Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

Militæret søker etter 12-åring:

En 12 år gammel jente ble meldt savnet i Falun i Sverige. Hun skulle gå en tur med hunden tirsdag kveld, og har ikke blitt sett siden.

Det skriver Expressen.

Nå er det startet et såkalt «statlig redningstjeneste», og de har blant annet satt inn militæret i søket etter jenta.

Klokka 07.38 opplyser politiet til Aftonbladet at jenta er funnet. Hun skal være uskadd.

Hvor hun ble funnet og hvor hun har vært er fortsatt ukjent.

Studioet fortsetter under annonsen

Siste nytt fra WHO:

Generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i Verdens helseorganisasjon (WHO) kommer med siste nytt om coronasituasjonen klokka 17.30.

Foto: Salvatore Di Nolfi / Keystone / AP / NTB

Smitte på Steinerskolen - 575 i karantene:

En elev ved Oslo by Steinerskole, en videregående skole i Oslo sentrum, har fått påvist coronaviruset. 480 elever og 95 ansatte må dermed tilbringe høstferien i karantene.

- Eleven var på skolen forrige uke, og fikk bekreftet smitte i dag. I samråd med bydelsoverlegen har vi satt hele skolen i karantene i ti dager, sier rektor Bernard G. A. Daub til Dagbladet.

Foto: Oslo by Steinerskole

Jensen-anke forkastet:

Eirik Jensen har anket Borgarting lagmannsretts avgjørelse om forlenging av varetekt.

Anken har nå blitt behandlet av Høyesteretts ankeutvalg, og er nå blitt forkastet. Dermed må Jensen bli sittende i varetekt.

Ekspolitimann Eirik Jensen ble i Borgarting lagmannsrett 19. juni i år dømt til 21 års fengsel for grov korrupsjon og medvirkning til grov narkotikakriminalitet. Dommen ble anket på stedet, og Høyesterett skal nå ta stilling til saksbehandlingen og lovanvendelsen i dommen. Bevisvurderingen og skyldspørsmålet er i utgangspunktet endelig avgjort.

Eirik Jensen. Foto: Gunnar Hultgreen / Dagbladet

Alvorlig skadd i ulykke:

En fotgjenger er alvorlig skadd etter en ulykke på Frogner i Oslo. Det skriver politiet på Twitter.

Personen skal ha blitt påkjørt, og blir nå kjørt til sykehus.

- Fotgjenger har blitt påkjørt i lysregulert fotgjengerovergang, av en elsparkesyklist som ifølge vitner hadde svært høy hastiget, skriver politiet.

Politiet mistenker at elsparkesykkelen er ulovlig, og at fotgjengeren gikk på rødt lys.

- Fører av elsparkesykkel, en mann, fikk sitt førerkort beslaglagt og elsparkesykkelen blir beslaglagt, skriver politiet.

Hammerfest er mørklagt:

Det brenner på Equinors anlegg på Melkøya utenfor Hammerfest. Det er meldt om åpne flammer anlegget, opplyser politiet til iFinnmark.

Ifølge avisa er nå store deler av Hammerfest uten strøm som følge av brannen.

Politiet skriver på Twitter at det er spredningsfare, men at alle er evakuert fra anlegget.

De oppretter også flyforbud over brannen.

- Det er besluttet flyforbud med drone næremre Melkøya enn 5 kilometer, skriver politet.

Det brenner på Melkøya. Foto: Redningsselskapet

Solberg: Fortsatt streng grense mot Sverige:

Statsminister Erna Solberg (H) måtte skuffe da hun snakket med sin svenske motpart Stefan Löfven mandag. Det blir ingen åpning av grensene nå.

- Det er klart at svenskene hadde ønsket at vi var mer liberale på grensespørsmålet, sier Solberg til NTB.


Solberg er klar på at Norge kommer til å holde fast ved dagens system.

Det betyr at personer som kommer til Norge fra regioner med flere enn 20 smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene, må i ti dagers karantene.

– Vi har jo sett at vi har hatt smitte ganske tett opp mot svenskegrensa, ikke minst i Indre Østfold, som kan tilbakeføres til at noen har fått smitte over grensa, påpeker Solberg.

Corona ble et hovedtema da Solberg mandag holdt et videomøte med Sveriges statsminister Stefan Löfven. De to snakket også om temaer som nordområdepolitikk og nordisk forsvarssamarbeid.

Solberg sier hun har forståelse for at svenske politikere er opptatt av de norske reiserestriksjonene som er innført som følge av koronaviruset.

– Jeg ser jo at det er krevende for dem med arbeidsplasser langs grensa som har vært avhengige av norsk grensehandel, sier hun.

– Men vi må være opptatt av vår smittesituasjon. (NTB).

Smitte i grenseområdene
Solbergs er klar på at Norge kommer til å holde fast ved dagens system.

Det betyr at personer som kommer til Norge fra regioner med flere enn 20 smittetilfeller per 100.000 innbyggere de siste to ukene, må i ti dagers karantene.

