Annonse

Nyhetsstudio

Jente (15) død etter TikTok-påfunn

En 15 år gammel jente er død i delstaten Oklahoma i USA etter å ha gjennomført det som skal ha vært en såkalt TikTok-utfordring. Det melder blant annet Newsweek.

«Benadryl challenge» går ut på å innta overdrevne mengder av allergimedisinen Benadryl for å oppnå en ruslignende effekt som skal kunne gi hallusinasjoner.

Scott Schaeffer, som er direktør for giftinformasjonen i delstaten, sier til nyhetsstasjonen KDVR at en dose av legemiddelet som gir hallusinasjoner er farlig nær det som potensielt kan være en dødelig dose.

- Store doser Benadryl kan forårsake anfall og hjerteproblemer, sier han.

I mai ble tre tenåringer fra Texas bragt til sykehus etter å ha gjennomført den samme utfordringen. Disse tre kom imidlertid fra hendelsen i live.

Annonse
Vedum: Aldri skjedd før
Foto: Terje Pedersen / NTB

Vedum: Aldri skjedd før

Torsdag morgen møter finansminister Trygve Vedum (Sp) på tradisjonelt vis pressen før statsbudsjettet for 2023 skal legges fram seinere på dagen. I den forbindelse avslører han at nesten alle tallene har endret seg siden jul:

- Det har skjedd helt enormt mye underveis. Vanligvis begynner man å jobbe med et statsbudsjett omkring juletider året før. Men krigen i Ukraina har ført til at nesten alle tallene har endret seg, samt at mange kostnader har gått veldig, veldig opp, sier Vedum og fortsetter:

- Man har aldri flyttet på så store tall mellom budsjettkonferansen, som finner sted i februar/mars, og fram til nå. Det har vært enorme flyttinger og kjempestore beløp.

Vedum avslører at han ble overrasket over enkelte budsjettlekkasjer som kom onsdag kveld.

- Det har ikke kommet så veldig mange lekkasjer i år, men jeg så at det kom noen i går kveld som jeg ikke visste helt at skulle kommer, for eksempel barnehager i Finnmark og Nord-Troms.

- Men har dere noen skikkelig gode overraskelser på lur? spør Nettavisens utsendte journalist.

- Ja, jeg synes jo det. Men det viktigste er trygghet.

Finansministeren sier at det egentlig ikke er noe å glede seg over at man i år bruker mye penger på forsvar.

- Budsjettet er preget av alvor, ikke minst på grunn av den sikkerhetspolitiske situasjonen. Derfor kommer vi til å bruke mye mer penger på forsvar, men det er på en måte ikke noe å glede seg over at vi bruker mye mer penger på forsvar - det må vi bare gjøre fordi verden er som den er.

- Det er kanskje ikke det mest populære å gjøre å holde igjen penger, men dersom vi ikke gjør det vil prisene gå enda mer opp og legge enda større press på renta, og det vil det være uklokt å gjøre nå.

Kan starte ny lynoffensiv
PRESIDENT: Volodymyr Zelenskyj i Ukraina. Foto: AP / NTB

Kan starte ny lynoffensiv

Natt til torsdag skriver den USA-baserte tankesmia Institute for the Study of War (ISW) at ukrainske styrker inntok Luhansk-regionen onsdag, og at det nå ligger til rette for en ny lynoffensiv.

«Terrenget i vestlige deler av Luhansk er egnet for den typen hurtig krigføring som ukrainske styrker på effektivt vis gjennomførte i øsltige deler av Kharkiv-regionen tidlig i september. Samtidig er det ingen opplysninger fra åpne kilder som indikerer at russiske styrker betydelig har styrket sine posisjoner i vestlige deler av Luhansk», skriver tankesmien i en av sine daglige krigsrapporter og fortsetter:

«Ukrainas pågående offensiver i nordøstlige og sørlige deler av landet vil sannsynligvis tvinge Kreml til å prioritere å forsvare et område på bekostning av det andre, noe som potensielt kan øke risikoen for ukrainsk suksess begge steder».

Ukrainas lynoffensiv i Kharkiv-regionen forbløffet eksperter og ydmyket Putin-regimet. Blant annet regnes det som en av de utløsende årsakene til at Russlands president beordret delvis mobilisering.

En ny lynoffensiv i Luhansk kan potensielt bli enda mer ydmykende for Russland. Dette fordi at Russland så seint som i forrige uke annekterte den aktuelle regionen. I tillegg har Russland annektert Donetsk, Kherson og Zaporizjzja.

Annonse

Skudd mot leilighet i Oslo

Politiet fikk i natt melding om at det var skutt mot en leilighet på Frogner plass i Oslo. Ingen er skadd, og politiet har ikke pågrepet noen i saken.

Klokken var 04.11 da Oslo-politiet fikk melding om skyteepisoden, som fant sted i en gård i Frognerveien, like ved Frognerparken.

Det er ukjent hva som har skjedd, og politiet har jobbet med taktisk og teknisk etterforskning.

- Ingen personer ble skadd, og ingen personer er så langt pågrepet, sier krimleder Kristine Jakobsen i Oslo-politiet til NRK.

(NTB)

Annonse

Garasje overtent i Finnmark

110-sentralen i Finnmark melder tidlig torsdag morgen om en brann i en garasje i Alta.

- Garasjen skal være helt overtent og det er fare for spredning til flere bygg, melder de.

Politiet opplyser at de har evakuert de nærliggende boligene til brannstedet, og at det ikke er meldt om personskader.