Annonse

Nyhetsstudio

Siste nytt om Lørenskog-tragedien

Politiet holder pressebrief på politihuset på Lillestrøm klokka 14 med siste nytt i saken der to små barn, begge under ti år, ble funnet døde på en adresse i Lørenskog søndag morgen. Politiet etterforsker saken som drap. Barnas mor, en kvinne i 30-årene, ble funnet med kritiske skader på samme adresse.

- Så langt i etterforskningen mener politiet at vi står overfor en familietragedie. Øst politidistrikt har besluttet å sikte mor for drapet på sine barn, sier politiadvokat Sonika Sharma-Sundheim i Øst politidistrikt.

Barnas far ble søndag siktet i saken, men denne siktelsen er nå frafalt, opplyser politiet.

På grunn av morens helsetilstand har politiet ikke kunnet gjennomføre avhør av moren enda. Søndag kveld sa politiet at moren var utenfor livsfare, men ønsket mandag ikke å kommentere noe ytterligere om helsetilstanden.

- Vi er tidlig i etterforskningen i saken og jeg kan ikke gå ut med mer informasjon i saken, forteller politiadvokaten.

Politiet forteller at det var informasjonen de hadde på daværende tidspunkt som gjorde at faren ble siktet.

I løpet av de siste 24 timer har det kommet nye opplysninger som gjør at mor nå er siktet, forteller Sharma-Sundheim.

Barna er under ti år.

- Av hensyn til de involverte vil jeg ikke gå ut med noe mer.

Moren til barna er etnisk norsk, mens barnas far har en utenlandsk bakgrunn, forteller politiet. Ifølge politiet bor ikke barnas foreldre sammen på nåværende tidspunkt.

Siste nytt om Lørenskog-tragedien
ETTERFORSKES SOM DRAP: To barn ble funnet døde på en privat adresse i Lørenskog. Moren ble funnet kritisk skadd på samme sted. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Annonse
Bekymret: - Blir et farligere tiår
BEKYMRET: Statsminister Boris Johnson. Foto: NTB

Bekymret: - Blir et farligere tiår

Storbritannias statsminister Boris Johnson er bekymret for framtida. Det sa han på Nato-toppmøtet i Madrid, ifølge Sky News.

- Nato-alliansen holder våre folk trygge hver dag, men de neste ti åra vil truslene rundt oss bare fortsette å vokse, sa Johnson.

Han varslet at Storbritannia vil øke forsvarsbudsjettene i tida framover.

- Vi trenger at allierte - alle allierte - graver dypt for å gjenopprette avskrekkingsstrategien og sikre forsvaret vårt i tiåret som kommer, sa Johson.

Alle Nato-land forplikter seg til å bruke to prosent av BNP på forsvar.

- De to prosentene skulle alltid være et minimumsbeløp, ikke et tak, og allierte må fortsette å ta ansvar i denne krisetida, sa Johnson.

Britisk etterretning: Russland gjør framskritt

- Russiske styrker fortsetter å gjøre gradvise framskritt i sine forsøk på å omringe byen Lysytsjansk.

Det skriver britisk etterretning i en oppdatering til Storbritannias forsvarsdepartement. Meldingen er delt på Twitter.

Videre omtaler de angrepet på et kjøpesenter i Ukraina tidligere denne uken.

- Det er en realistisk mulighet for at missilangrepet på kjøpesenteret Krementsjuk 27. juni 2022 var ment å treffe et nærliggende infrastrukturmål, skriver de.

- Russlands unøyaktighet i å gjennomføre langdistanseangrep har tidligere resultert i store sivile havarihendelser, inkludert ved Kramatorsk jernbanestasjon 9. april 2022.

Russlands forsvarsdepartement har tidligere hevdet at det var et lager med vestlige våpen som ble truffet i angrepet mandag.

- Russiske styrker traff et våpendepot i Krementsjuk, brukt til å lagre våpen fra USA og Europa, med høypresisjonsvåpen. Som et resultat av høypresisjonsangrepet, ble vestlig våpen og ammunisjon truffet, skriver forsvarsdepartementet i en uttalelse på Telegram, ifølge Reuters.

Russland har gjentatte ganger siden krigen startet nektet for at de angriper sivile mål i Ukraina. Dette til tross for at blant annet sykehus, boligblokker og teatre er truffet.

Ifølge ukrainske myndigheter er 18 personer bekreftet omkommet etter mandagens angrep, og over 40 savnet. I tillegg ble nærmere 60 personer såret.

Les hele saken

Nyhetsstudio - Russisk rakettangrep traff kjøpesenter

Annonse
VG: 75 fly innstilt
Foto: Lise Åserud / NTB

VG: 75 fly innstilt

Ifølge VG er 75 fly innstilt onsdag 29. juni.

Disse selskapene har innstilt flyvninger i dag:

Widerøe: 36, SAS: 33, Norwegian: 4 og KLM: 2

Avinor opplyser til Dagbladet at det er fin flyt på landets flyplasser onsdag morgen.

- En helt vanlig onsdag morgen, sier pressevakta i Avinor.

Gutt overlevde en uke i kloakk
Politiet lette etter gutten i en uke før han ble funnet. Foto: Olderburg politi.

Gutt overlevde en uke i kloakk

En savnet gutt er funnet i live etter å ha overlevd mer enn en uke i en kloakk i Tyskland.

Det skriver avisa BBC.

Åtteåringen, som kun har blitt navngitt som Joe, forsvant fra familiens hage i Oldenburg 17. juni, noe som utløste et stort politisøk.

Han ble endelig oppdaget lørdag morgen, da en forbipasserende hørte en lyd komme fra et kumlokk og tipset politiet.

Politiet sier at gutten skal ha krøpet ned i kloakken på eget initiativ.

Gutten ble umiddelbart fraktet til sykehus med hypotermi, men han hadde ingen store skader.

- Takket være et tips fra publikum klarte vi å finne Joe i et kloakksystem, sa politisjef Johann Kühme i etterkant av hendelsen.

- Det viktigste er at han er i live og umiddelbart ble fraktet til sykehus hvor han er i gode hender. Vi kan alle puste lettet ut, fortsatte Kühme.

Annonse
- Jobber med bånd til Taliban
Vladimir Putin. Foto: Mikhail Metzel / Sputnik / AP / NTB

- Jobber med bånd til Taliban

Russlands president Vladimir Putin er ute av Russland for første gang siden krigen i Ukraina startet. Han er på besøk i Dusjanbe, hovedstaden i Tadsjikistan.

På en pressekonferanse med presidenten i landet, sier Putin at blant tingene de har disutert er hvordan Russland kan etablere et forhold til Taliban-regjeringen og normalisere den diplomatiske kontakten mellom Russland og Afghanistan, skriver nyhetsbyrået AP.

Russland jobber med å etablere kontakten, til tross for at de fremdeles anser Taliban som en terrororganisasjon.

- Vi gjør alt vi kan for å normalisere situasjonen i landet. Vi prøver å bygge relasjoner med de politiske kreftene som styrer situasjonen, sa Putin, ifølge nyhetsbyrået.

- Vi jobber ut fra premisset at alle etniske grupper i Afghanistan, som nevnt tidligere, må få delta i styringen av landet, sa den russiske presidenten.