– Vi har jo sett at vi har hatt smitte ganske tett opp mot svenskegrensa, ikke minst i Indre Østfold, som kan tilbakeføres til at noen har fått smitte over grensa, påpeker Solberg.

I karantene på lungeavdelingen:

Forrige uke opplyste Sykehuset Østfold Kalnes at en medarbeider på lungeavdelingen var smittet av coronaviruset.

14 pasienter ble definert som nærkontakter og ble satt i karantene. Ti av dem var utskrevet da smitten ble oppdaget.

Avdelingssjef Øystein Almås i lungeavdelingen opplyser til Dagbladet at fire pasienter var innlagt, og at de er i karantene internt på sykehuset.

- Den ansatte fikk symptomer hjemme mellom vakter. Vedkommende var ikke på jobb med symptomer. Men som vi vet kan man være smittsom inntil 48 timer før symptomdebut. Pasienter og ansatte som er i karantene nå, er det fordi de har vært i kontakt med den smittede i dette tidsvinduet.

Han forteller at sykehusdriften går som normalt.

- Kun noen spesialfunksjoner der lungeavdelingen nå, på grunn av ansatte i karantene, må ha hjelp til fra andre avdelinger ved sykehuset. Inntil vi vet at ikke flere er smittet, har vi måttet stenge avdelingen for pårørende-besøk.

- Hvor alvorlig er det at dette har rammet nettopp lungeavdelingen?

- Kroniske lungepasienter kan være en sårbar gruppe i forhold til covid-19. Samtidig vet vi at andre risikofaktorer har vært minst like sterke for prognose og utvikling av alvorlig forløp av covid-19 i de forskningsrapporter som har kommet til nå. Alle medisinsk sengeposter ved Sykehuset Østfold har svært alvorlig syke pasienter som dårlig vil tåle covid-19-sykdom. Slik sett er det liten forskjell i alvorlighet at dette rammet lungeavdelingen, opp mot andre medisinske avdelinger på sykehuset.

SMITTE: Det er avdekket smitte på sykehuset. Foto: Tore Meek / NTB
Nyhetsstudio - Smitte på lungeavdeling på sykehus

Nyhetsstudio - Smitte på lungeavdeling på sykehus

dagbladet

Drapssiktet (19) fengsles:

Politiet fikk medhold i sin begjæring om fengsling av 19-åringen som ble pågrepet søndag og siktet for drap.

Han er siktet for drapet på en 20 år gammel kvinne i Åsane i Bergen.

Bergen tingrett har besluttet at mannen skal være varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, samt medieforbud i hele fengslingsperioden. Den siktede aksepterte fengslingen.

Nyhetsstudio - Mann (19) siktet for drap på kvinne (20)

Nyhetsstudio - Mann (19) siktet for drap på kvinne (20)

dagbladet

David (33) og Thomas (33) døde på jakt:

Politiet frigir navnene på de to mennene som døde i en campingvogn på
Venabygdsfjellet. Det var David Haugsrud (33) bosatt i Nordre Land kommune og Thomas Solum (33) bosatt i Søndre Land kommune som døde.

Navnene frigis i samråd med de pårørende. Politiet vil komme tilbake med ytterligere opplysninger om saken da det foreligger.

Det var seint i går de to ble funnet døde i campingvogna på Venabygdsfjellet. Politiets hovedhypotese er at dette er en ulykke som involverer gass og mangel på oksygen.

Operasjonsleder Sidsel Svarstad sa mandag morgen til Dagbladet at de ble meldt savnet av familie da de ikke kom hjem til avtalt tidspunkt søndag. Mennene ble funnet etter en leteaksjon, ledet av Røde Kors Oppland.

- Det var mange som kom og deltok i søket. Det var tidvis tett tåke, og man lette hovedsakelig etter bilen og campingvogna, sier Svarstad.

Klokka 01.21 natt til mandag meldte politiet i Innlandet at de hadde funnet de to omkommet i en campingvogn de benyttet.

Foto: Geir Olsen / NTB
Savnede jegere funnet døde i campingvogn

Savnede jegere funnet døde i campingvogn

dagbladet

Torbjørn (41) funnet død i Gulen:

Politiet opplyser at det var 41 år gamle Torbjørn Gjertsen som ble funnet død etter en redningsaksjon i Gulen, fredag 25. september. Etter samtykke fra pårørende så offentliggjøres navnet på den omkomne.

Det var fredag kveld at det ble iverksatt redningsaksjon i Gulen i Vestland, etter at en båt ble funnet drivende i ring i Sognefjorden. En mann ble etter hvert hentet opp av sjøen, og fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen.

- Han ble erklært død på sykehuset kort tid etterpå, meldte Vest politidistrikt lørdag formiddag.

Politiet har ingen opplysninger som tilsier at det har skjedd noe straffbart.

Foto: Redningsselskapet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.