Annonse

Nyhetsstudio

Hundretusener uten internett

SISTE: De fleste Altibox-kundene har fått tilbake internettet, men problemer i store deler av Europa og USA fører til at enkelte nettsteder fremdeles er trege.

- Nå har vi greid å optimalisere nettet som gjør at de fleste kundene har fått internettet opp igjen, sier kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox til NTB.

- Men underleverandøren som leverer i hele Europa og USA, har fortsatt problemer. Dermed kan enkelte nettsider slite, sier han.

En stor europeisk leverandør, som leverer fiberoverføring mellom land, har store tekniske problemer søndag. Det har ført til at svært mange er helt eller delvis uten internett, opplyste kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox til Dagbladet søndag ettermiddag.

Han forteller at store deler av deres kundebase i Norge, som teller rundt 618 000, har opplevd problemer søndag.

- Vi har nettopp fått bekreftet fra leverandøren som har problemer at de jobber med å løse feilen, men det er dessverre ikke noe estimert rettetid.

Annonse
CIA tror «Havanna-syndrom» kan ha naturlige årsaker
Den amerikanske ambassaden på Cuba. Foto: Alexandre Meneghini / Reuters / NTB

CIA tror «Havanna-syndrom» kan ha naturlige årsaker

Det er trolig ikke et annet land som står bak de fleste tilfellene av mystisk sykdom ved amerikanske ambassader, skal CIA ha konkludert i en foreløpig rapport.

Funnene omtales av The New York Times og flere andre amerikanske medier.

Det var på Cuba i 2016 at det først kom meldinger om alvorlig hodepine, kvalme og mulig hjerneskade blant amerikanske diplomater. Senere ble lignende symptomer oppdaget på amerikanske ambassader andre steder i verden.

Flere av de rammede fortalte også om høyfrekvente lyder. Dette utløste mistanker om angrep med hemmelige våpen utført av en fremmed makt.

Nå skal CIA ha konkludert med at mange av sykdomstilfellene kan skyldes stress eller udiagnostiserte helseproblemer. Fortsatt pågår undersøkelser av rundt 20 tilfeller der ingen god forklaring så langt er funnet.

(NTB)

Dukket opp etter 25 år
Foto: NTB

Dukket opp etter 25 år

I 25 år har den vært sporløst forsvunnet. Men nå er coho-laksen tilbake i elvene i California, melder The Guardian.

Ifølge avisa er de siste månedenes store nedbørsmengder som har fått den truede laksearten tilbake i elvene. California fikk mer nedbør fra oktober til desember enn de foregående 12 månedene til sammen. Akkurat i tide til coho-laksens gytetid.

De små elvene og bekkene hvor coho-laksen nå har dukket opp, er svært viktige for dens formering og overlevelse. Preston Brown, leder i etaten for vassdrag og vern av laks, er svært fornøyd med gjensynet med arten.

- Vi har sett laksen på steder som har vært tomme for fisk i 25 år, sier Brown.

Annonse

Barn påkjørt i Oslo

Politiet har rykket ut til Mortensrud i Oslo etter melding om påkjørsel av en person.

- Uavklart skadeomfang per nå.

Ifølge TV 2 skal det dreie seg om påkjørsel av et barn.

Brann ved togspor

En brann ved sporet mellom Lysaker og Sandvika fører til forsinkelser og innstillinger i togtrafikken på Drammenbanen og Askerbanen.

- Foreløpig vet vi ikke hvor lang tid det tar, skriver Bane Nor på sine nettsider.

(NTB)

Annonse
Tidel av befolkningen smittet siste måned
Folk i kø for å teste seg for coronavirus i Aalborg like før jul. Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix via AP / NTB

Tidel av befolkningen smittet siste måned

Den siste måneden er 617 913 smittetilfeller blitt registrert i Danmark, noe som tilsvarer en tidel av landets befolkning.

Danske helsemyndigheter har anslått at omikronvarianten vil føre til et daglig smittetall på over 50 000 innen slutten av januar.

Det siste døgnet ble det registrert 38 759 smittetilfeller. Totalt så langt i pandemien har danskene registrert 1,2 millioner tilfeller. Danmark skiller seg ut ved å være ett av landene i verden som utfører flest koronatester, noe som gjør smittetallene høyere.

(NTB)