Nyhetsstudio

Marthe S. Lien

Død person funnet i vann:

En død person ble lørdag funnet i vannet Holden i Steinkjer kommune. Det er ikke kjent hvem personen er. Avdøde kan ha ligget der i flere år.

Det ble umiddelbart klart for politiet at den døde personen trolig har ligget i vannet i lengre tid.

– Det dreier seg trolig om år og ikke uker, sier operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til NTB like før midnatt lørdag.

Politiet fikk melding om funnet like før klokken 20.30 lørdag kveld. Det var forbipasserende som fant den døde.

– Vi kobler ikke dette umiddelbart til noen savnetsak. Vi kan tidligst si noe mer om identitet mandag, sier operasjonslederen.

Levningene ble lørdag kveld fraktet bort fra stedet og er sendt til Trondheim for obduksjon.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Siste nytt fra regjeringen:

Helseminister Bent Høie, helsedirektør Bjørn Guldvog og avdelingsdirektør Line Vold i FHI er tilstede på dagens pressekonferanse om coronasituasjonen.

Den skal starte klokka 14. Dagbladet følger pressekonferansen.

Kvinne påkjørt av sparkesyklist:

En kvinne er påkjørt av en sparkesyklist i Oslo. Politiet opplyser at kvinnen er fraktet til legevakt med mulig brudd i armen.

Sparkesyklisten stakk av fra stedet. Politiet har ikke klart å få tak i vitner.

Dansk avis: Munnbind-påbud i Aarhus:

Det innføres nå påbud om bruk av munnbind på offentlig transport i Aarhus i Danmark. Det melder B.T, som har fått tak i et brev fra helseminister Magnus Heunicke.

Ifølge avisa skal de nye tiltakene i brevet presenteres for helsemyndighetene klokka 13.

Aarhus har den siste uka blitt hardt rammet av coronasmitte. Av 207 nye smittetilfeller i Danmark i helga, var 50 i Aarhus kommune. Antallet ble mangedoblet i løpet av noen dager.

PÅBUD: Det er varslet påbud om munnbind på offentlig transport. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
Ny vending etter sjokket

Ny vending etter sjokket

dagbladet

Brann i gassdrevet bil i Bærum:

Det brenner i en gassdrevet bil som står innendørs avfallsanlegget Isi på Skui i Bærum. En skarpskytter er sendt til stedet.

- Det er en utfordrende situasjon, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

- Det er en gassdrevet bil som frakter avfall og som står innendørs som har tatt fyr. Det er mye røyk på stedet, og situasjonen er uavklart, sier Pedersen.

Han sier at det at bilen er gassdrevet også gjør at det må en del sikkerhetstiltak på plass i forbindelse med slokkingen.

Pedersen sier til Budstikka at det er opprettet en sikkerhetsavstand på 300 meter fra brannstedet.

- Det skal kun være personell fra brannvesenet som er innenfor denne grensen nå. Alt av folk ellers er evakuert, sier han.

Han sier til NTB at det er sendt en skarpskytter til stedet.

Det er for at skytteren skal være i beredskap i tilfelle det blir nødvendig å forsøke å skyte hull på gassbeholderen i bilen, sier Pedersen.

Han sier at det ikke er meldt om personskader i forbindelse med brannen.

- Dette anlegget ligger ikke i nærheten av bolighus, så foreløpig er det ikke aktuelt med noen evakuering av annen bebyggelse. Det kan bli en langvarig innsats på stedet, men vi håper at vi får kontroll så fort som mulig, sier Pedersen.

(NTB)

Underlegges full rettspsykiatrisk undersøkelse:

Kvinnen som er siktet for å ha drept sine to barn i Lørenskog 19. juli, underlegges en full rettspsykiatrisk undersøkelse, bekrefter Øst politidistrikt overfor Dagbladet. Hennes forsvarer, advokat Gunhild Lærum, har tidligere anbefalt dette, og nå er det besluttet.

En rettspsykiatrisk undersøkelse er omfattende, og vil normalt kreve at to spesialister sammen vurderer personens psykiske tilstand over tid.

