Annonse

Nyhetsstudio

Ber om Høyre-boikott av Document.no

Ber om Høyre-boikott av Document.no

Unge Høyre-leder Sandra Bruflot ber fra talerstolen på Høyres lansmøte om at alle Høyre-politikere bør boikotte nettavisen Document.no.

«Før jeg ber deg om å komme opp Erna så vil jeg nevne en ting til. Denne uka har et medlem hos oss vært i debatt mot lederen av SIAN, hun har mottatt dødstrusler og hets på grunn av meningene hennes og fordi hun er muslim. Arina i Aker Unge Høyre har fått sin egen dritt-artikkel laget mot seg på Document.no fordi hun har sagt det hun mener.

Og da har jeg to ting som jeg vil be landsmøtet om. Det ene er å ikke spre saker fra document.no, selv om dere er enige i den ene saken de skriver om. Fordi dere er med på å legitimere en side som sprer hat om folk som tør å ytre seg, og som sprer hat mot minoriteter. Det andre er at jeg synes vi skal gi Arina en ekstra applaus for å vise henne at for hver stygge melding eller hver trussel er vi mange, mange flere som støtter henne og som har ryggen hennes», sa Bruflot.

Unge Høyre-politikeren Arina Amir gikk ut mot Sian i en artikkel i Vårt Land.

I etterkant møtte Amir Sian i en debatt, som ble kommentert i en artikkel på Document.no (se faksimile).

Erna Solberg sier på pressekonferansen etter talen at hun ikke boikotter noen medier. Men at hun er bevisst på hvilke medier hun sprer.

- Jeg boikotter ingen medier, men jeg distribuerer ikke Document-saker og er bevisst på hva jeg gjør, sier Solberg, som ber alle om å tenke på hvordan man skriver om unge mennesker som er engasjerte.

Redaktør Hans Rustad i Document reagerer på oppfordringen.

- Å oppfordre noen til ikke å lese eller ikke å dele et medium som er godkjent blant annet gjennom medlemskap i redaktørforeningen, det er illiberalt. Det er intolerant, sier Rustad til NTB.

Han mener Bruflot går over streken.

- Hun går inn for en form for sensur. Og det kan vi ikke ha, sier Rustad.

- Det har noe å gjøre med respekt for andres meninger og deres rett til å ytre seg, sier han til NTB.

Annonse
Dødstallene stiger
Foto: AP/NTB

Dødstallene stiger

Dødstallene stiger etter orkanen Ians herjinger i USA. Nå melder CNN at minst 45 er døde i delstaten Florida. Tidligere fredag kunne amerikanske myndigheter bekreftet at 17 mennesker var omkommet.

Etter hvert som myndighetene i Florida bekrefter flere drukninger og andre dødsfall, vil tallet stige.

Blant de omkomne er en 22 år gammel kvinne som ble kastet ut av en ATV fredag ​​og en 71 år gammel mann som døde av hodeskader da han falt ned fra et tak. Mange av de andre dødsfallene var drukning, inkludert en 68 år gammel kvinne som ble feid ut i havet av en bølge.

Ytterligere tre mennesker døde på Cuba da uværet tok seg nordover tidligere i uken. Dødstallet er ventet å øke betydelig når redningstjenestene har mulighet til å søke i områder som er hardest rammet av uværet.

Orkanen Ian rammet kysten av South Carolina med fornyet kraft fredag. Den rev brygger fra hverandre og fylte nabolag med over en meter vann, etter å ha forårsaket katastrofale skader i Florida og sperret tusenvis av innbyggere inne i sine hjem.

Ians sentrum traff land nær Georgetown med mye svakere vind enn da den krysset Florida onsdag som en av de sterkeste stormene som noensinne har truffet USA.

(Dagbladet/NTB)

Russisk konsulat i USA utsatt for hærverk
Foto: AP/NTB

Russisk konsulat i USA utsatt for hærverk

Det russiske konsulatet i New York er sprayet med rødmaling, tilsynelatende reaksjon på Russlands annektering av fire okkuperte områder i Ukraina.

Politiet opplyser at hærverket etterforskes, men ingen er så langt pågrepet.

Rosie Morse, en pensjonist som bor i nærheten av konsulatet, sa at spraymalingen ser ut som et kunstverk.

– Men poenget er å uttrykke følelsen vår om Putin, og jeg kan ikke si at jeg er uenig, legger hun til.

(©NTB)

Annonse

Nord-Korea har trolig avfyrt ballistiske raketter

Det japanske forsvarsdepartementet sier at Nord-Korea sannsynligvis har avfyrt ballistiske raketter. Senere ble oppskytingen bekreftet fra Sør-Korea.

Nord-Korea avfyrte to ballistiske kortdistanseraketter tidlig lørdag, sa militæret i landet. Dette er den fjerde oppskytingen denne uka. De skjer samtidig som Sør-Korea, Japan og USA har intensivert sine felles militærøvelser for å motarbeide Nord-Korea.

De tre landene holdt en anti-ubåtøvelse fredag, den første på fem år, bare dager etter at amerikansk og sørkoreansk marine gjennomførte storstilte øvelser i farvannet utenfor halvøya.

Onsdag testet Nord-Korea to kortdistanseraketter, ifølge det sørkoreanske forsvaret. USAs visepresident Kamala Harris besøkte Sør-Korea torsdag.

Prøveoppskytingen er den siste i en lang rekke dette året og skjer etter advarsler fra både sørkoreansk og amerikansk hold om at Nord-Korea vil gjennomføre en ny atomtest.

(NTB)

Flygeledermekling fortsetter på overtid

Fristen for meklingen for flygelederne gikk ut ved midnatt, men fortsetter på overtid.

Dersom partene Norsk Flygelederforening og NHO luftfart ikke blir enige blir det streik fra lørdag morgen.

I første omgang er det to flygeledere på Vigra og tre på Kjevik som i så fall går ut i streik.

(NTB)

Annonse
FN-ambassadør etter møte: - En veldig dramatisk situasjon
FN-ambassadør Mona Juul. Foto: John Minchillo / AP / NTB

FN-ambassadør etter møte: - En veldig dramatisk situasjon

Norges FN-ambassadør, Mona Juul, var fredag til stede på møtet i FNs sikkerhetsråd. Rådet diskuterte blant annet lekkasjene i Nord Stream-rørledningene i Østersjøen som skjedde tirsdag.

Juul sier til Dagbladet at møtet ble som forventet, med et totalt isolert Russland som la ned veto mot et forslag om å fordømme landets annektering av fire ukrainske regioner fredag.

Ambassadøren sier at hele møtet var preget at krigen i Ukraina og de medførende hendelsene man har sett.

- Det er en veldig dramatisk situasjon vi står overfor, og det reflekteres naturlig nok i sikkerhetsrådet, sier Juul.

Om lekkasjen i gassledningene i Østersjøen, sier hun følgende:

- Det kom ikke fram noen nye opplysninger om hva som faktisk har skjedd i Østersjøen, utover at også de som orienterte rådet var ganske klare på at dette må ha vært en sabotasjehandling.

Les hele saken

Russland brukte vetorett