Annonse

Nyhetsstudio

Vil avholde Republikanernes landsmøte uten medier

Det republikanske partiet i USA vil ikke ha mediene til stede når det skal stemmes over å nominere Donald Trump som partiets presidentkandidat.

Det var en talsperson for Det republikanske partiet som lørdag kom med opplysningen om partiets landsmøte i Charlotte i slutten av august. Vanligvis er landsmøtene noe partiene ønsker mest mulig blest og omtale rundt for å tiltrekke seg mulige velgere. Dersom beslutningen blir stående vil det være første gang i moderne historie at partiets landsmøte vil foregå uten at pressen er til stede.

Partiet forklarer beslutningen med de rådende coronabegrensningene som gjelder i North Carolina.

– Gitt de gjeldende smitterestriksjonene og begrensningene som gjelder i North Carolina, planlegger vi for at møtet i Charlotte blir stengt for pressen fra fredag 21. august til mandag 24. august, opplyser en talskvinne involvert i planleggingen av møtet.

– Vi kan gjerne holde dere orientert dersom noe skulle endre seg, men vi jobber innenfor de gjeldende reglene bestemt av delstaten og av de lokale retningslinjene for hvor mange som kan samles på et slikt arrangement.

De som skal avgi sine stemmer under møtet representerer over 2.500 delegater. Trump har allerede sikret seg nok delegater, men tilslutningen fra landsmøtet anses likevel som viktig.

(NTB)

Annonse
Sjokkbrekk hos gullsmeder i Drammen
Foto: Ole Edvin Tangen

Sjokkbrekk hos gullsmeder i Drammen

To gullsmedforretninger ved Buskerud Storsenter i Drammen ble utsatt for grovt tyveri natt til mandag.

- Det må betegnes som et sjokkbrekk, der tyvene har brukt en bil til å kjøre inn gjennom dørene til gullsmedforretningen, sier operasjonsleder Per Arne Amundsen i Sørøst politidistrikt til NTB.

Også en annen er rammet.

Politiet ble varslet av en forbipasserende klokka 3.25. En liten sort bil skal ha blitt brukt til å kjøre inn i lokalene. Etterpå forsvant tyvene i denne bilen og i en grå varebil.

- Vi søker i området og undersøker om det er videoopptak på stedet. Vi har flere politipatruljer på stedet, sier Amundsen.

Den sorte bilen, en Golf, er seinere funnet. Bilder fra stedet viser at den står ved siden av en vei ikke langt fra storsenteret. Den er meldt stjålet og politiet er i kontakt med eieren, forteller de overfor Dagbladet.

Politiet hadde ved 5.30-tida ikke oversikt over hva tyvene fikk med seg fra innbruddene.

Ingen er foreløpig pågrepet i saken.

(Dagbladet/NTB)

Tolv skadd i bussulykke i Bulgaria

Tolv barn og voksne ble skadd da en buss fra Serbia kjørte av veien og veltet i ei grøft sør i Bulgaria søndag kveld.

Åtte barn og fire voksne ble sendt til sykehus, noen av dem med alvorlige skader, opplyser innenriksdepartementet i Bulgaria. Øvrige som var i bussen ble undersøkt og fikk nødvendig hjelp på stedet.

Ulykken skyldtes trolig at sjåførens konsentrasjon var blitt avledet, ifølge bulgarske myndigheter.

Bussen var på vei fra svartehavskysten til Beograd med 38 barn og 10 voksne fra Serbia om bord. Barna hadde deltatt på en festival i Slantsjev Brjag, også kjent som Sunny Beach.

(NTB)

Annonse

Mopedfører skadd i ulykke i Stavanger

En mann undersøkes av helsepersonell på stedet etter at en moped kjørte av veien i Kvernevik i Stavanger natt til mandag.

Ifølge Sørvest politidistrikt framstår ulykken på Madla som en singelulykke, der føreren av en moped har kjørt av veien. Politiet ble varslet om hendelsen klokka 00.58 natt til mandag.

- En moped hadde kjørt ut av veien og en skadd person lå på bakken. Politi og helse rykket ut. En mann tilses av helse på stedet og politiet gjør undersøkelser, skriver politidistriktet.

(NTB)

Brann i bolig i Asker

Politiet i Oslo rykket natt til mandag ut til Asker, etter melding om brann i en enebolig.

- Nødetatene er på stedet og det brenner i huset. Foreløpig er det ikke kontroll på de som er registrert på adressen, melder de.

Klokka 01.34 opplyses det at brannen er slukket.

- De som har vært i huset da det begynte å brenne er sjekket av helse som er på stedet og er i god behold. Politiet jobber på stedet med å dokumentere skadene samt avhør av vitner.

Annonse

Putin med brev til Nord-Koreas president

Russlands president Vladimir Putin skal ha sendt et brev til Kim Jong Un, hvor han uttrykker ønske om å utvide bilaterale forhold med Nord-Korea, ifølge Reuters.

Det er Pyongyangs statlige medier som har meldt det.

Brevet skal ha blitt sendt på Nord-Koreas frigjøringsdag, og Putin skal ha sagt at tettere bånd mellom de landene vil være i begge lands interesse, og vil bidra til å styrke sikkerheten og stabiliteten på den koreanske halvøya, samt den nordøstlige asiatiske regionen.