Nyhetsstudio

Vegard Kristiansen Kvaale

Mann døde etter svømmetur:

En mann mistet livet etter at han ble hentet livløs opp av Theisendammen i Bymarka i Trondheim rett etter midnatt natt til søndag.

Nødetatene rykket ut etter at flere vitner observerte mannen forsvinne under vann. Meldingen kom inn til nødetatene rundt klokken 23.45 lørdag kveld. Omkring 20 minutter senere ble mannen reddet opp av vannet og etterhvert sendt til sykehus, der han senere ble erklært død.

– Mannen overlevde ikke, opplyste St. Olavs hospital til oss like etter klokken 4 i natt, forteller operasjonsleder Stig Roger Olsen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet har ikke mistanke om noe kriminelt i forbindelse med dødsfallet.

– Han var på svømmetur da han ble borte. Vitner ga oss en god posisjon, og dykkere kunne hente ham opp kort tid etter at de kom til stedet

Politiet vet tidlig søndag morgen fortsatt ikke hvem mannen er.

– Men vi har funnet noen gjenstander på land, som vi håper kan gi oss et svar, sier operasjonslederen.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Mann knivstukket i Bamble:

Politiet i Sør-Øst melder om en knivstikking i Bamble. En mann er påført skader. Hendelsen har skjedd på en privatadresse.

- Tilstanden til kvinnen er pr nå vurdert som ikke alvorlig. Politiet har pågrepet en mann i 20-åra som er mistenkt i saken, melder politiet.

Mann hentet opp av Lutvann:

Politiet i Oslo melder at nødetatene har rykket ut til Lutvann etter at en mann ble hentet opp fra nordsiden av vannet.

Mannen er ifølge politiet kald, men oppegående, og blir tilsett av ambulansen.

- Fire personer skulle svømme fra badeplassen ut til Nordholmen. En i følget fikk problemer og ble hjulpet til land av de tre andre, opplyser politiet på Twitter.

Kjedekollisjon i Ullstein:

Politiet i Møre og Romsdal melder om en kjedekollisjon på Fylkesvei 61 ved Garnes i Ullstein.

Tre biler skal være involvert, og politiet er på stedet. Ambulanse og brannvesenet er på vei.

Mann fikk plenklipper over seg:

Politiet i Sør-Vest melder om en ulykke på Karmøy onsdag. En mann skal ha veltet med en traktorklipper og falt ned en skrent sammen med denne.

Den skadde skal være en mann i 60-åra. Han skal ifølge politiet ha fått traktorklipperen over seg, men er bevisst.

Ifølge politiet har mannen klippet plen hjemme hos seg selv. Han er forslått etter hendelsen og blir tatt hånd om av ambulansepersonell.

Coronasmittet person reiste med fly:

Klokka 16.19 mottok politiet informasjon fra smitteteamet i Lillehammer om en person med bekreftet Covid-19 smitte som de mistenkte ville reise fra Oslo lufthavn med fly.

- Undersøkelser har avdekket at personen reiste fra OSL med Qatar Airways, skriver politiet.

- Varslinger er utført og smittevernstiltak vil bli iverksatt på ankomst. Personen ble gjort kjent med testen og at han skulle i isolat før avreise, men har valgt å ignorere dette. Kan vente seg en anmeldelse fra kommuneoverlegen for brudd på smittevernlovgivningen, skriver politiet i Øst.

Svensk minister reagerer: - Vanskelig å henge med:

Sveriges innenriksminister mener at Norges beslutning om å rødliste ytterligere seks svenske regioner kan få konsekvenser for det nordiske samarbeidet.

Beslutningen innebærer at det fra 15. august kun er personer som har vært i regionene Västerbotten, Södermanland og Kalmar som kan reise inn i Norge uten å tilbringe ti dager i karantene.

- Vi respekterer Norges rett til å fatte beslutningene, men mange mennesker synes nok at det begynner å bli vanskelig å henge med i alle ulike nye beskjeder. Vi hadde gjerne sett at man fortsatt holder grensen åpen innen Norden, sier innenriksminister Mikael Damberg i en kommentar til nyhetsbyrået TT.

