Nyhetsstudio

Vegard Kristiansen Kvaale

Sparket pinnsvin til døde:

En mann 30-åra er anmeldt etter at han sparket til et pinnsvin i Fredrikstad sentrum natt til lørdag mens han filmet det hele. Pinnsvinet døde kort tid etter.

Politiet fikk melding om saken klokken 1.59 fra vakter på et utested, som ble vitner til hendelsen og filmingen.

- Vi hadde en patrulje i nærheten som kjørte pinnsvinet til Fredrikstad dyrehospital, men vi fikk raskt beskjed om at dyret døde av skadene, sier operasjonsleder Kjetil Ringseth i Øst politidistrikt til NTB.

Han forteller at mannen i 30-årene fra Buskerud har fått beslaglagt telefonen og er anmeldt for brudd på dyrevelferdsloven. Han ble i tillegg bortvist fra Fredrikstad sentrum.

– Mobilen hans er beslaglagt som bevis, sier operasjonslederen.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Fortsatte festen etter politibesøk:

Politiet i Tromsø avsluttet tirsdag kveld en fest i en studentbolig, men måtte rykke ut på nytt da festen ikke stoppet.

– Hvis vi må tilbake en gang til så blir de anmeldt, sier operasjonsleder Jørgen Ahlquist i Troms politidistrikt til NTB.

Det var vektere som meldte fra til politiet at festen i studentboligen ved Universitetet i Tromsø ikke stanset selv etter at politiet hadde vært på besøk.

– Da vi kom første gang trakk studentene inn på rommene, men så ringte vekteren tilbake og meldte at de hadde startet opp igjen. Da måtte vi si at hvis vi må komme tilbake en gang til så blir de anmeldt, sier Ahlquist.

(NTB)

67 nye smittede:

Det er registrert 67 nye tilfeller av coronasmitte i Norge ved midnatt natt til onsdag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Økningen er noe større enn den har vært de siste dagene. Tirsdag økte smittetallet med 49 nye tilfeller og mandag med 39 nye tilfeller. Tallene er hentet fra Meldingssystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I alt har 9.751 nordmenn testet positivt for coronaviruset. Om lag 95 prosent er friskmeldte, ifølge FHI.

Til sammen 15 personer var mandag innlagt på sykehus med påvist coronavirus. Det er én færre enn tirsdag, viser tall fra Helsedirektoratet. Av de 15 som er innlagt, ligger 2 pasienter i respirator. Tallene oppdateres ikke i helgen.

FHI har registrert 256 coronarelaterte dødsfall her i landet.

(NTB)

Avlyser resten av fadderuka:

Studentorganisasjonen ved BI, BISO, avlyser resten av fadderuka for sine studenter i Oslo som følge av kritikken for brudd på smittevernreglene.

– Etter å ha sett utviklingen, ser vi det ikke som forsvarlig å fortsette, og har dessverre besluttet å avlyse de resterende aktivitetene våre, sier leder av BISO Oslo, Bendik Mansika ifølge VG.

Pressemeldingen om å avslutte fadderuka, kjent som Fadderullan, ble sendt ut like før klokken 1 natt til onsdag, samtidig som Oslo-politiet avsluttet store fester i flere parker.

(NTB)

Ni av ti puber bryter reglene:

Puber og barer i England ignorerer coronaretningslinjene, melder Sky News.

TV-kanalen har sendt reportere undercover som kunder til en rekke utesteder i området rundt storbyen Manchester - et område som opplever en økning i antallet coronatilfeller.

Resultatet var nedslående. Ni av ti steder de besøkte fulgte ikke myndighetenes regningslinjer om å registrere gjestenes kontaktinformasjon.

To av stedene ignorerte kravene om sosial distansering.

Lokale myndigheter varsler nå oppvask.

Nye restriksjoner i dette området innebærer blant annet at gjester på puber, barer, kafeer og restauranter bare skal oppholde seg der sammen med andre i sin egen husholdning.

Utesteder er ikke lovpålagt å registrere kontaktinformasjon til alle gjestene sine, men det er anbefalt at de gjør det og tar vare på informasjonen i 21 dager for at myndighetene skal kunne drive smittesporing.

Hardt skadd i trafikkulykke i Rakkestad:

En person er skadd etter en trafikkulykke nord for Rakkestad natt til onsdag. En person som løp fra stedet, er funnet av politiet.

Politiet i Øst melder på Twitter at det kun er én bil som var involvert i ulykken, og at det skal ha vært tre personer i den. Det ble først meldt at en person var hardt skadd, men politiet opplyser senere natt til onsdag at skadeomfanget er mindre enn først antatt.

En person pådro seg lettere skader, mens en tredje stakk fra stedet og ble senere funnet av politiet og skal nå sjekkes av helsevesen for smerter i rygg og nakke.

