Nyhetsstudio

Vegard Kristiansen Kvaale

Masseslagsmål i Bergen:

Politiet i Bergen melder lørdag kveld om et masseslagsmål i Vestre Torggate, melder Vest Politidistrikt på Twitter.

- Det skal ha vært veldig mange involvert. To eller tre er skadd, og skadeomfanget er ukjent. Ambulanse er på stedet. Vi søker nå etter mistenkte som løp fra stedet, sier operasjonsleder Steinar Hausvik til Dagbladet.

Politiet fikk melding om situasjonen klokka 23.36.

- Etter det vi har fått opplysninger om, skal det ha vært et tosifret antall personer involvert. Vi vet veldig lite om hvem de er foreløpig, og det er krevende med så mange mennesker som det er i byen nå, sier Hausvik.

Klokka 1.15 opplyser politiet at der ferdig med arbeidet på stedet.

- Politiet oppretter sak, Ingen pågrepet. 3 personer ble kjørt legevakten for sjekk, skriver Vest politidistrikt på Twitter.

Studioet fortsetter under annonsen

Mann fikk plenklipper over seg:

Politiet Sør-Vest melder om en ulykke på Karmøy onsdag. En mann skal ha veltet med en traktorklipper og falt ned en skrent sammen med denne.

Den skadde skal være en mann i 60-åra. Han skal ifølge politiet ha fått traktorklipperen over seg, men er bevisst.

Coronasmittet person reiste med fly:

Klokka 16.19 mottok politiet informasjon fra smitteteamet i Lillehammer om en person med bekreftet Covid-19 smitte som de mistenkte ville reise fra Oslo lufthavn med fly.

- Undersøkelser har avdekket at personen reiste fra OSL med Qatar Airways, skriver politiet.

- Varslinger er utført og smittevernstiltak vil bli iverksatt på ankomst. Personen ble gjort kjent med testen og at han skulle i isolat før avreise, men har valgt å ignorere dette. Kan vente seg en anmeldelse fra kommuneoverlegen for brudd på smittevernlovgivningen, skriver politiet i Øst.

Svensk minister reagerer: - Vanskelig å henge med:

Sveriges innenriksminister mener at Norges beslutning om å rødliste ytterligere seks svenske regioner kan få konsekvenser for det nordiske samarbeidet.

Beslutningen innebærer at det fra 15. august kun er personer som har vært i regionene Västerbotten, Södermanland og Kalmar som kan reise inn i Norge uten å tilbringe ti dager i karantene.

- Vi respekterer Norges rett til å fatte beslutningene, men mange mennesker synes nok at det begynner å bli vanskelig å henge med i alle ulike nye beskjeder. Vi hadde gjerne sett at man fortsatt holder grensen åpen innen Norden, sier innenriksminister Mikael Damberg i en kommentar til nyhetsbyrået TT.

– Norge og Sverige deler Europas lengste landegrense og har svært tette mellommenneskelige kontakter. Beslutninger i denne retningen får negative konsekvenser for både grensehandelen og det nordiske samarbeidet, sier han.

(NTB)

Bestemora til Bolsonaros kone er død:

Bestemoren til Brasils president Jair Bolsonaros kone Michelle er død av covid-19 etter å ha ligget på sykehus i en måned.

80 år gamle Maria Aparecida Firmo Ferreira ble lagt inn på sykehus 1. juli etter å ha testet positivt.

Både Bolsonaro og kona fikk covid-19 i juli, men Bolsonaro har konsekvent nedtonet virusets alvor, kritisert tiltakene for å bremse smitten og selv ofte opptrådt uten munnbind blant folk.

Over 3,1 millioner mennesker er registrert smittet i Brasil, og minst 103 000 mennesker har dødd. Bare i USA er det registrert flere dødsfall, og Brasil står for halvparten av alle coronatilfeller i Latin-Amerika.

(NTB)

Jair og Michelle Bolsonaro. Foto: AP Photo/Eraldo Peres

Tatt på fersken - brøt karantene:

Sør-Øst politidistrikt melder at en patrulje i 15-tiden onsdag kom i kontakt med en mann i 60-åra utendørs i Notodden sentrum.

- Det viste seg at han hadde ankommet fra Spania 6.8.20 og er således underlagt 10 dagers karanteplikt, skriver politiet.

Vedkommende hadde tatt buss til sentrum.

- Patruljen påpekte dette, men mannen viste ingen forståelse, oppførte seg heller usympatisk og var lite samarbeidsvillig.

Operasjonsleder Øystein Eikedalen forteller til Dagbladet at politiet fikk tips om at vedkommende hadde vært i Spania og "ba blaffen" i karanteneplikten.

- Vi dro ut og kom i kontakt med mannen. Han bekreftet at han hadde vært i Spania, men hadde ikke tenkt å være i karantene. Han ble anmeldt for det.

I første omgang er konsekvensen for karantenebrudd bot, forteller operasjonslederen.

