Annonse

Nyhetsstudio

Giske på plass: - Jeg har noe å si

Trond Giske overrasket alle ved å møte på årsmøtet til Trøndelag Ap, til tross for at han måtte trekke seg som lederkandidat etter flere dager med mye bråk.

- Det er alltid godt å komme hjem til Trøndelag Ap, sier Giske til Dagbladet.

- Jeg kommer til å ta ordet, jeg har noe å si, legger han til.

Flere Dagbladet snakket med i forkant av årsmøtet var overbevist om at Giske ikke ville komme. At han likevel møter, overrasker flere.

Valget av leder i Trøndelag Ap foretas seinere i dag, hvor Marit Bjerkås er innstilt på plassen som var Trond Giskes fram til torsdag denne uka.

- Føler du deg velkommen hjem denne gangen?

- Ja, absolutt, sier Giske til Dagbladet.

Utover det vil Giske ikke si noe mer før han senere i dag tar ordet fra talerstolen. I lunsjpausen gikk Giske rundt med en kaffekopp i handa og pratet med partikolleger slik han alltid gjør på partimøter.

Les hele saken

Maktkamp i Trøndelag - Ingen varsler på Ap-topp

Annonse
Hanks minnesamvær corona-avlyses
Foto: Espen Solli / Se og Hør

Hanks minnesamvær corona-avlyses

Minnesamvær-arrangement for Hans-Erik Dyvik Husby, bedre kjent som Hank von Helvete, avlyses på grunn av coronasituasjonen. Det opplyser representant for Stepz Music, Mads Belden, til Dagbladet.

- I tråd med de nye coronatiltakene har vi valgt å avlyse minnestunden som skulle funnet sted på Café Mistral på Majorstuen i Oslo torsdag, sier Belden.

Han legger til:

- Vi kommer tilbake med et nytt alternativ når smittesituasjonen har bedret seg. Da håper vi på å kunne gjennomføre en minnekonsert eller liknende, så enda flere kan få muligheten til å hedre hans liv.

Hans-Erik Dyvik Husby bisettes i Lillestrøm kirke torsdag formiddag.

TV 2: Smitteutbrudd i UIlersmo fengsel

Sju innsatte og syv ansatte er påvist smittet i høysikkerhetsfengselet Ullersmo, melder TV 2.

Annonse

Bekreftet omikron-smitte i Nes

Nes kommunen har fått bekreftet ett tilfelle av omikron-smitte. Det melder Romerikes Blad.

- Det er bekreftet et omikrontilfelle i forbindelse med julebordet i Oslo. Vi venter fortsatt på flere prøvesvar, sier kommuneoverlege Unni Berit Schjervheim i Nes til avisa.

Flere av kommunene på Romerike har for tida prøver inne til sekvensering. Det antas at flere tilfeller med omikron-smitte vil bli bekreftet i dagene som kommer.

Bergen innfører nye tiltak

Bergen kommune presenterer nye lokale smitteverntiltak torsdag. Det melder Bergens Tidende.

Ifølge avisa vurderes blant annet munnbindpåbud, strengere karanteneregler og tiltak for barn. Smittevernoverlegen jobber nå med hvilke anbefalinger byrådet skal få.

Bergen har hatt en økende smitte den siste tida. Det siste døgnet er det registrert 384 nye tilfeller av coronasmitte i kommunen. Det er ny rekord i pandemien.

Nær 40 prosent av de nye tilfellene er blant barn og unge under 20 år. Halvparten av de nye tilfellene er blant dem mellom 20 og 50 år. Smittevernoverlege Marit Voltersvik er bekymret for de høye tallene.

- Sett i lys av smittesituasjonen i Bergen mener jeg at det er behov for å gjøre enkelte av de nasjonale påbudene enda strengere lokalt, sa Voltersvik onsdag formiddag.

Annonse
Dødelig covid-sopp: 52 000 tilfeller
HERJET: Den dødelige soppen mykormykose er påvist hos svært mange coronapasienter i India. Foto: Shutterstock / NTB

Dødelig covid-sopp: 52 000 tilfeller

Helseminister Mansukh Mandaviya i India informerte i helga parlamentet om hvor mange som har blitt rammet av den dødelige covid-soppen mykormykose.

51 775 personer har blitt rammet av soppen fram mot 29. november, ifølge India Today og flere andre medier. Det er uklart fra nøyaktig hvilket tidspunkt departementet startet opptellingen.

Helseministeren orienterte om tiltak som ble iverksatt for å få oversikt over situasjonen.

Soppen ble erklært som en egen epidemi i sommer, og rammet svært mange coronapasienter. Ved å erklære sykdommen som en epidemi, fikk myndighetene bedre oversikt over omfanget.

Det har vært mistanke om at soppinfeksjonen i større grad kan ha rammet coronapasienter som ble medisinert med steroider. Helsedepartementet har gått ut med retningslinjer for at behandling med steroider skal skje under strengt medisinsk oppsyn.

Soppinfeksjonen, som også er kjent som «black fungus», angriper ofte nese og øyne, men noen ganger også hjernen. Soppen rammer som oftest pasienter med nedsatt immunforsvar, dårlig regulert diabetes eller leukemi.

Les hele saken

«Covid-soppen»:- En perfekt storm