Nyhetsstudio

Eirik Hexeberg

Etterforsker mistenkelig dødsfall i Verdal:

En mann i 50-åra ble lørdag morgen funnet død på en privat adresse i Verdal i Trøndelag, melder Adressa.

Mannen ble funnet livløs av samboeren og naboen.

Politiet fikk melding 07:24 lørdag om en mulig hjertestans.

- Da vi kom frem, var det såpass mange omstendigheter som gjorde at vi ønsket å undersøke saken nærmere. Vi kategoriserer dette som et mistenkelig dødsfall og har bedt om at ekstra mannskap melder seg, sier oppdragsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt til Adressa.

Brandmo opplyser overfor avisa at flere personer er tatt med inn til avhør, og at krimteknikere nå skal gjøre krimtekniske undersøkelser på stedet.

Kristeteamet i kommunen skal også være varslet.

Studioet fortsetter under annonsen

Høie kaller inn til møte:

Helseminister Bent Høie kaller torsdag inn til møte om hjemmekontor og smitteverntiltak i kollektivtrafikken. Det skriver Dagens Næringsliv.

Avisa har fått tilsendt en e-post som bekrefter det. Politiske ledelsen i Nærings- og fiskeridepartementet og Samferdselsdepartementet skal også delta på møte.

Blant deltakerne er de ti største kommunene, NHO, fylkeskommunene, Kollektivtrafikkforeningen, Jernbanedirektoratet og Virke, skriver DN videre.

Foto: NTB Scanpix

41 nye smittetilfeller på slakteri i Danmark:

Ytterlige 41 personer er smittet med coronaviruset på Danish Crown slakteriet i Ringsted. Det skriver danske BT.

Totalt er det nå 120 smittede som knyttes til slakteriet.

Alle ansatte vil bli testet torsdag, skriver avisa.

14 coronasmittede innlagt på sykehus:

Torsdag er det 14 personer med påvist coronavirus innlagt ved sykehus i Norge. Det er tre flere enn onsdag. To behandles med respirator.

Det viser oppdaterte tall fra Helsedirektoratet.

Seks pasienter er innlagt på Helse nord, mens det i Helse sør-øst er fem innlagte. Tre coronapasienter er innlagt i Helse vest.

Det var registrert 9409 tilfeller av coronasmitte i Norge ved midnatt natt til torsdag. Det er en økning på 47 det siste døgnet, ifølge de foreløpige tallene hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS). De siste to dagene er økningen på 75.

FHI har registrert 256 coronarelaterte dødsfall her i landet.

(NTB)

Live-published photos and videos via Shootitlive

Stans i coronabehandling og testing på Beiruts sykehus:

Coronatesting og behandling av covid-19-pasienter har stanset helt opp hos de fleste store sykehusene i Beirut etter tirsdagens enorme eksplosjon.

– Noen sykehus som utførte tester og behandlet coronaviruspasienter, ble naturligvis svært ødelagt i eksplosjonen og måtte innstille virksomheten, som Saint George-sykehuset og Jeatawi-sykehuset, sier Mahmoud Hassoun, som er lege ved Rafik Hariri-sykehuset.

Han understreker at hans sykehus fortsatt gjennomfører tester.

– Eksplosjonen har forhindret coronavirustestingen, siden de fleste sykehusene er opptatt med det høye antallet skadde fra katastrofen, noe som er førsteprioritet, sier Suleiman Haroun, som leder de private sykehusenes forening.

(NTB)

Live-published photos and videos via Shootitlive

Mistenker smitte på nytt Hurtigruten-skip:

- I samråd med smittevernoverlegen i Trondheim har vi sendt i land to passasjerer fra MS Midnatsol som har sykdomssymptomer. De to har vært i isolasjon om bord. De blir nå håndtert med alle forholdsregler og vil bli testet for covid-19, bekrefter pressevakt Tarjei Kramviken overfor Dagbladet.

