Nyhetsstudio

Eirik Hexeberg

Køproblemer på Gardermoen:

Det har vært lange køer ved avgangshallen på Oslo Lufthavn Gardermoen i dag.

Pressevakt i Avinor, Line Haugland, sier til Dagbladet like over 13:00 at køene på flyplassen nå er tilbake til normalen.

OPPRINNELIG MELDING:

- Jeg kan bekrefte at det har vært litt køproblematikk i dag, sier Haugland til Dagbladet like før 11:30 lørdag formiddag.

Årsaken til køen skal være at det har kommet flere passasjerer enn forventet i løpet av dagen.

- Prediksjonene har ikke helt stemt i dag dessverre, sier Haugland.

Haugland forteller at flyplassen nå har satt inn ekstra mannskaper for å kunne betjene flere sluser, og at de fleste passasjerene nå har kommet seg forbi sikkerhetskontrollen.

- Køene har gått veldig ned nå det siste kvarteret, sier hun.

Foto: Leserfoto
Studioet fortsetter under annonsen

Trump besøkte sin syke bror:

USAs president Donald Trump besøkte fredag sin to år yngre bror Robert på et sykehus i New York. Det er ikke kjent hva broren behandles for.

Trump var iført munnbind da han ankom New York-Presbyterian Hospital gjennom bakdøren, og han var der i 45 minutt, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Flere amerikanske medier melder at tilstanden til Robert Trump er alvorlig, men det har ikke kommet detaljer om hans helsetilstand.

Trump, som stoppet innom New York på vei til sin golfklubb i Bedminster i New Jersey, sier han «har det tøft for tiden».

Robert Trump, som er 72 år gammel, er forretningsmann og styrer Trump Organizations eiendommer utenfor Manhattan. I motsetning til broren skyr han stort sett offentligheten.

Det var Robert Trump som gikk til retten for å forsøke å stanse boka til Mary Trump, datteren til Fred jr., om oppveksten til Donald i den ifølge henne dysfunksjonelle Trump-familien.

(NTB)

57 nye coronasmittede i Norge siste døgn:

Det var ved midnatt natt til lørdag registrert 9908 tilfeller av coronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på 57 tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 125 tilfeller og i løpet av den siste uken har økningen vært på 364 tilfeller.

Tallene er hentet fra Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) og viser en foreløpig oversikt.

I alt åtte personer fikk fredag behandling på sykehus for covid-19-sykdom. FHI har registrert 261 coronarelaterte dødsfall her i landet siden utbruddet startet i vår.

(NTB)

Trump med siste nytt:

Presidenten holder pressekonferanse.

- Mann sparket i hodet:

Klokka 00.22 natt til lørdag melder politiet i Oslo om en voldshendelse Grünerløkka. Politiet fikk melding om en mann som hadde blitt slått ned.

Først meldte politiet at de søkte etter to menn som forlot stedet, men kort tid senere melder politiet at de har kontroll på fire personer. Minst en av disse skal ha vært involvert i slagsmålet.

- Fornærmede undersøkes av ambulansen. Han har blant annet blitt sparket i hodet mens han lå nede, skriver politiet.

Dagbladet-kommentator om kokainfunnet:

- Jeg syntes det er veldig trist. Han har blitt stoppet i tide. Spørsmålet er om han selv klarer å stoppe i tide, sier Dagbladets kommentator Esten O. Sæther.

- Det som betyr noe er hvordan han tar tak i seg selv. Nå er han nødt til å gjøre dette grundigere enn det han gjorde sist, fortsetter han.

- Han er i ferd med å bygge seg opp en egen karriere. Den virket jo veldig lovende. Det er ikke vikitg i kveld. Han er en ressurssterk person, men det å ødelegge for seg selv er for dumt, sier Sæther.

- Han vil sikkert snakke om det. Det er en hendelse folk vil vite om. Klarer han å være ærlig, vil det sikkert hjelpe han videre. Jeg tenker det kommer en pressesamling snart, sier Sæther.

Fredag kveld bekrefter Petter Northug at politiet har gjort kokainfunn i hjemmet hans.

Funnet skjedde etter at langrennsstjerna ble tatt i en fartskontroll torsdag.

Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther har fulgt Northugs karriere tett.

Se Sæthers reaksjon på kokainfunnet og råkjøringen i Dagbladets direktesending.

Northug erkjenner i et innlegg på sosiale medier at han kjørte altfor fort torsdag, og at han ble tatt med på legevakten til blodprøve.

- I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain, skriver Northug.

- Jeg er fortvilet og redd for hva fremtiden vil bringe, og utrolig lei meg for alle de som jeg nå har skuffet, igjen. Jeg vet at det nå blir en straffesak. Da skal jeg ta ansvar for det jeg har gjort.

