Nyhetsstudio

Vegard Kristiansen Kvaale

Parkert bil brant i Oslo:

En parkert personbil begynte å brenne på Lofsrud i Oslo natt til søndag. Politiet antar brannen er påsatt.

– En politipatrulje kom tilfeldigvis over bilbrannen i Lofsrudveien klokken 2.25. Det er sannsynlig at brannen er påsatt, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han opplyser at patruljen forsøkte å slukke brannen med et pulverapparat, men de klarte ikke å slokke brannen helt.

– Brannvesenet er på vei. Vi har sendt flere patruljer til stedet, også en hundepatrulje for å søke etter mistenkte, sier Pedersen.

Sist gang det brant i biler på Lofsrud var natt til 11. mars i år. Da brant to biler på en parkeringsplass i Blakkens vei.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

SE VIDEO: - Likner en apokalypse:

Videoen viser de enorme skadene i Beirut etter eksplosjonen som til nå har kostet minst 100 menneskeliv og skadet over 4000 mennesker.

Eksplosjonen sammenlignes med Hiroshima av guvernøren i Beirut, Marwan Aboudg. Det skrev The Telegraph i går.

- Jeg har aldri før sett en ødleggelse av denne størrelsen. Dette er en nasjonal katastrofe, skal Aboudg ha sagt.

- Dette ligner en apokalypse, sier en annen mann.

Eksplosjonen fant sted 18:07 lokal tid i nærheten av havna sentralt i byen, og ikke langt unna et populært området for turister. Den kunne føles over hele byen og flere bygg og vinduer i en radius på 10km ble ødelagt, skriver CNN.

Det meldes om at eksplosjonen kunne føles på Kypros som ligger 240 kilometer unna.

Organisasjoner som UNICEF og Røde Kors har flere mannskap på bakken som hjelper til med å finne frem til savnede, og har innført krisenummer som folk kan ringe på for å donere blod, ifølge CNN.

Minst 2000 tonn ammoniumnitrat skal ha forutsaket eksplosjonen.

Helseministeren i Libanon fortalte til en nasjonal TV-kanal at dødstallene trolig vil stige og det jobbes på spreng med å få oversikt over de omfattende skadene.

Anthony May, en pensjonert bombeekspert i USA, har sagt at sjokkbølgene og størrelsen på eksplosjonen minner om en atombombe, skriver CNN.

- Det er typiske trekk på en atombombe. Jeg sier ikke at bomben ikke inneholdt ammoniumnitrat, men det virker som det er andre elementer involvert også, sier May.

Steinras over veien - bil involvert:

Det har gått steinras på sørsiden av Bakkatunnelen i Gudvangen:

En bil står i raset, som har gått over veien. Det er ikke meldt om noen skadde personer.

- De som var i bilen har kommet seg ut, skriver Vest politidistrikt.

Det skal ikke være flere biler involvert.

Bakkatunnelen ligger på fylkesvei 5623.

Saken oppdateres.

Hurtigruten-smitte i Trondheim:

En person er bekreftet smittet med coronaviruset i Trondheim. Personen i 70-åra har vært om bord på Hurtigruten, skriver Trondheim kommune i en pressemelding.

- Det gjenstår nå prøvesvar fra én av de 18 personene fra Hurtigruten, som er hjemmehørende i Trondheim. Vedkommende ble testet i går. Alle 18 er i karantene, skriver kommunen videre.

I tillegg er en annen person bekreftet smittet i Trondheim det siste døgnet. Det er en person i 50-åra, som trolig er smittet utenlands, i et «grønt» land.

MS «Roald Amundsen». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mann karantene-anmeldt etter Sverige tur:

Mannen skrev selv om handleturen til rød sone i Sverige på Facebook. Noen dager senere var han på et kjøpesenter i Norge, ifølge NRK.

Har man vært i rød sone er det regler som sier at man må i karantene.

Tirsdag ble mannen politianmeldt av kommuneoverlege i Værnesregionen, Leif Vonen, for å ikke følge karanteneplikt.

– Det er med blandede følelser jeg anmelder en person for det jeg mener er lovbrudd. Dette er ikke noe jeg gjør for moro skyld. Det er en alvorlig sak, og jeg mener jeg ikke kommer utenom å anmelde personen, sier Vonen til NRK.

Folk som settes i karantene er pålagt å ikke bevege seg fritt ute.

Foto: google

Tatt 32 år etter baby drap:

En mor i California er siktet for drapet på sitt eget nyfødte barn, ifølge danske BT.

Drapet skjedde i 1988, og saken har, takket være moderne DNA teknologi, endt opp med siktelse nå.

Kvinnen skal være 52 år gammel i dag, ifølge New York Post.

Hun har tidligere innrømt at hun er moren til barnet som ble drept, sier Ray Kelly som er talsmann for politiet i Alameda County.