Det er tre passasjerer i reisefølget til disse. De har så langt ingen symptomer, men er satt i observasjonskarantene om bord, ifølge Kramviken.

- Vi har en annen passasjer om bord som har symptomer på sykdom. Vedkommende og en person som har vært i nærkontakt med vedkommende, er også satt i karantene om bord. Vi er i løpende dialog med Folkehelseinstituttet og Trondheim kommune, og følger alle råd og anbefalinger fra dem. I samråd med smittevernoverlegen, er skipet nå på vei videre sørover i rute, sier han.

Tysk ambassadeansatt mistet livet i Beirut:

En ansatt ved den tyske ambassaden i Beirut mistet livet i tirsdagens eksplosjon, opplyser Tysklands utenriksminister Heiko Maas.

Kvinnen døde i leiligheten sin som følge av eksplosjonen, opplyser Maas.

Den tyske ambassaden ble også skadd i det som ser ut til å ha vært en katastrofal ulykke. Så langt er det bekreftet minst 137 dødsfall, og 5.000 er skadd.

(NTB)

Tre personer til legevakt etter trafikkulykke:

Tre personer er sendt til legevakt for sjekk etter en kjedekollisjon på E6 ved Rudshøgda. Det har vært påkjørsel bakfra. Det skriver politiet i Innlandet på sin Twitter konto.

Rudshøgda er en bygd som ligger mellom Brumundal og Moelv i Ringsaker kommune.

Veien skal være åpen igjen for trafikk.

Ber Polen-reisende gå i karantene:

De siste dagene er det registrert åtte smittetilfeller i Bodø som kan knyttes til fritidsreiser fra Gdansk i Polen, skriver NRK.

- Vi må ha det høyeste fokus på dette, og oppfordrer alle som kommer derfra om å frivillig gå i karantene i ti dager. Ved minste tenkte symptomer skal man ta kontakt med koronatelefonen og sørge for testing, sier smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen i Bodø kommune til statskanalen.

Bekymret for vold på Voss:

Politiet på Voss er er bekymret for mer fyll, vold og amper stemning om natten på Voss i Vestland fylke.

– Vi har sett at dette er en trend etter corona. Siden det ble lettet på restriksjoner og folk fikk komme ut igjen har det vært en økning i antall ungdommer som oppholder seg i sentrum om natten, sier politioverbetjent Gunn Iren Brenden ved Voss lensmannsdistrikt til Bergens Tidende.

Hun forteller også at det den siste tiden har vært flere voldshendelser. Noen av dem er grove, og har stort skadepotensiale.

Politioverbetjenten er også bekymret for fulle, unge jenter, og etterlyser mer kontroll fra foreldrenes side.

– Når en jente blir spurt om hvor foreldrene er, og hun svarer at de er på hytta, da har ikke foreldrene mye kontroll. Hvis de vet at de har ungdommer ute nattetid, er det viktig at i alle fall en forelder er edru slik at de kan respondere kjapt dersom ungdommen trenger hjelp, sier Brenden.

– Vi savner også natteravnene. De gjorde en veldig god jobb, men de forsvant på grunn av coronaen.

Ikke sett slike mengder snø siden 70-tallet:

I byen Launceston som ligger på øya Tasmania i Australia var det mange som fikk seg en overraskelse da snøen falt tidligere i uken. Det har nemlig ikke vært slike mengder med snø siden 70-tallet, ifølge CNN.

- Vi var sjokkert, men også fascinert av snøen. Ungene klarte ikke å vente med å løpe ut for å leke, sier Stacey Baker til CNN.

Timingen var heller ikke så verst. Byen har nemlig hatt sin andre tørreste juli måned siden 1957, ifølge meteorologisk institutt i byen.

Reuters-journalisten, Clyde Russel, har publisert et bilde fra sin hage i Launceston.

- Vanligvis er det bare snø på fjellene, skriver han.

Foto: Russel Clyde/privat

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.