Annonse

Nyhetsstudio

Tar i bruk faddervakter i Oslo

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) skriver i en pressemelding at de skal ta i bruk faddervakter i hovedstaden til helgen.

- Det er viktig å vise nye studenter at vi er her for hverandre og at studiestartukene er en trygg arena. Mange av de organiserte kveldsaktivitetene er avlyst. Det tror jeg gjør det ekstra viktig at vi har folk i gatene med et spesifikt ansvar for å være der for studentene, sier Idun Kløvstad, student og leder i Velferdstinget i Oslo og Akershus.

I år vil Oslos ordfører Marianne Borgen og rektorene ved flere av byens største utdanningsinstitusjoner gå faddervakt sammen med studenter, ansatte og SiO.

Faddervaktordningen er et initiativ fra Velferdstinget i Oslo og Akershus, UiO, OsloMet, BI, Høyskolen Kristiania og SiO. Målet er å bidra til at studiestarthelgen i august blir en fin opplevelse for studenter, faddere og byens øvrige innbyggere.

Annonse

- Har kontakt med den norske ambassaden

Utenriksdepartementet oppfordrer nordmenn i Danmark til å holde seg oppdatert på lokale nyheter etter skyteepisoden søndag kveld.

Det melder TV 2.

- Utenriksdepartementet følger situasjonen i København tett, både fra ambassaden i København og departementet i Oslo. Norske reisende som befinner seg i området bør følge råd fra dansk politi, samt holde seg oppdatert på lokale nyheter, sier de til departementet.

Pressekonferanse om skytingen i København

Dansk politi holder søndag kveld en pressekonferanse om skyteepisoden på kjøpesenteret Field´s tidligere i kveld.

3lfMKYyU
Annonse

Flere personer sendt til sykehus

Flere personer er sendt til Rigshospitalet i Købehavn etter skyteepisoden på kjøpesenteret Field´s i København. Det bekrefter sykehuset selv.

- Vi har tidligere meldt om at tre personer, men kan nå kan bekrefte at det er snakk om enda flere personer. Mer kan jeg ikke si, sier en pressevakt ved sykehuset til danske BT.

Han vil ikke kommentere tilstanden til personene, men forteller at sykehuset har kalt ekstra bemanning.

Københavns ordfører: - Det er veldig alvorlig

Københavns ordfører, Sophie Hæstorp Andersen, kommenterer skyteepisoden i København søndag kveld.

- Vi vet ikke med sikkerhet hvor mange som er såret eller døde, men det er veldig alvorlig, skriver ordføreren på Twitter.

Det er forleløpig ikke meldt om noen døde personer etter hendelsen.
Kommunens kriseteam er også kalt inn og satt i beredskap melder Dansk Radio.

Les hele saken

Flere skutt på kjøpesenter i København

Annonse

- De skyter, de skyter

- Mor, de skyter, de skyter, sa hun da hun ringte meg. Hun var fullstendig utrøstelig. Man kan jo bare forestille seg hvordan de hadde det.

Danske BT har snakket med Merete Steen, som hadde datteren sin inne på kjøpesenteret da hendelsen inntraff. Nå venter hun på datteren sin, som skal være på vei ut av senteret.

Hun forteller videre at datteren hadde vært innom kjøpesenteret, før en konsert som skulle være på Royal Arena seinere samme kveld.

Arenaen ligger rett ved siden av kjøpesenteret og skulle i kveld huse en konsert med Harry Styles.

Dagbladet har vært i kontakt med Live Nation Danmark. De sier at konserten foreløpig går som normalt.

Les hele saken

Flere skutt på kjøpesenter i København