Nyhetsstudio

Vegard Kristiansen Kvaale

Tidligere statsråd arrestert for voldtekt:


En tidligere britisk statsråd og nåværende parlamentsmedlem for det konservative partiet ble lørdag arrestert mistenkt for voldtekt, melder Sunday Times.

Ifølge avisa er det en tidligere medarbeider i parlamentet som har anklaget mannen i 50-åra.

Politiet sier at de etterforsker saken, og at anklagene er knyttet til fire separate hendelser som angivelig skjedde mellom juli 2019 og januar 2020, skriver BBC.

Den anklagede politikeren ble løslatt mot kausjon.

Det konservative partiet sier ifølge BBC at de "tar alle anklager av denne typen ekstremt alvorlig".

Ifølge The Sunday Times kommer anklagene fra en kvinne i 20-åra, som sier at den folkevalgte politikeren tvang henne til å ha sex og forlot henne så traumatisert at hun måtte oppsøke sykehus.

Studioet fortsetter under annonsen

Jakter knivmann på sparkesykkel:

Politiet i Sør-Vest melder på Twitter at de søker etter en mann etter at det ble truet med kniv i Stavanger onsdag kveld.

Like etter klokka 20 kom det melding fra en person som akkurat var blitt truet med kniv på taket over Byterminalen.

- Mannen som truet var iført en maske og solbriller. Flere patruljer leter etter gjerningspersonen, skriver politiet på Twitter.

Gjerningsmannen tok en sparkesykkel fra fornærmede før han stakk fra stedet.

Kraftigste økning på ett døgn:

Hellas har registrert 262 nye coronainfeksjoner i løpet av et døgn, den kraftigste smitteøkningen siden landet ble rammet av pandemien.

Ifølge greske helsemyndigheter er det siden tirsdag også registrert ytterligere to coronarelaterte dødsfall, noe som betyr at i alt 216 mennesker er døde i landet etter å ha blitt smittet av viruset.

Hellas har greid seg relativt bra under pandemien. Landet gjennomførte en omfattende nedstenging fra midten av mars, men etter at landet åpnet opp for turister fra utlandet i juli, har smittetallene steget kraftigere enn før.

Den siste uken er antall pasienter som får intensivbehandling, nesten doblet, fra 13 i forrige uke til 24 onsdag.

Myndighetene mener smitteøkningen først og fremst skyldes at folk ikke holder nødvendig avstand i restauranter, barer og andre steder der mange mennesker er samlet.

Helseminister Vassilis Kikilias opplyser at gjennomsnittsalderen på dem som har fått påvist viruset i august, har falt til 36 år.

(NTB)

Ferieperlen Santorini i Hellas. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Mann knivstukket i Bamble:

Politiet i Sør-Øst melder om en knivstikking i Bamble. En mann er påført skader. Hendelsen har skjedd på en privatadresse.

- Tilstanden til kvinnen er pr nå vurdert som ikke alvorlig. Politiet har pågrepet en mann i 20-åra som er mistenkt i saken, melder politiet.

Mann hentet opp av Lutvann:

Politiet i Oslo melder at nødetatene har rykket ut til Lutvann etter at en mann ble hentet opp fra nordsiden av vannet.

Mannen er ifølge politiet kald, men oppegående, og blir tilsett av ambulansen.

- Fire personer skulle svømme fra badeplassen ut til Nordholmen. En i følget fikk problemer og ble hjulpet til land av de tre andre, opplyser politiet på Twitter.

Kjedekollisjon i Ullstein:

Politiet i Møre og Romsdal melder om en kjedekollisjon på Fylkesvei 61 ved Garnes i Ullstein.

Tre biler skal være involvert, og politiet er på stedet. Ambulanse og brannvesenet er på vei.

Mann fikk plenklipper over seg:

Politiet i Sør-Vest melder om en ulykke på Karmøy onsdag. En mann skal ha veltet med en traktorklipper og falt ned en skrent sammen med denne.

Den skadde skal være en mann i 60-åra. Han skal ifølge politiet ha fått traktorklipperen over seg, men er bevisst.

