Nyhetsstudio

Audun Hageskal

- Jeg sliter skikkelig:

I etterkant av dagens fengslingsmøte, forteller Eirik Jensen om hvordan tida har vært etter at han ble fengslet. På spørsmål fra Dagbladet om hvordan det er å sitte i varetekt, svarer Jensen følgende:

- Jeg sliter skikkelig. Jeg sover ikke, bare to timer i døgnet, og slik har det vært siden jeg kom inn. Sovetablettene virker ikke, og det er en tilværelse ingen kan forestille seg. Men jeg står ikke her og sutrer over det, sier Jensen.

Narko- og korrupsjonsdømte Eirik Jensen kom torsdag med nyheten om at han har anmeldt Spesialenheten i forbindelse med sin egen sak. Dette for grov uforstand i tjenesten.

- Jeg har oppsummert 15 anklagepunkter. Disse vil jeg ikke kommentere nå, de går til Riksadvokaten, sier Jensen, og utdyper:

- Jeg kan ikke sitte med andre folk på bordet som har vært med i etterforskingen mot meg. Jeg ønsker en gransking av de som har ført prosessen mot meg, for jeg har ingen mulighet til å påvise eller bevise det jeg sier med mindre andre folk hører på mine forklaringer og leser dokumentene. Vi har fått en dom som ingen forstår, slår Jensen fast.

Hans forsvarer, advokat John Christian Elden, har ikke lest Jensens anmeldelse selv. Han er imidlertid klar på at det fremdeles kan ende med en frifinnelse for hans klient.

- Jeg kommer til å skrive en anke som baserer seg på feil fra Spesialenhetens side. Jensen kan fortsatt frifinnes i Høyesterett, han sier han ikke er skyldig og er ikke rettskraftig dømt, påpeker Elden.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Studioet fortsetter under annonsen

Politiets bønn på rim:

Politiet i Bergen ringes ned med festklager også natt til torsdag. De ber ungdommen vise vett, og oppfordrer naboer til å vente med å ringe politiet.

Telefonen til politiet i Vest politidistrikt står ikke stille natt til torsdag heller. Mellom klokka 23 og 2 har politiet loggført 42 oppdrag i forbindelse med forstyrrelse av natteroen.

– Studentene fester og naboene kjefter, politiet drar fra sted til sted, og pålegger festene å stenge ned. Det er likevel mer enn vi rekker over, enkelte andre oppdrag kan vi ikke stå over. Er du ute og fester i natt, vis vett og ikke plag naboene til fnatt, skriver politiet på Twitter.

Operasjonsleder Eivind Hellesund sier til NTB at det er opp mot 15 minutters ventetid for dem som ringer inn til politiet natt til torsdag.

– Det er lang kø og vi har mange tapte anrop. Det er fint vær i natt og det gjør at ungdommene sitter ute eller har vinduene åpne, sier han.

Han har valgt å be sine patruljer prioritere festklagene ettersom det har skjedd lite annet i Bergen denne kvelden. Men i tillegg til å be ungdommen vise hensyn, kommer Hellesund med en oppfordring til naboer som er irriterte.

– Vi tenker at en del av dem som står i telefonkø i stedet kunne ringt på hos naboen og bedt de dempe festen. Det er klart det ikke er fristende når man har lagt seg, men en liten oppfordring er at de tar på seg tøflene og går over til naboen i stedet for å stå i kø hos oss, sier Hellesund.

Dersom det ikke hjelper å be naboen roe ned festen, vil politiet også prioritere oppdraget høyere hvis de får beskjed om at det er gjort forsøk på å løse problemet allerede.

(NTB)

32 nye coronasmittede:

Det er registrert 32 nye tilfeller av coronasmitte i Norge ved midnatt natt til torsdag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Økningen er noe mindre enn den har vært de siste dagene. Onsdag økte smittetallet med 67 nye tilfeller og tirsdag med 49 nye tilfeller. Tallene er hentet fra Meldingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I alt har 9.783 nordmenn testet positivt for koronaviruset. Om lag 95 prosent er friskmeldte, ifølge FHI.