- Hvis han fortsetter å ikke overholde plikten, kan det bli aktuelt med andre reaksjoner, sier han.

Mannen ble pålagt å gå til sin oppholdsadresse, mens patruljen fulgte etter.

Politiet informerer om at Notodden legevakt er varslet, mens kommunen skal varsles på dagtid torsdag.

Coronasmittede ble nektet ombordstigning på fly:

Flere coronasmittede passasjerer ble nektet å gå om bord i et fly som skulle fra Gdansk i Polen til Bodø onsdag. Det skriver NRK.

- Det er overhodet ikke aktuelt at noen med smitte skal på noe fly, sier smittevernoverlegen i Bodø, Kai Brynjar Hagen.

Ifølge legen skal det være snakk om nordmenn som har vært på ferie. Flere av personene skal være innlagt på sykehus i byen nord i Polen.

Ifølge NRK har det i Bodø allerede blitt avdekket åtte tilfeller av coronasmitte knyttet til fritidsreiser til Polen denne uka.

Har du opplysninger om saken? Ta kontakt med Dagbladet på 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

Krekar-kjenning kan utleveres likevel:

Borgarting lagmannsrett slår fast at Østfold-mannen i 40-årene, som er dømt for terror i Italia, likevel kan utleveres, Ifølge NRK.

Den norske statsborgeren er dømt til ni års fengsel i Italia for å være en del av Mulla Krekars internasjonale terrornettverk. Han har motsatt seg utlevering til Italia.

Oslo tingrett mente sist uke at mannen verken kunne utleveres til Italia eller varetektsfengsles, men ifølge NRK har Borgarting lagmannsrett i en ankebehandling komme til motsatt konklusjon.

Lagmannsretten mener det er grunnlag for å varetektsfengsle mannen i opptil fire uker.

(NTB).

- Ta høstferien i Norge:

Helseminister Bent Høie ber folk planlegge for en høstferie i Norge.

- Jeg vil si det samme nå som før sommerferien. Det tryggeste er å planlegge ferie i Norge. Nå sier vi klart at vi bør unngå unødvendige utenlandsreiser. Smittesituasjonen i de gule landene endrer seg raskt, og dette kan endre seg både før man reiser og mens man er på høstferie, sier han til Dagbladet.

Han understreker igjen at regjeringen ikke vil tvinge folk fra gule land til å teste seg etter hjemreise.

- Det blir interessant nå å se på erfaringene fra Island, som hadde obligatoriske tester, men som nå er et rødt land. Vi vil se erfaringene der før vi eventuelt gjør noe slikt i norge.

Helseministeren har varslet at det vil komme nytt råd om bruk av munnbind i kollektivtrafikken på fredag. Han sier at rådet vil gjelde i rushtrafikken.

Helseministeren understreker også at han mener det var riktig å innføre skjenkestopp ved midnatt.

- Hadde vi hatt åpent til 02-03 ville det vært en større andel som festet på denne tida. Vi vet at kombinasjonen av alkohol og mange sammen gjør det vanskelig å overholde reglene. Utestedene har gjort en formidabel jobb med smittevern, men vi vet at rundt midnatt blir dette vanskeligere.

FRARÅDER REISER: Helseminister Bent Høie ber folk ta høstferien i Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Ingen land er «grønne»

Ingen land er «grønne»

dagbladet

Politiet: Tom Vegard Grønje (33) trolig funnet død i Mjøsa:

De innledende undersøkelsene tyder på at det er den savnede Tom Vegard Grønje
som ble funnet tidligere i dag i Mjøsa, melder politiet i Innlandet i en pressemelding.

- Politiet går ut med denne informasjonen i samråd med de pårørende. Avdøde vil bli obdusert, heter det i pressemeldingen.

- Politiet fortsetter etterforskningen for å finne ut hva som har skjedd. I første omgang vil dette si at kriminalteknikere fortsetter åstedsarbeidet med å dokumentere, identifisere og kartlegge hendelsesforløpet for sammenstøtet med fjellveggen.

Politiet har videre fokus på oppfølging av de pårørende i samarbeid med kommunens kriseteam og prest, heter det i pressemeldingen.

Ringsaker-mannen Tom Vegard Grønje ble meldt savnet til politiet klokken 21.35 søndag kveld. En time senere var leteaksjonen på Mjøsa i gang, ifølge Østlendingen.

Det er funnet vrakdeler fra en båt i søket, ifølge Ringsaker Blad.

Skudd avfyrt i politiaksjon:

Politiet har avfyrt skudd i forbindelse med en politiaksjon i Brattvåg. Det bekrefter operasjonsleder i Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten.

– Helsepersonell er på stedet, og en person er tatt hånd om og fraktet til sjukehus. Vi kan ikke si noe mer på det nåværende tidspunkt, sier operasjonslederen.

Politiet opplyser på Twitter at vedkommende er skadd og fraktet til sykehus.

- Spesialenheten er varslet, skriver de i Twitter-meldingen.

Dagbladet oppdaterer saken.

Foto: Google Maps

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.