De første meldingene gikk ut på at bilen sto i brann i grøfta, og en brannbetjent kom raskt til stedet. Han kunne konstatere at det iallfall var mye røyk i bilen.

– Vi har ingen indikasjoner på at et annet kjøretøy har vært involvert i ulykken, sier Hatlen.

(NTB)

- God dag for landet vårt:

Tidligere president Barack Obama sier Joe Biden har truffet spikeren på hodet med valget av Kamala Harris som visepresidentkandidat i høstens valg.

Harris blir den første svarte kvinne noensinne til å bekle den posten.

– Jeg har kjent senator Kamala Harris lenge. Hun er mer enn forberedt til jobben. Hun har brukt karrieren sin til å forsvare grunnloven vår og kjempe for folks rettigheter, skriver Obama i en uttalelse på Twitter.

Tirsdag ble det klart at Biden velger Harris til sin visepresidentkandidat i høstens presidentvalg. Harris ble raskt en av favorittene til å bli Bidens makker etter at hennes egen valgkamp endte. Hun er senator og kommer fra California.

Obama skriver videre at Biden nå har en ideell partner til å hjelpe ham i å takle de utfordringene som USA står overfor akkurat nå og i årene som kommer.

– Dette er en god dag for landet vår. Nå, la oss vinne dette, oppfordrer den tidligere presidenten.

(NTB)

Kamala Harris blir Bidens visepresidentkandidat

Kamala Harris blir Bidens visepresidentkandidat

dagbladet

Klager om feststøy i Oslo:

Rett før midnatt melder politiet i Oslo at de mottar mye klager på støyende fester fra flere forskjellige adresser, både ute og inne.

- Vi rekker dessverre ikke å følge opp alle med en gang. Vi oppfordrer festdeltagere til å vise hensyn til sine naboer, som også har barn som ikke får sove på grunn av feststøy, skriver politiet.

Mandag var det derimot store grupper av folk som festet i blant annet Frognerparken som fikk politiet og Oslo kommune til å reagere.

- Vi har ikke fått noen meldinger om store ansamlinger i parker i dag i det hele tatt, sa operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB i 23-tiden tirsdag kveld.


Siste nytt fra Trump:

President Donald Trump holdt pressekonferanse tirsdag klokka 23.38 norsk tid.

Under pressekonferansen fikk Trump et spørsmål om Kamala Harris, som nylig ble kunngjort som Joe Bidens visepresidentkandidat. Trump sa blant annet at hun gjorde det svært dårlig i primærvalget og at han er overrasket over at Biden valgte Harris.

- Hun var ekstremt ekkel mot (Brett journ. anm.) Kavanaugh, dommer Kavanaug, nå høyesterettsdommer Kavanaugh, sa Trump.

Presidenten snakket også om at han synes Harris var veldig respektløs mot Biden under primærvalget.

- Det er vanskelig å velge noen som er så respektløs. Hun sa ting om "søvnige Joe" under de demokratiske debattene i primærvalget som var forferdelige.

Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

2 500 i ølbot - rolig kveld i Oslo-parker:

Store grupper av folk som festet i blant annet Frognerparken mandag, fikk Oslo kommune og politiet til å reagere kraftig.

Ifølge politiet ligger normalsatsen for bøter for drikking på offentlig sted på 2 500 kroner. Byrådsleder Raymond Johansen truet også med å avlyse studentenes fadderuke dersom situasjonen ikke bedret seg.

Tirsdag var det langt roligere i Oslo.

– Vi har ikke fått noen meldinger om store ansamlinger i parker i dag i det hele tatt, sier operasjonsleder Sven Christian Lie i Oslo politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Angrep fra Trump-leiren:

For kort tid siden annonserte demokratenes antatte presidentkandidat til høstens valg, Joe Biden, at Kamala Harris blir hans visepresidentkandidat.

Det tok ikke Trump-leiren lange tiden å gå til angrep på Harris.

I en uttalelse på Trump-kampanjens nettside blir Harris omtalt som blant annet falsk.

- For ikke lenge siden kalte Kamala Harris Joe Biden for en rasist og ba for en unnskyldning hun aldri fikk. Åpenbart vil falske Kamala ta avstand fra sin egen moral, samt prøve å begrave sitt eget arbeid som aktor, for å berolige anti-politi-ekstremister som kontrollerer det demokratiske partiet.

Trump-kampanjen omtaler Harris' forsøk på å stille som presidentkandidat for demokratene som mislykket.

- Hun er bevis på at Joe Biden er et tomt skall som blir fylt med den ekstreme agendaen til de radikale på venstresiden.

Les mer her:

Trump-leiren med angrep mot Harris

Trump-leiren med angrep mot Harris

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.