– Norge og Sverige deler Europas lengste landegrense og har svært tette mellommenneskelige kontakter. Beslutninger i denne retningen får negative konsekvenser for både grensehandelen og det nordiske samarbeidet, sier han.

(NTB)

Bestemora til Bolsonaros kone er død:

Bestemoren til Brasils president Jair Bolsonaros kone Michelle er død av covid-19 etter å ha ligget på sykehus i en måned.

80 år gamle Maria Aparecida Firmo Ferreira ble lagt inn på sykehus 1. juli etter å ha testet positivt.

Både Bolsonaro og kona fikk covid-19 i juli, men Bolsonaro har konsekvent nedtonet virusets alvor, kritisert tiltakene for å bremse smitten og selv ofte opptrådt uten munnbind blant folk.

Over 3,1 millioner mennesker er registrert smittet i Brasil, og minst 103 000 mennesker har dødd. Bare i USA er det registrert flere dødsfall, og Brasil står for halvparten av alle coronatilfeller i Latin-Amerika.

(NTB)

Jair og Michelle Bolsonaro. Foto: AP Photo/Eraldo Peres

Tatt på fersken - brøt karantene:

Sør-Øst politidistrikt melder at en patrulje i 15-tiden onsdag kom i kontakt med en mann i 60-åra utendørs i Notodden sentrum.

- Det viste seg at han hadde ankommet fra Spania 6.8.20 og er således underlagt 10 dagers karanteplikt, skriver politiet.

Vedkommende hadde tatt buss til sentrum.

- Patruljen påpekte dette, men mannen viste ingen forståelse, oppførte seg heller usympatisk og var lite samarbeidsvillig.

Operasjonsleder Øystein Eikedalen forteller til Dagbladet at politiet fikk tips om at vedkommende hadde vært i Spania og "ba blaffen" i karanteneplikten.

- Vi dro ut og kom i kontakt med mannen. Han bekreftet at han hadde vært i Spania, men hadde ikke tenkt å være i karantene. Han ble anmeldt for det.

I første omgang er konsekvensen for karantenebrudd bot, forteller operasjonslederen.

- Hvis han fortsetter å ikke overholde plikten, kan det bli aktuelt med andre reaksjoner, sier han.

Mannen ble pålagt å gå til sin oppholdsadresse, mens patruljen fulgte etter.

Politiet informerer om at Notodden legevakt er varslet, mens kommunen skal varsles på dagtid torsdag.

Coronasmittede ble nektet ombordstigning på fly:

Flere coronasmittede passasjerer ble nektet å gå om bord i et fly som skulle fra Gdansk i Polen til Bodø onsdag. Det skriver NRK.

- Det er overhodet ikke aktuelt at noen med smitte skal på noe fly, sier smittevernoverlegen i Bodø, Kai Brynjar Hagen.

Ifølge legen skal det være snakk om nordmenn som har vært på ferie. Flere av personene skal være innlagt på sykehus i byen nord i Polen.

Ifølge NRK har det i Bodø allerede blitt avdekket åtte tilfeller av coronasmitte knyttet til fritidsreiser til Polen denne uka.

Har du opplysninger om saken? Ta kontakt med Dagbladet på 2400@db.no eller telefon 24 00 00 00.

Krekar-kjenning kan utleveres likevel:

Borgarting lagmannsrett slår fast at Østfold-mannen i 40-årene, som er dømt for terror i Italia, likevel kan utleveres, Ifølge NRK.

Den norske statsborgeren er dømt til ni års fengsel i Italia for å være en del av Mulla Krekars internasjonale terrornettverk. Han har motsatt seg utlevering til Italia.

Oslo tingrett mente sist uke at mannen verken kunne utleveres til Italia eller varetektsfengsles, men ifølge NRK har Borgarting lagmannsrett i en ankebehandling komme til motsatt konklusjon.

Lagmannsretten mener det er grunnlag for å varetektsfengsle mannen i opptil fire uker.

(NTB).

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.