Nyhetsstudio

Angelica Hagen

Alvorlig ulykke i Bømlo:

Politiet melder om en frontkollisjon i Bømlo. To personbiler er involvert.

Ulykken fremstår som alvorlig, skriver politiet på Twitter.

To personer er fraktet til Stord sykehus med ambulanse. En tredjeperson er tilsett av helsepersonell på stedet.

Ulykken har skjedd i krysset ved Mostravegen og Bremnesvegen. Den ene bilen har trolig brutt vikeplikten, opplyser politiet.

Studioet fortsetter under annonsen

Bøhler om sjokk-overgangen:

Flere i Ap reagerer kraftig på at mangeårig partiprofil Jan Bøhler har sagt ja til å bli foreslått på topp på stortingslista til Senterpartiet i Oslo ved valget neste år. På Sps side tar de han imot med åpne armer.

Klokka 11 møter Bøhler og Trygve Salgsvold Vedum pressen for å orientere om avgjørelsen.

Dagbladet følger pressekonferansen.

Sterke reaksjoner etter sjokk-overgang

Sterke reaksjoner etter sjokk-overgang

dagbladet

Støre om sjokk-overgangen:

- Vi har visst en stund at Jan ikke tar gjenvalg for Oslo Arbeiderparti, men det er synd at han melder seg ut av partiet når det fortsatt er ett år igjen av stortingsperioden. Det er vanskelig å se at Senterpartiet har bedre løsninger for storbyen Oslo, som Jan representerer. For tryggere jobber, en sterkere velferdsstat som stiller opp for folk, og framtidsretta industrier som kutter utslipp, er det Arbeiderpartiet som har de beste løsningene - og det kommer vi til å kjempe for på vegne av folk, skriver Ap-leder Jonas Gahr Støre i en uttalelse til Dagbladet.

Torsdag morgen kom nyheten om at mangeårig Ap-veteren Jan Bøhler melder overgang til Senterpartiet, til både sterke reaksjoner og jubel.

Jan Bøhler bytter parti

Jan Bøhler bytter parti

dagbladet

Ammoniakk-lekkasje: tre til sykehus:

Politiet i Møre og Romsdal melder om en ammoniakk-lekkasje fra et verft i Tomrefjord.

- Nødetatene er på stedet. 3 personer er kjørt sykehus etter påvirkning.

Det blir fortløpende vurdert evakuering, men per nå skal dette ikke være nødvendig. Det jobbes med å få stengt lekkasjen.

Brann i flere hus på Åndalsnes:

Store ressurser fra hele distriktet jobber for å slukke en brann i flere bolighus i Åndalsnes i Rauma kommune.

- Dette er et boligkompleks som består av tre enheter, med flere leiligheter i de enhetene. Vi prøver å begrense brannen, sier Tor Ivar Sjåstad, vakthavende ved 110-sentralen, til Dagbladet.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokka 09.28 og kom raskt fram til stedet.

Brannen har fått en såkalt «trippelvarsling», og det er flere ambulansehelikoptre på vei til området.

- Det er kalt inn hjelp fra nabobrannstasjoner og det har pågått røykdykkerinnsats lenge, sier Sjåstad rett før klokka 10.30.

Ordfører i Rauma, Yvonne Wold, bekrefter overfor Rbnett at boligene som brenner er flyktningeboliger.

- Det er evakuert 34 personer fra stedet. Noen av disse skal være lettere brannskadet/ røykpåvirket, men ingen livstruende. Vi har nå kontroll på alle beboere i bygningene, skriver politiet på Twitter.

Live-published photos and videos via Shootitlive

- Drept kvinne (20) var NHH-student:


Den 20 år gamle kvinnen ble funnet død i Åsane i Bergen etter en bekymringsmelding lørdag kveld. En 19 år gammel mann er siktet for drap.

I dag har Bergensavisen fått bekreftet at avdøde var NHH-student.

- Vi synes dette er veldig trist og tragisk. Det berører mange av våre medstudenter, samtidig som vi føler sterkt med de pårørende og den vanskelig situasjonen de nå står i, sier Geir Mikalsen, kommunikasjonsdirektør på NHH, til avisa.

Torsdag morgen ble alle NHH-studenter og ansatte informert etter at det ble lagt ut en melding på skolens internportal.

Den siktede mannen ble innlagt på sykehus. Mandag besluttet Bergen tingrett å varetektsfengsle ham i fire uker.

SIKTET: Politiet pågrep mannen som var i leiligheten i Åsane og siktet ham for drap. Foto: Richard Halland / NTB

43 nye smittede registrert i Oslo siste døgnet:

Det er registrert 43 nye smittede i Oslo det siste døgnet, skriver NTB.