Til sammen 15 personer var torsdag innlagt på sykehus med påvist coronavirus. Det er like mange som onsdag, viser tall fra Helsedirektoratet. Av de 15 som er innlagt, ligger 2 pasienter i respirator.

FHI har registrert 256 coronarelaterte dødsfall her i landet.

(NTB)

Turistattraksjoner gjenåpner:

Noen av verdens mest kjente turistattraksjoner åpner igjen for publikum i Rio de Janeiro i Brasil.

Blant attraksjonene som åpner er den ikoniske Sukkertoppen og fjelltoppen Corcovado med den berømte Kristus-statuen Cristo Redentor, melder nyhetsstedet G1.

Attraksjonene åpner med 50 prosent kapasitet fra lørdag av, og de besøkende må bruke munnbind og håndsprit og holde avstand til hverandre.

Noen av byens turistattraksjoner åpnet allerede i juli, og svømming og strandliv er i noen grad tillatt.

Sør-Amerikas mest folkerike land har over 3,1 millioner bekreftede smittetilfeller og mer enn 103.000 er registrert døde som følge av coronapandemien. I Rio de Janeiro er mer enn 76.000 blitt smittet og over 8.600 er døde.

(NTB)

Nyhetsstudio - 50 000 dødsfall på 50 dager

Nyhetsstudio - 50 000 dødsfall på 50 dager

dagbladet

Rekkehus i Haugesund brant:

Et rekkehus i Haugesund brant natt til onsdag. Ifølge politiet er det store materielle skader, og alle beboerne skal ha kommet seg uskadd ut.

Politiet opplyser på Twitter at det er mye røyk i området og at naboer må holde dører og vinduer lukket.

– Brannvesenet har kontroll på brannen, men den er ennå ikke helt slukket. Det er store materielle skader på tre av rekkehusene, skriver politiet.

Politiet har avhørt vitner på stedet.

(NTB)

To katter døde i blokkbrann :

Det brant i en boligblokk på Tårnåsen i Nordre Follo natt til onsdag. Alle beboerne ble evakuert ut av blokka i god behold, opplyser brannvesenet.

Ifølge politiet i Øst kom det inn flere meldinger om brann i bygningskomplekset, som ligger i Tårnåsen like ved Kolbotn i Nordre Follo kommune.

Brannvesenet i Follo opplyser til NTB at det var en leilighet i andre etasje som brant, og at brannvesenet raskt fikk kontroll over flammene.

Alle beboerne i blokka ble evakuert ut i god behold, og sjekket av helsepersonell på stedet. Ifølge politiet mistet imidlertid to katter livet i brannen, som skal ha startet på en balkong.

(NTB)

Siste nytt fra Trump:

Rett før midnatt norsk tid møter president Donald Trump opp på en pressekonferanse for å gi en oppdatering på coronasituasjonen.

Presidenten begynner med å omtale coronaviruset som "Kina-viruset", noe han har blitt kritisert for en rekke ganger tidligere.

Trump snakker lenge og gjentar mange av de samme punktene han har gjort tidligere om hvor bra han mener det går med den amerikanske økonomien. Han sier også at samfunnet må åpne opp igjen, og at noen demokratiske politikere nekter å gjenåpne samfunnet av politiske årsaker.

Så blir han spurt om det første arrangementet til Biden og Harris like før han selv gikk ut på podiet i Det hvite hus.

- Jeg så litt av Bidens tale og litt av Harris' tale. Det var nok. Jeg så hvordan hun startet presidentkampanjen veldig høyt, så sank tallene hennes. Hun forlot racet sint. Og ingen var mer fornærmende mot Biden enn henne. Hun sa fryktelige ting om ham. Hum mobbet ham åpenlyst. Derfor var det et veldig risikabelt av ham å velge henne. Dessuten ønsker hun en skatteøkning på tre billioner, sier Trump.

