Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

To drept i San José:

To personer er drept og tre skadd i en skyteepisode i San José i USA. Det skriver politiet på Twitter.

Ifølge ABC7 fikk politiet melding om hendelsen rundt klokka 10 lokal tid. Da de ankom fant de fem ofre, to av dem ble bekreftet omkommet på stedet. De resterende tre ble kjørt til sykehus med uavklarte skader.

Politiet søker etter en ukjent gjerningsmann. De har foreløpig ikke gått ut med noen beskrivelse.

Studioet fortsetter under annonsen

Fire ansatte smittet ved Follo-helsesenter:

Av de sju som i går fikk påvist coronasmitte ved avdeling for kommunal akutt døgnenhet (KAD) på mottaksavdelingen ved Follo LMS, er det fire ansatte.

De tre andre smittede er pasienter og pårørende, bekrefter kommuneoverlege Kerstin Anine Johnsen Myhrvold overfor Dagbladet.

Til nå har utbruddet ført til at 67 personer har fått karantene, og kommunen jobber fortsatt intenst med smitteoppsporing og testing.

- Vi er fortsatt forberedt på at det kan komme flere smittede i dette utbruddet, sier kommuneoverlegen.

Hun legger til at hun ikke er kjent med at noen av de smittede har alvorlige symptomer.

Foto: Vidar Ruud / NTB
Coronaviruset: - Smitteutbrudd på medisinsk senter

Coronaviruset: - Smitteutbrudd på medisinsk senter

dagbladet

Sjokkfunn i rumensk hus:

Rundt 200 uerstattelige bøker, som var stjålet fra et varelager i London, har blitt funnet begravd i et hus i Romania, melder BBC.
13 personer er siktet i saken, hvorav 12 har erkjent straffskyld. Samlingen av bøker inneholder blant annet sjeldne utgaver av Dante og skisser av den spanske kunstneren Francisco de Goya, i tillegg til bøker av Galileo og Isaac Newton fra 16. og 17. hundretallet.
- Disse bøkene er ekstremt verdifulle, i tillegg til å være uerstattelige og av stor betydning for internasjonal kulturarv, sier Andy Durham fra Metropolitan Police til BBC.
Bøkene er verdt rundt 2,5 millioner pund, som tilsvarer over 29 millioner kroner. Mennene som stjal bøkene er en del av en rumensk organisert kriminell gruppe. De er ansvarlige for en rekke liknende tyverier i Storbritannia.

Foto: Metropolitan Police

Kinesiske fly inn i Taiwans luftrom:

Kina truet med krig da kinesiske krigsfly lørdag entret Taiwans luftrom for annen dag på rad.

Minst 19 jagerfly og bombefly krysset midtlinjen i Taiwan-stredet og fløy inn i Taiwans luftrom, ifølge Taiwans forsvarsdepartement.

Episoden fant sted samtidig som representanter for USAs og Taiwans myndigheter deltok i en minneseremoni for tidligere president Lee Teng-hui, som døde i juli

Den amerikanske utsendingen er Keith Krach, som er den høyest rangerte tjenestemannen i USAs utenriksdepartement som har besøkt Taiwan på flere tiår. Tidligere på dagen møtte han Taiwans president Tsai Ing-wen.

(NTB)

Et kinesisk bombefly fotografert ved Taiwans luftrom. Foto: Taiwans forsvarsdepartement / AP / NTB

Knivstikking i Hønefoss:

Sørøst politidistrikt melder om at en person er knivstukket i Hønefoss. Ambulanse og politi er på stedet, og personen gis behandling. Politiet jobber med å finne ut av hva som har skjedd, og så langt er ingen pågrepet.

- Det er ukjent skadeomfang, og personen får behandling på stedet av helsepersonell, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til Dagbladet.

Vedkommende er nå kjørt til sykehus, opplyser politiet på Twitter.

29 nye smittede i Bergen:

Det er 29 nye smittetilfeller i Bergen det siste døgnet, sier kommunen i en pressemelding.

– Dagens tall på nysmitte er høyt, men det er del av de forventede svingningene. Høye tall på enkeltdager kan likevel bety at trenden kan gå i riktig retning. Ser vi på gjennomsnittet for de syv siste dagene synker gjennomsnittet for tredje dag på rad, sier byrådsleser Roger Valhammer i en pressekonferanse.

Det er registrert en nysmittet beboer ved Gartnermarken omsorg pluss boliger. Det er også registrert en nysmittet ansatt ved et sykehjem, skriver kommunen.