Pågrepet med kniv i Oslo:

En mann er pågrepet i sentrum, melder Oslo-politiet på Twitter.

Mannen er pågrepet blant annet for å ha forsøkt å skalle til to politibetjenter, samt at han hadde på seg en kniv.

FHI: Norge improviserte smittesporing:

Torsdag formiddag opplyser Folkehelseinstituttet at de har publisert en rapport på oppdrag fra Verdens helseorganisasjon (WHO), som inneholder forslag til hvordan store byer kan forberede seg på pandemier med luftbårne sykdommer.

Rapporten inneholder erfaringer fra covid-19-utbruddet i Oslo, som startet i februar 2020. Der erkjenner FHI at de måtte improvisere kontaktsporing.

«Èn aktivitet måtte imidlertid improviseres: omfattende kontaktsporing. Dette var ikke en del av nasjonale og lokale pandemiplaner. Erfaringen viser at det må inn i framtidige planer.»

«Andre forbedringspunkter for framtidige planer er: Raskere oppfølging av innvandrergrupper, sørge for lokaler der smittede personer som bor trangt kan isoleres, umiddelbar opprettelse av servicetelefon for å unngå overbelastning av helsetjenestens telefoner og å opprette lager med verneutstyr.»

Jan Bøhler (Ap) melder overgang til Sp:

Jan Bøhler (Ap) melder overgang til Senterpartiet. Torsdag formiddag skriver han i et Facebook-innlegg at politikk for ham handler om å være til stede som tillitsvalgt for folk og velgere. Som stortingspolitiker er han en ombudsmann, forklarer han.

- Partiene er ikke målet, bare et middel. Lojaliteten skal ligge til alle menneskene vi representerer. Dette må vi huske på hver dag i alt vi gjør. Jeg har snakket mye med Trygve Slagsvold Vedum og Bjørg Sandkjær, som er leder i Oslo Sp, og deres nominasjonskomite om dette i det siste. De ønsker å støtte den ombudsrollen som jeg står for som politiker. Jeg har derfor sagt ja til å bli foreslått på førsteplass på stortingslista til Senterpartiet i Oslo ved valget neste år, skriver han i Facebook-innlegget.

Han forteller at han ikke har behov for å si negative ting om sitt gamle parti, som da blir Arbeiderpartiet. Han står fullt og helt inne for sine sosialdemokratiske grunnverdier.

- Men Sp har i de seinere årene blitt mer og mer til et folkekjært grasrotparti med økende oppslutning blant småkårsfolk og vanlige arbeidsfolk landet rundt. Partiets tillitsvalgte framstår som utadvendte og lite preget av innavl, og evner å ta tak i saker som er viktige for mange velgere. Så for meg er skrittet til Sp ganske kort og greit å ta. Mye av det jeg er opptatt av, vil jeg få bedre muligheter for å jobbe med der, skriver han.

Jan Bøhler bytter parti

Jan Bøhler bytter parti

dagbladet

Navalnyj hevder Putin sto bak:

Den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, sier til tyske Der Spiegel at Putin stod bak forgiftningen av ham.

Det melder Reuters.

- Jeg hevder at Putin står bak forbrytelsen, og jeg har ingen andre versjoner av det som skjedde, sier Navalnyj til Der Spiegel, ifølge et utdrag fra et intervju som skal publiseres senere på torsdag.

Han ble akutt syk da han var om bord på et fly fra Tomsk i Sibir til Moskva den 20. august. Passasjerflyet måtte snu og nødlande i millionbyen Omsk.

Allerede samme dag rykket apparatet rundt Navalnyj ut og hevdet at han var blitt forgiftet. Deretter begynte en dragkamp med lokale myndigheter om å få overført Navalnyj til et sykehus i Europa. Navalnyjs apparat stolte nemlig ikke på at russiske myndigheter ville tilstrekkelig undersøke mulighetene for at han faktisk ble forgiftet.

Etter massivt press skrev sykehuset i Omsk ut Navalnyj, som deretter ble fløyet til et sykehus i Berlin om bord i et sykehusfly sendt fra en privat tysk organisasjon.

I september fastslo tyske myndigheter at det forelå «utvetydige bevis» for at Navalnyj ble forgiftet.

I tre uker lå han i koma, før han våknet igjen og ble utskrevet fra sykehuset.

- Min jobb nå er å være fryktløs. Og jeg er ikke redd, sier opposisjonslederen i den nye intervjuet.

Aleksej Navalnyj sier Angela Merkel besøkte ham mens han var innlagt ved Charité-sykehuset i Berlin. Foto: Navalnyjs Instagram-konto / AP / NTB
Putins «verste fiende» i koma: - Hører skrik på flyet

Putins «verste fiende» i koma: - Hører skrik på flyet

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.