Kvinnen skal ha vært 20 år da drapet fant sted. BT skriver videre at hun skal ha skjult sin graviditet for familie og venner. Dette har kommet fram i avhør med politiet.

i 2005 ble det funnet DNA-spor fra en kvinne i saken. Mistanken mot barnets mor ble styrket, men det fantes ikke nok bevis for å kunne fastslå noe.

Foto: Alameda County Sheriff

Turistkommune venter kanselleringer:

Tapt omsetning, mindre aktivitet og arbeidsplasser blir konsekvensen av innstrammingene i retningslinjene for cruiseindustrien, mener Nordkapp-ordfører.

Innstrammingen forhindrer at skip med flere enn til sammen 100 personer om bord, blir godkjent og får landgang i norske havner.

- Reiselivet utgjør en firedel av økonomien i næringslivet og cirka en sjettedel av økonomien i hele Nordkapp. Det er veldig alvorlig, sier ordfører Jan Olsen (SV) i Nordkapp kommune til NRK.

I kommunen står cruiseindustrien sammen med bussturisme for 75 prosent av all trafikk. Cruiseturistene ses på som spesielt verdifulle fordi de ofte bruker lokale tilbud.

- Dette vil føre til tapt omsetning, mindre aktivitet og arbeidsplasser. Det er rett og slett veldig negativt for Nordkapp, sier ordføreren, som mener at Hurtigruten har svekket tilliten til alle aktørene i cruiseindustrien.

(NTB)

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Politiet kobler bil til drap i Sverige:

En utbrent hvit Audi ble funnet i Sollentuna i Sverige i natt. Ifølge kilder i Aftonbladet kan bilen ha sammenheng med drapet på 12-åringen natt til søndag.

Jenta på 12 år ble skutt og drept utenfor en bensinstasjon i Botkyrka i Stockholm. Ingen er pågrepet for drapet, og politiet etterforsker med full styrke.

Politiet har siden drapet fant sted, søkt etter en hvit stasjonsvogn som skal ha vært involvert i skytingen og blant annet bedt publikum om tips.

- Vi er ganske sikre på at denne bilen har vært innblandet, skal politiet i Stockholm ha uttalt tidligere, ifølge Aftonbladet.

Foto: Stina Stjernkvist/TT via AP/NTB Scanpix
-Betydde alt for oss

-Betydde alt for oss

dagbladet

17-åring mistenkt for promillekjøring:

Politiet i Tromsø mistenker en 17 år gammel gutt for å ha satt seg bak rattet og kjørt i alkoholpåvirket tilstand i natt. Det skriver avisa Nordlys

Gutten ble stoppet like utenfor Tromsø.

- Gutten hadde selvfølgelig ikke førerkort. Det vil bli tatt blodprøver, sier politiet til avisa.

Sjokk og fortvilelse i Beirut:

Eksplosjonen i Beirut i går regnes som en nasjonal katastrofe og det jobbes fortsatt med å få oversikt over skadeomfanget og personer som er savnet.

Over 100 mennesker mistet livet og rundt 4000 skadd da en eksplosjon gikk av i hovedstaden, ifølge Libanons Røde Kors.

- Vi er forbannet, sier en mann i 20-årene, ifølge The Guardian.

- Selvom dette var en ulykke er det en katastrofe. Dette var det siste vi trengte, sier en annen.

På kvelden kom det fram at eksplosjonene i Beirut tirsdag skal ha blitt forårsaket av en brann i et gammelt lager med ammoniumnitrat.

- Sånt skjer ikke uten grunn her i Beirut, sier en mann til The Guardian.

Australia: Ny smitterekord i Victoria:

Det er onsdag registrert 725 nye smittetilfeller i den australske delstaten Victoria, som er sentrum for landets andre smittebølge. Smittetallet er ny rekord.

Samtidig er det registrert 15 nye coronarelaterte dødsfall, melder den australske kringkasteren ABC.

Mange forretninger i delstaten, som omfatter storbyen Melbourne, må stenge fra midnatt tirsdag. Om lag 250 000 blir bedt om å holde seg hjemme fra jobb.

Det er i delstaten blitt innført portforbud og streng bøtelegging av folk som bryter påbudet om selvisolering etter positiv coronatest.

Som følge av den økende smitten i Victoria og flere tilfeller i New South Wales har myndighetene i delstaten Queensland besluttet å stenge grensa til begge delstater, i tillegg til hovedstadsterritoriet. For New South Wales og hovedstadsterritoriet stenges grensa fra klokka 1 lørdag, skriver ABC.

(NTB)

Katastrofe: Jakter hundrevis av mysterietilfeller

Katastrofe: Jakter hundrevis av mysterietilfeller

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.