Annonse

Nyhetsstudio

337 i karantene etter smitteutbrudd

177 passasjerer og 160 besetningsmedlemmer må i karantene etter coronautbrudd på MS Roald Amundsen. Det bekrefter Hurtigruten til Dagbladet.

Utbruddet ble oppdaget fredag, da fire ansatte som følte seg dårlige ble testet. Alle fire har testet positivt, sier pressevakt Anne Marit Bjørnflaten til Dagbladet.

Universitetssykehuset Nord-Norge opplyser at alle fire er innlagt hos dem. De fire smittede er utenlandske statsborgere, ifølge UNN.

Annonse

Mistenkt stakk av med drosje i Bergen

Det er meldt om ran av en drosjesjåfør der mistenke stakk av med drosja, skriver politiet på Twitter.

Hendelsen har skjedd i Bergen.

Det er nå kontroll på bilen, men politiet søker etter mistenkte.

Stavanger: Båtkollisjon

Politiet i Stavanger har fått melding om en kollisjon mellom to båter ved Store Marøya, skriver de på Twitter.

- Politiet har politibåt og ressurser på vei mot stedet, skriver de.

Annonse

Mann kjørte inn i sperring ved Kongressen

En mann kjørte natt til søndag inn i en sperring ved Kongressen i Washington. Bilen tok fyr, mannen skjøt rundt seg og skjøt til slutt seg selv.

Hendelsen skjedde klokka 4 om morgenen søndag. Bilen tok fyr idet han gikk ut av bilen og åpnet ild. Da politiet nærmet seg, skjøt han seg selv og ble senere erklært død.

Politiet sier det ikke ser ut som han var ute etter noen av kongressrepresentantene. Uansett er få av dem i Washington for tiden fordi det er ferie, og knapt noen i bygningen så tidlig søndag morgen.

Episoden minner om en hendelse i april i fjor da en mann kjørte ned to politifolk ved en sperring ved Kongressen. En av dem døde.

Hendelsen skjer i en tid da politi og FBI over hele landet er utsatt for et økende antall trusler. Myndighetene har også advart mot mulige angrep på offentlige etater etter ransakingen av tidligere president Donald Trumps residens i Florida.

(NTB)

Kvinne funnet omkommet i Kristiansund

Politiet i Møre og Romsdal skriver på Twitter at en kvinne er funnet omkommet.

Det er ikke mistanke om noe kriminelt, skriver de.

De pårørende er varslet.

Annonse
Sverige vil halvere ulvebestanden
Foto: Heiko Junge/NTB

Sverige vil halvere ulvebestanden

Det går mot rekordmange ulvefellinger i Sverige til vinteren etter at riksdagen har gått inn for å redusere den svenske ulvestammen.

Forrige vinters vilttelling viste at det var rundt 460 ulver i nabolandet vårt, flere enn noen gang siden man begynte å holde telling med bestanden. Riksdagen har bestemt at tallet skal ned til mellom 170 og 270.

– Vi regner med at det blir en omfattende ulvejakt i vinter. Signalene fra regjeringen er tydelige. Bestanden skal ned, og for å snu trenden, bør vi felle rundt 100 ulver i vinter, sier rovdyransvarlig Gunnar Glöersen i det svenske Jägareförbundet. De har lenge krevd kutt i bestanden og gleder seg over at den nå skal reduseres.

Dersom ulvebestanden blir så liten som 170 dyr, vil det gi Sverige den 19. største bestanden i Europa.

(NTB)