Ifølge politiet har mannen klippet plen hjemme hos seg selv. Han er forslått etter hendelsen og blir tatt hånd om av ambulansepersonell.

Coronasmittet person reiste med fly:

Klokka 16.19 mottok politiet informasjon fra smitteteamet i Lillehammer om en person med bekreftet Covid-19 smitte som de mistenkte ville reise fra Oslo lufthavn med fly.

- Undersøkelser har avdekket at personen reiste fra OSL med Qatar Airways, skriver politiet.

- Varslinger er utført og smittevernstiltak vil bli iverksatt på ankomst. Personen ble gjort kjent med testen og at han skulle i isolat før avreise, men har valgt å ignorere dette. Kan vente seg en anmeldelse fra kommuneoverlegen for brudd på smittevernlovgivningen, skriver politiet i Øst.

Svensk minister reagerer: - Vanskelig å henge med:

Sveriges innenriksminister mener at Norges beslutning om å rødliste ytterligere seks svenske regioner kan få konsekvenser for det nordiske samarbeidet.

Beslutningen innebærer at det fra 15. august kun er personer som har vært i regionene Västerbotten, Södermanland og Kalmar som kan reise inn i Norge uten å tilbringe ti dager i karantene.

- Vi respekterer Norges rett til å fatte beslutningene, men mange mennesker synes nok at det begynner å bli vanskelig å henge med i alle ulike nye beskjeder. Vi hadde gjerne sett at man fortsatt holder grensen åpen innen Norden, sier innenriksminister Mikael Damberg i en kommentar til nyhetsbyrået TT.

– Norge og Sverige deler Europas lengste landegrense og har svært tette mellommenneskelige kontakter. Beslutninger i denne retningen får negative konsekvenser for både grensehandelen og det nordiske samarbeidet, sier han.

(NTB)

Bestemora til Bolsonaros kone er død:

Bestemoren til Brasils president Jair Bolsonaros kone Michelle er død av covid-19 etter å ha ligget på sykehus i en måned.

80 år gamle Maria Aparecida Firmo Ferreira ble lagt inn på sykehus 1. juli etter å ha testet positivt.

Både Bolsonaro og kona fikk covid-19 i juli, men Bolsonaro har konsekvent nedtonet virusets alvor, kritisert tiltakene for å bremse smitten og selv ofte opptrådt uten munnbind blant folk.

Over 3,1 millioner mennesker er registrert smittet i Brasil, og minst 103 000 mennesker har dødd. Bare i USA er det registrert flere dødsfall, og Brasil står for halvparten av alle coronatilfeller i Latin-Amerika.

(NTB)

Jair og Michelle Bolsonaro. Foto: AP Photo/Eraldo Peres

Tatt på fersken - brøt karantene:

Sør-Øst politidistrikt melder at en patrulje i 15-tiden onsdag kom i kontakt med en mann i 60-åra utendørs i Notodden sentrum.

- Det viste seg at han hadde ankommet fra Spania 6.8.20 og er således underlagt 10 dagers karanteplikt, skriver politiet.

Vedkommende hadde tatt buss til sentrum.

- Patruljen påpekte dette, men mannen viste ingen forståelse, oppførte seg heller usympatisk og var lite samarbeidsvillig.

Operasjonsleder Øystein Eikedalen forteller til Dagbladet at politiet fikk tips om at vedkommende hadde vært i Spania og "ba blaffen" i karanteneplikten.

- Vi dro ut og kom i kontakt med mannen. Han bekreftet at han hadde vært i Spania, men hadde ikke tenkt å være i karantene. Han ble anmeldt for det.

I første omgang er konsekvensen for karantenebrudd bot, forteller operasjonslederen.

- Hvis han fortsetter å ikke overholde plikten, kan det bli aktuelt med andre reaksjoner, sier han.

Mannen ble pålagt å gå til sin oppholdsadresse, mens patruljen fulgte etter.

Politiet informerer om at Notodden legevakt er varslet, mens kommunen skal varsles på dagtid torsdag.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.