De to barna ble funnet døde søndag 19. juli da brannvesenet rykket ut på en kontroll av et mulig branntilløp i en leilighet på Skårer i Lørenskog kommune. Brannmannskapene fant den 35 år gamle kvinnen kritisk skadd sammen med de to livløse barna i leiligheten. Politiet har ikke gått ut med dødsårsaken.

Møteulykke på E39:

Politiet melder om en møteulykke mellom en lastebil og en personbil på E39 ved Urdalstunnelen.

- Fører av personbilen skal være alvorlig skadd. Tilstanden på lastebilsjåføren har jeg ikke detaljer på per nå. Nødetatene jobber på stedet med å få oversikt, sier operasjonsleder Steinar Hausvik i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Ifølge BA var det to personer i bilene, og begge er menn.

Urdalstunnelen er stengt i ett felt. Ulykken har skjedd cirka 200 meter før tunnelen.

14 nye tilfeller i Indre Østfold:

Det er registrert 14 nye smittetilfeller i Indre Østfold kommune de siste to dagene. Det opplyser kommunen på en pressekonferanse.

Her ble det corona-stengt

Her ble det corona-stengt

dagbladet

Høie advarer mot denne tabben:

Helseminister Bent Høie skriver på Facebook at han på et bilde som har blitt brukt i media de siste dagene bruker munnbind feil.

- På dette bildet fra mai har jeg rett og slett tatt på munnbindet helt feil! Jeg håper mediene bruker dette bildet til å vise hvordan man IKKE skal bruke det. Nå har jeg lært hvordan det faktisk skal gjøres: Munnbindet skal klypes sammen over nesen og dras under haken, skriver helseministeren.

Les hvordan munnbind skal brukes her:

Foto: Ørn E. Borgen / NTB scanpix
Slik bruker du munnbind trygt og riktig

Slik bruker du munnbind trygt og riktig

vi

Nettapotek solgte 850 munnbind i minuttet:

I går solgte nettapoteket Farmasiet 300 000 munnbind. Det er seks ganger så mye som de solgte i hele juli.

Det bekrefter daglig leder, Hans Kristian Furuseth, til Dagbladet.

Han forteller at mellom klokka 10 og 14 i går solgte 50 000 munnbind i timen noe som tilsier 14 munnbind i sekundet, og 850 munnbind i minuttet.

Ifølge Furuseth selger nettapoteket vanligvis et par tusen munnbind på en normal dag,

- Vi har solgt ut alt vi har på lager, men får inn to store leveranser i dag så det skal gå greit, sier den daglige lederen, og legger til:

- Vi har aldri vært borti noe som dette.

Han sammenligner gårsdagen med dagen da Norge stengte ned, 12. mars.

Rundt 40 prosent av gårsdagens munnbindsalg kommer fra innbyggere i Oslo kommune.

Onsdag uttalte assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad at det om kort tid vil komme nye råd relatert til bruk av munnbind i Norge. Dette har ført til høye salgstall hos apotekene.

Regjeringen har kalt inn til pressekonferanse fredag klokken 14. Der er det ventet at bruk av munnbind vil bli et tema.

Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Idrettsdommer tiltalt for overgrep:

En mannlig idrettsdommer i 20-åra fra Bergen er tiltalt for overgrep mot mindreårige gutter. Han har tidligere erkjent delvis straffskyld.

Det bekrefter politiadvokat Christine Møen Wisløff overfor Bergens Tidende.

Mannen er tiltalt for seksuell omgang med barn under 16 år, seksuelt krenkende atferd og fremstilling av seksuelle overgrep eller bilder som seksualiserer barn og unge.

Idrettsdommeren ble pågrepet etter at politiet mottok en anmeldelse fra Norges Fotballforbund og en ung gutt. Ifølge BT var det NFF Hordaland som anmeldte saken.

Han har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen. Mannen dømte fotball og håndball.

(NTB)

TATT UT TILTALE: Politiadvokat Christine Møen Wisløff opplyser at saken er sendt til beramming. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.