av mannskapet vil bli testet og skipet vil bli satt i karantene.

Biden og Harris møter pressen:

Onsdag kveld norsk tid deltar Kamala Harris på sitt første arrangement med Joe Biden etter at han valgte henne som sin visepresidentkandidat.

Rett før klokka 23 norsk tid dukker de opp på scenen.

- Dette er en spennende dag for oss begge, sier Joe Biden.

Biden fortsetter med å si at dette er et alvorlig øyeblikk for nasjonen.

- Dette er et livsforandrende valg for denne nasjonen. Valget vi tar i november vil beslutte framtiden for Amerika i veldig lang tid. Jeg har ingen tvil om at jeg har valgt den riktige personen til å bli med meg, som den neste visepresidenten i USA, Kamala Harris.

Videre går han over på president Donald Trumps angrep mot Harris.

- Han kaller Kamala "ekkel", og sutrer over hvordan hun er "slem" mot hans utvalgte. Det er ingen overraskelse, fordi å sutre er hva Donald Trump gjør best. Er noen overrasket over at Trump har et problem med en sterk kvinne?

Les mer her:

Svarer etter Trump-angrep

Svarer etter Trump-angrep

dagbladet

Bekrefter at pågrepet demonstrant er død:

Hviterussland opplyser at en ung mann som ble pågrepet under en demonstrasjon mot presidentvalget, døde mens han ble transportert til et fengsel.

25-åringen ble pågrepet søndag i byen Gomel sørøst i landet. Han ble dømt til ti dagers fengsel. Onsdag opplyste en offisiell granskningskomité at mannen døde mens han var i politiets varetekt.

Det er ikke kommet opplysninger om dødsårsaken.

Demonstrasjonene mot landets autoritære president Aleksandr Lukasjenko fortsatte onsdag for fjerde dag på rad. Minst 6000 demonstranter er pågrepet og flere hundre skadd under protestene i kjølvannet av presidentvalget.

(NTB)

Jakter mann på sparkesykkel etter ran:

Politiet i Sør-Vest melder på Twitter at de søker etter en mann etter at det ble truet i Stavanger onsdag kveld.

Like etter klokka 20 kom det melding fra en person som akkurat var blitt truet på taket over Byterminalen. Mannen skal ha sagt at han hadde kniv og pistol på seg.

- Mannen som truet var iført en maske og solbriller. Flere patruljer leter etter gjerningspersonen, skriver politiet på Twitter.

Gjerningsmannen tok en sparkesykkel fra fornærmede før han stakk fra stedet.

Like etter klokka 20.30 opplyser politiet at de har kontroll på en mistenkt person på Vestre Platå.

Kraftigste økning på ett døgn:

Hellas har registrert 262 nye coronainfeksjoner i løpet av et døgn, den kraftigste smitteøkningen siden landet ble rammet av pandemien.

Ifølge greske helsemyndigheter er det siden tirsdag også registrert ytterligere to coronarelaterte dødsfall, noe som betyr at i alt 216 mennesker er døde i landet etter å ha blitt smittet av viruset.

Hellas har greid seg relativt bra under pandemien. Landet gjennomførte en omfattende nedstenging fra midten av mars, men etter at landet åpnet opp for turister fra utlandet i juli, har smittetallene steget kraftigere enn før.

Den siste uken er antall pasienter som får intensivbehandling, nesten doblet, fra 13 i forrige uke til 24 onsdag.

Myndighetene mener smitteøkningen først og fremst skyldes at folk ikke holder nødvendig avstand i restauranter, barer og andre steder der mange mennesker er samlet.

Helseminister Vassilis Kikilias opplyser at gjennomsnittsalderen på dem som har fått påvist viruset i august, har falt til 36 år.

(NTB)

Ferieperlen Santorini i Hellas. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Mann knivstukket i Bamble:

Politiet i Sør-Øst melder om en knivstikking i Bamble. En mann er påført skader. Hendelsen har skjedd på en privatadresse.

- Tilstanden til kvinnen er pr nå vurdert som ikke alvorlig. Politiet har pågrepet en mann i 20-åra som er mistenkt i saken, melder politiet.

Mann hentet opp av Lutvann:

Politiet i Oslo melder at nødetatene har rykket ut til Lutvann etter at en mann ble hentet opp fra nordsiden av vannet.

Mannen er ifølge politiet kald, men oppegående, og blir tilsett av ambulansen.

- Fire personer skulle svømme fra badeplassen ut til Nordholmen. En i følget fikk problemer og ble hjulpet til land av de tre andre, opplyser politiet på Twitter.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.