- Jeg er veldig overrasket over at han valgte henne, for hun sa mange fryktelige ting om ham. Og hun sank som en stein, sier Trump.

Presidenten blir spurt om hvorfor han hevder at en seier til Biden vil innebære en "invasjon" av forstedene.

- Jeg mener de vil ødelegge forstedene. De vil forandre reguleringene så du får masse problemer med lavkostnadsboliger. Folk har kjempet hele livet for å komme dit, så skjer noe som forandrer det de kjempet for i så mange år, sier Trump.

Se pressekonferansen live på Dagbladet TV.

REUTERS/Kevin Lamarque

Corona-smitte avdekket på KV Andenes:

En person er bekreftet smittet med corona om bord på kystvaktskipet KV Andenes. Det opplyser Kystvakta i en pressemelding onsdag.

Totalt 12 av mannskapet på 62 har vært testet etter at det ble avdekket luftveissymptomer. En av prøvene har nå vist positivt utslag.

Den smittede vil nå bli tatt med til kystvaktbasen i Ramsund og satt i isolasjon. Resten av mannskapet vil bli testet og skipet vil bli satt i karantene.

Biden og Harris møter pressen:

Onsdag kveld norsk tid deltar Kamala Harris på sitt første arrangement med Joe Biden etter at han valgte henne som sin visepresidentkandidat.

Rett før klokka 23 norsk tid dukker de opp på scenen.

- Dette er en spennende dag for oss begge, sier Joe Biden.

Biden fortsetter med å si at dette er et alvorlig øyeblikk for nasjonen.

- Dette er et livsforandrende valg for denne nasjonen. Valget vi tar i november vil beslutte framtiden for Amerika i veldig lang tid. Jeg har ingen tvil om at jeg har valgt den riktige personen til å bli med meg, som den neste visepresidenten i USA, Kamala Harris.

Videre går han over på president Donald Trumps angrep mot Harris.

- Han kaller Kamala "ekkel", og sutrer over hvordan hun er "slem" mot hans utvalgte. Det er ingen overraskelse, fordi å sutre er hva Donald Trump gjør best. Er noen overrasket over at Trump har et problem med en sterk kvinne?

Les mer her:

Svarer etter Trump-angrep

Svarer etter Trump-angrep

dagbladet

Bekrefter at pågrepet demonstrant er død:

Hviterussland opplyser at en ung mann som ble pågrepet under en demonstrasjon mot presidentvalget, døde mens han ble transportert til et fengsel.

25-åringen ble pågrepet søndag i byen Gomel sørøst i landet. Han ble dømt til ti dagers fengsel. Onsdag opplyste en offisiell granskningskomité at mannen døde mens han var i politiets varetekt.

Det er ikke kommet opplysninger om dødsårsaken.

Demonstrasjonene mot landets autoritære president Aleksandr Lukasjenko fortsatte onsdag for fjerde dag på rad. Minst 6000 demonstranter er pågrepet og flere hundre skadd under protestene i kjølvannet av presidentvalget.

(NTB)

Jakter mann på sparkesykkel etter ran:

Politiet i Sør-Vest melder på Twitter at de søker etter en mann etter at det ble truet i Stavanger onsdag kveld.

Like etter klokka 20 kom det melding fra en person som akkurat var blitt truet på taket over Byterminalen. Mannen skal ha sagt at han hadde kniv og pistol på seg.

- Mannen som truet var iført en maske og solbriller. Flere patruljer leter etter gjerningspersonen, skriver politiet på Twitter.

Gjerningsmannen tok en sparkesykkel fra fornærmede før han stakk fra stedet.

Like etter klokka 20.30 opplyser politiet at de har kontroll på en mistenkt person på Vestre Platå.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.