Nyhetsstudio

Marthe S. Lien

Kajakkpadler funnet:

En mann ble meldt savnet etter at han ikke kom hjem til avtalt tid etter en tur med kajakk i området Hidra i Flekkefjord kommune i Agder.

- Det er dårlig vær i området. Bra med vind og godt med sjø, forteller redningsleder Per Hognaland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til Dagbladet.

I en oppdatering klokka 19.50 skriver HRS at mannen er funnet i god behold av et redningshelikopter.

Studioet fortsetter under annonsen

Person alvorlig skadd etter bilbrann:

En person er alvorlig skadd etter at et enslig kjøretøy kjørte ut av veien. Bilen skal også ha begynt å brenne på stedet.

Det opplyser Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

- Involverte fra bilen skal være ute av bilen, skriver de.

Politiet opplyser seinere at brannvesenet har slokket brannen i bilen.

- Involverte kjøres til Ringerike sykehus av ambulanse. En person alvorlig skadd, skriver politiet.

Dagbladet følger saken.

Stenger millionby:

Spanske myndigheter har besluttet å stenge ned hovedstaden Madrid hvor antall coronatilfeller har skutt i været de siste ukene.

Det opplyste myndighetene på en pressekonferanse onsdag kveld, ifølge Reuters.

Innbyggere får ikke lenger lov til å reise til eller fra byen med mindre det er helt nødvendig, skriver nyhetsbyrået.

De får imidlertid krysse grensene for arbeid, skole, legebesøk eller for å handle.

Storbyen, med over tre millioner innbyggere, står nå for omtrent en tredjedel av Spanias over 130 000 nye coronatilfeller de siste to ukene, ifølge Reuters.

- Madrids helse er Spanias helse. Madrid er spesielt, sa landets helseminister Salvador Illa på pressekonferansen, ifølge nyhetsbyrået.

I tillegg til reiseforbudet blir barer og restauranter stengt klokka 23 hver kveld. Myndighetene stenger også parker og lekeplasser, og begrenser antallet mennesker som får lov til å være sammen til seks personer.

Foto: Shutterstock / NTB
Coronaviruset i Spania: - Fulle intensiver: - Vet ikke hvor dette vil ende

Coronaviruset i Spania: - Fulle intensiver: - Vet ikke hvor dette vil ende

dagbladet

Putin og Macron ber om full stans i kamphandlinger:

Russlands president Vladimir Putin og Frankrikes president Emmanuel Macron ber om full stans i kampene mellom Armenia og Aserbajdsjan i Nagorno-Karabakh.

- Vladimir Putin og Emmanuel Macron ber de krigførende partene om fullstendig stans i kampene, og så raskt som mulig dempe spenningsnivået og vise full tilbakeholdenhet, het det i en uttalelse fra Moskva sent onsdag kveld.

De to presidentene er klare til å intensivere den diplomatiske innsatsen for å hjelpe til med å løse konflikten, ifølge uttalelsen.

Tidligere onsdag tilbød Russland seg å mekle mellom Armenia og Aserbajdsjan. Russisk UD har invitert utenriksministrene fra de to landene til fredssamtaler, opplyste utenriksminister Sergej Lavrov.

Enklaven Nagorno-Karabakh er internasjonalt anerkjent som en del av Aserbajdsjan, men kontrolleres av armenske separatister.

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) har i flere tiår forsøkt å mekle i konflikten. Ved årsskiftet overtar Sverige ledelsen i OSSE.

(NTB)

112 nye coronasmittede siste døgn:

Det var ved midnatt registrert 14 026 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 112 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 239 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

28 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var onsdag registrert 274 døde som følge av sykdommen.

(NTB)

Foto: NTB

- Aldri vært med på noe lignende:

Fox News-journalisten og debattlederen under den første presidentdebatten før USA-valget 3. november, Chris Wallace, forteller nå om sin opplevelse av nattas møte mellom Donald Trump og Joe Biden.

I et intervju med New York Times sier han følgende om hvordan han opplevde debatten:

- Jeg var veldig lei meg over hvordan gårsdagen utviklet seg, sier han til avisa.

- Jeg er skuffet over hvordan det ble. For min egen skyld, men mest av alt for landet. Det kunne vært en mye bedre utnyttet kveld enn det ble, fortsetter han.

Wallace har det siste døgnet fått massiv kritikk for hvordan han styrte ordvekslingen mellom de to konkurrentene.

Wallace innrømmer at han aldri trodde det skulle «spore av» mellom Biden og Trump slik det gjorde.

- Jeg er profesjonell, og har aldri vært med på noe lignende, avslutter han.

Foto: AP/NTB
- Chris Wallace er pinlig

- Chris Wallace er pinlig

dagbladet

Storbritannia: - Viruset er ute av kontroll:

Smitten i Storbritannia er ute av kontroll, erkjenner regjeringens helseeksperter etter to dager på rad med over 7000 nye smittetilfeller og 70 dødsfall.