Northug ble i 2014 tatt for fyllekjøring i Trondheim, etter at han krasjet sin Audi i et autovern. Langrennsstjerna hadde da en promille på 1,65.

Det har ikke lykkes Dagbladet å få en kommentar fra Petter Northug fredag kveld.

Saken oppdateres.

Northug bekrefter: Kokainfunn i hjemmet

Northug bekrefter: Kokainfunn i hjemmet

dagbladet

Tatt i 172 km/t i 80-sone:

Sør-Øst politidistrikt melder på Twitter at de har hatt en trafikkontroll i Sylling fredag. Kontrollen fant sted på Ringeriksveien ved Kornerudsletta.

- En fører anmeldt og førerkortet tatt i beslag. Ble målt til en hastighet av 172 km/t i 80-sone, skriver politiet.

Operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud sier til Dagbladet at føreren er i slutten av 20-åra. Han har også en gang tidligere mistet førerkortet etter uvettig kjøring.

- Han var ikke veldig samarbeidsvillig og mente han ikke hadde kjørt så fort. Mannen blir trolig innkalt til avhør om et par uker, sier operasjonslederen, som legger til at det er sjelden de ser så stor fartsoverskridelse.

I tillegg til førerkortbeslaget ble tre andre førere ilagt forenklede forelegg.

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX

Paris er «høyrisiko-sone»:

Frankrike har erklært storbyene Paris og Marseille som «høyrisiko-soner» for coronaviruset.

Det skriver The Guardian.

For tredje dag på rad melder franske myndigheter om mer enn 2500 nye smittetilfeller.

The Guardian skriver at Frankrike opplever en økning i smittetilfeller blant alle aldersgrupper, men at økningen er kraftigst blant unge voksne i alderen 25 til 35 år.

Også i Norge og Sverige ser man samme tendens.

Etter en økning i smitten blant unge voksne gikk byrådsleder i Oslo kommune, Raymond Johansen (Ap), ut og ba hjemmefesterne om å skjerpe seg.

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell sa forrige uke følgende om smittespredningen blant folk i 20-åra:

- Vi ser ulike tegn på at akkurat den gruppa nok har glemt rådene litt, og ikke er like dyktige til å følge anbefalingene som man var tidligere.

HØYRISIKO: Frankrikes hovedstad Paris. Foto: NTB Scanpix
Coronavirus - Kraftig smitteøkning i Spania og Frankrike

Coronavirus - Kraftig smitteøkning i Spania og Frankrike

dagbladet

Ungdomsgjeng løp fra politiet etter fylleklager:

Etter meldinger om fyll og bråk allerede ved 17-tiden fredag, rykket politiet i Agder ut til en ungdomsfest på speiderhytta på Kvernhustangen i Søgne.

- Vår patrulje melder at ungdomsgjengen løp i alle retninger da politiet kom. Våre folk anslår at det var mellom 40 og 60 ungdommer. Mange var under 18 års minstealder for å drikke, alkohol, flere ned i 13-14-15 års alder, opplyser politiets operasjonsleder Øyvind Hægeland til Dagbladet.

Etterhvert fikk politiet kontakt med noen av ungdommene og varslet foreldre.

Det er sørlandsk sommervær over Søgne og omegn fredag.

Etterlyser nasjonal munnbind-anbefaling:

Fylkesordføreren i Vestland mener regjeringen burde kommet med en nasjonal anbefaling om munnbind i kollektivtrafikken og ikke bare for Oslo og Indre Østfold.

- Folk i Bergen syns også at det er ubehagelig å stå for tett sammen. Jeg tolker myndighetene slik at de mener smitterisikoen her er lav, ellers hadde de nok gitt andre råd. Men det er jeg i tvil om er rett, sier fylkesordfører Jon Askeland (Sp) i Vestland til NRK.

Han mener at myndighetene bør gi et nasjonalt påbud eller råd om å bruke munnbind i kollektivtrafikken.

- Det er det eneste som alle kommer til å følge. Det så vi i vår, påpeker han.

Også Kollektivtrafikkforeningen stiller seg bak Askeland.

- Der man ikke kan unngå å være nær andre, bør det komme råd om å bruke munnbind, sier daglig leder Olov Grøtting, som også ber alle som ikke må ta kollektivt, om å unngå dette.

(NTB)

VIL HA RÅD: Flere tar til orde for at regjeringen burde komme med et nasjonalt råd om bruk av munnbind i kollektivtrafikken. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
Dette er munnbind-rådene

Dette er munnbind-rådene

dinside

Trafikkulykke i Hvittingfoss :

Politiet rykker fredag kveld ut til trafikkulykke mellom to personbiler på Hvittingfossveien på grensen mot Kongsberg.

- Uklart skadeomfang og trafikale problemer på stedet, opplyser politiet.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.