Blant de 29 smittede, er det en jevn spredning i alder, fra 16 til 88 år. Blant de 29 er fire elever ved Åsane videregående skole.

Kommunen melder at det nå er et utbrudd ved skolen.

– Vi ser alvorlig på dette, og arbeider nå tett med smittevernkontoret i Bergen for videre oppfølging av elever og tilsatte, skriver Jens Petter Storheim, rektor ved Åsane videregående skole i pressemeldingen fra skolen.

Det er totalt 1300 elever og deltakere ved voksenopplæringen ved skolen. De som ikke har fått melding på SMS om å holde seg hjemme innen søndag kveld, skal møte på skolen mandag, skriver rektoren.

– Jeg regner med at tiltakene vi nå gjør ved Åsane vgs. vil ha god effekt. Vi vil følge situasjonen nøye i dagene fremover og se om det er andre tiltak vi må sette i gang, skriver Bjørn Lyngedal, direktør for opplæring og kompetanse i Vestland fylkeskommune.

Byrådsleder Roger Valhammer. Foto: NTB.

Ny smitterekord i Danmark:

Der er det siste døgnet registrert 589 nye tilfeller av coronavirus i Danmark. Det er ny rekord, melder danske TV2.

Danmarks statsminister Mette Frederiksen. Foto: NTB.

Evakuerer hotell på Karl Johan:

Politiet i Oslo melder på Twitter at de er på vei til Comfort Hotel i Karl Johans gate som evakueres som følge av røykutvikling.

Ifølge politiet melder brannvesenet om at skal dreie seg om røykutvikling i underetasjen av hotellet, men at det ikke skal være noe dramatikk.

Navalnyj: - Lang vei tilbake:

Den russiske opposisjonspolitikeren Alexei Navalnyj er avbildet i det han går ned en trapp på sykehuset hvor han er innlagt i Berlin.

- Det er en lang, men klar vei tilbake (til å bli frisk, journ.anm.), sier Navalnyj i et innlegg på sin Instagram-profil.

Putin-kritikeren har mottatt behandling i forbindelse med at han ble forgiftet under en reise i hjemlandet den 20 august. Han ble senere overflyttet til et sykehus i den tyske hovedstaden.

Han hyller legene og Charite-sykehuset i Berlin for å ha forvandlet ham fra en som bare teknisk var i live, til igjen å fungere som menneske.

Navalnyj lå i koma på sykehuset i over en uke før han ble vekket opp igjen. Tidligere denne uka la han ut et bilde der han satt i senga omgitt av sin familie, og skrev at han knapt kunne røre seg.

Han forteller at han var forvirret og ikke klarte å finne ordene til å svare legene da han våknet. Men han sier det fortsatt er vanskelig å holde et glass vann, og at mobilen kjennes ut som en stein i hånden hans.

To uavhengige laboratorier i Sverige og Frankrike har bekreftet at det nervegiften Novichok som ble brukt til å forgifte politikeren.

(Dagbladet/NTB)

Foto: Instagram

55 nye coronatilfeller i Oslo:

Tall fra Oslo kommune viser at det er påvist 55 nye smittetilfeller i Oslo det siste døgnet.

Den siste uka har smittetallene i Oslo doblet seg, og assisterende helsedirektør Espen Nakstad uttalte i går at han er mer bekymret for smittespredningen i Oslo enn i Bergen.

Corona-smitte i Oslo - Slo alarm i mars - mer arbeid nå

Corona-smitte i Oslo - Slo alarm i mars - mer arbeid nå

dagbladet

Advarer mot nesespray - mann funnet død:

Østjyllands Politi og Syddjurs kommune i Danmark advarer mot en nesespray som skal inneholde «et syntetisk opiatlignende stoff». Det skriver TV2 Østjylland.

Advarselen kommer etter at en 23 år gammel mann ble funnet død i sitt hjem. Mannen ble funnet med nesespray-beholderen, som siden har vist seg å inneholde det farlige stoffet, ved siden av seg. Stoffet skal være relativt nytt.

Der er ifølge TV2 Østjylland kommet inn ytterligere ti beholdere med nesesprayen, som politiet mistenker kan inneholde det samme stoffet. Disse blir nå analysert.

Politiet frykter at bruken av nesesprayen holder på å bli en trend blant unge, og i august ble det beslaglagt en nesespray i Randers som inneholdt det samme stoffet.

Nøyaktig hva som er dødsårsaken til den unge mannen har foreløpig ikke blitt fastslått, men det ingen tvil om at han har inntatt stoffet før han omkom, opplyser politiet.

En beholder med den omtalte nesesprayen. Foto: Politiet i Østjylland.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.