- Ting går definitivt i feil retning, sa regjeringens øverste vitenskapelige rådgiver Patrick Vallance på en pressekonferanse sammen med statsminister Boris Johnson onsdag kveld.

- Vi har ikke dette under kontroll for øyeblikket, tilføyde han.

Antallet nye smittetilfeller var onsdag noe lavere enn foregående døgn, da det ble meldt om 7143 smittede - det høyeste antallet registrert på ett døgn hittil.

Dødstallet var det samme som tirsdag, og det høyeste som er rapportert siden 1. juli.

Også antallet sykehusinnleggelser og intensivpasienter med covid-19 er økende.

453 264 personer har hittil fått påvist coronasmitte i Storbritannia. Viruset har ifølge myndighetene kostet 42 143 menneskeliv, det høyeste dødstallet i Europa.

Strenge smitteverntiltak ble opphevet i juni, men myndighetene har de siste ukene gjeninnført begrensninger på sosiale samlinger. Pubene må stenge tidligere, og folk får bare samles i grupper på seks.

Det er fortsatt for tidlig å si om dette vil virke, påpeker Johnson og ber folk følge reglene.

I Underhuset er det økende misnøye med regjeringens håndtering av pandemien. Likevel fornyet de folkevalgte med overveldende flertall regjeringens utvidede coronafullmakter onsdag.

Med 62 coronarelaterte dødsfall per 100 000 innbyggere ligger Storbritannia omtrent på nivå med Italia og USA. Norge har fem dødsfall per 100 000 innbyggere.

(NTB)

Romstasjonen lekker:

NASA har oppdaget et hull i den internasjonale romstasjonen (ISS). Dermed lekker den luft. Det skriver de selv i en pressemelding.

NASA understreker at det ikke er noen umiddelbar fare for de om bord, men de jobber hardt med å finne lekkasjen, ettersom den ser ut til å bli større. De har visst at det var en lekkasje i flere uker, men siden den er veldig liten har de ikke jobbet så mye med å lokalisere den.

Bakkepersonell vekket astronautene mandag kveld for å varsle om at lekkasjen ser ut til å bli større, og de har jobbet med å lokalisere den siden det. Onsdag søker de fortsatt, skriver NASA.

Astronautene mener at lekkasjen er på Zvezda-modulen, som er en russisk modul som både inneholder forsyninger, og to astronauter bor der inne.

Den internasjonale romstasjonen. Foto: NASA

Innfører coronarestriksjoner i Grimstad:

Grimstad, som er nabokommunen til Arendal hvor det er mye coronasmitte, innfører strengere coronaregler. Det skriver kommunen på sine nettsider.

Det er blant annet nå ikke lenger lov å samles mer enn ti personer i private selskap.

Det er ikke lenger lov å samles mer enn 50 på offentlig sted.

Serveringssteder må føre lister med telefonnummer over besøkende. Denne informasjonen skal slettes innen ti dager, har formannskapet bestemt.

En rekke kommuner rundt Oslo har innført liknende restriksjoner, men de har også innført et på bud på ombruk av munnbind på kollektivtransporten.

Grimstad. Foto: Tore Meek / NTB

- Dette går feil vei:

Storbritannias statsminister Boris Johnsons helsetopper sier på en pressekonferanse onsdag kveld at pandemien ikke er under kontroll.

- Vi har ikke kontroll, sier helsesjef Chris Whitty, ifølge Sky News.

- Det går feil vei med både sykehusinnleggelser og intensivinnleggelser, spesielt i områdene som har sett en rask økning i tilfeller, sier Whitty.

De siste dagene har det vært store demonstrasjoner i London. Demonstrantene er uenige i regjeringens coronahåndtering, og mener at man må slippe opp.

- Dette går feil vei. Det er ingen grunn til å bli late, sier regjeringens vitenskapsrådgiver Patrick Vallance.

Statsminister Boris Johnson. Foto: Jack Hill / AFP / NTB

Halvert til Preikestolen:

246 cruiseskip med en halv million passasjerer hadde meldt sin ankomst til Stavanger denne sesongen. Bare seks skip og 6 000 passasjerer kom før corona-stoppen i mars.

Tross markant økning av norske turister. er besøket til Rogalands stupbratte halvert i år - fra 333.124 turister på platået i 2019 til 172.359 pr. nå, melder Stavanger Aftenblad.

For 25 år siden var det 70.000 gjester på Preikestolen.

Også besøket til Kjerag, en annen høytliggende Rogaland-attraksjon, er halvert denne sesongen.

HALVERT BESØK: Med stopp i cruisetrafikken er besøket på Rogalands turistattraksjon halvert i år. Foto: Marianne Løvland, NTB.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.