Nyhetsstudio

Amanda Walnum

Tiltalt for drap på sin tidligere kone:

En 32 år gammel mann er tiltalt for knivdrapet på sin tidligere kone på Strømmen i Lillestrøm. Drapet skjedde i april i fjor utenfor den 33 år gamle kvinnens leilighet, og tiltalen beskriver et brutalt knivangrep. Den drepte kvinnen ble påført rundt 45 knivstikk, skriver Romerikes Blad.

Kvinnen hadde vært i kontakt med politiet flere ganger før drapet og var utstyrt med voldsalarm. Den tiltalte mannen var involvert i flere av hendelsene.

Mannen ble pågrepet kort tid etter drapet og har siden sittet i varetekt.

– Han har erkjent forholdene i tiltalen og vil forklare seg nærmere om dette under hovedforhandlingene, sier mannens forsvarer, advokat Marius O. Dietrichson til avisen.

Både den tiltalte og offeret er iranske statsborgere med opphold i Norge. De tok ut separasjon i 2017 og hadde en datter sammen.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

Åpnes for turister:

Mandag gjenåpnes en av Indias fremste turistattraksjoner, Taj Mahal, selv om smittetallene i landet fortsatt øker.

Åpningen av det verdenskjente mausoleet ses som symbolsk handling for å vise at livet er tilbake til det normale. I tillegg er håpet at åpningen vil få fart på turismen og slik stimulere landets økonomi.

Det daglige besøkstallet er likevel begrenset til 5000 daglig, en firedel av det normale, og strenge avstandsregler skal håndheves, opplyser myndighetene.

India har med sine 1,3 milliarder innbyggere, og noen av verdens mest folketette byer, registrert nærmere 5,5 millioner smittetilfeller så langt. Daglig rapporteres det om rundt 100 000 nye koronasmittede og over 1000 coronarelaterte dødsfall.

Etter de strenge restriksjonene som ble innført i mars, er statsminister Narendra Modi nå nølende til å innføre nye restriksjoner. Hans regjering har derimot lettet på restriksjonene de siste månedene. Blant annet er mange togstrekninger, innenriksflygninger og markeder og restauranter åpnet.

(NTB)

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Kom med Trump-stikk:

Da årets Emmy-utdeling gikk av stabelen natt til mandag kom verten Jimmy Kimmel med stikk mot USAs president Donald Trump.

- Verden er kanskje forferdelig, men TV har aldri vært bedre, startet talkshow-verten da han åpnet det han kaller «PanEmmies».

Videre kom han med et stikk mot Trump.

- Selvsagt er jeg her alene. Dette er ikke et valgmøte for «Make America Great Again», sa han.

Den første prisen i Hollywoods første store prisutdeling etter at pandemien rammet gikk til Catherine O'Hara. Hun ble tildelt prisen for beste kvinnelige skuespill i en komedie for rollen i «Schitt’s Creek».

Netflix-komedien følger en familie som havner i økonomisk krise og tvinges til å flytte.

Neste pris gikk til O'Haras kollega Eugene Levy, som fikk prisen for innsatsen i samme serie. Levy sier det er «ironisk at den rareste rollen jeg har spilt noen sinne gir meg en Emmy».

- Jeg må seriøst stille spørsmål ved hva jeg har gjort de siste 50 årene, sa han i takketalen på videolink.

Like etter ble serien også tildelt prisen for beste manus og sikret seg også den gjeve prisen for beste komiserie. «Schitt's Creek» hanket også inn prisen for beste kvinnlige og mannlige birolle og sikret seg hele ni priser på Emmy-utdelingen.

Det er ingen røde løpere under årets Emmy-utdeling, som er TV-bransjens svar på Oscar-showet. Kimmel ledet utdelingen fra en tom sal.

(Dagbladet/NTB)

Foto: NTB

39 nye smittede i Norge siste døgn:

Natt til mandag var det registrert 12 897 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 39 tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 128 meldte tilfeller, viser tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Mer enn 940 000 tester for coronavirus er til nå gjennomført i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet (FHI).

I alt 16 personer fikk fredag behandling på sykehus for covid-19-sykdom. FHI har registrert 267 coronarelaterte dødsfall her i landet siden mars.

FHI understreker at det ikke alltid er mulig å slå fast om de coronasmittede har dødd av eller med covid-19.

(NTB)

Foto: Shutterstock/NTB

Rekordhøy smitte:

I kjølvannet av eksplosjonen i Beirut har coronasmitten økt kraftig i Libanon. Søndag ble det registrert rekordhøye tall.

Totalt ble det registrert 1006 nye smittetilfeller og 11 nye dødsfall de siste 24 timene i det kriserammede landet.

Smittetallene har økt kraftig i etterkant av den kraftige eksplosjonen i havnen i Beirut 4. august som tok livet av 190 mennesker, og som førte til at sykehusene ble overfylt med skadde.

Avtroppende helseminister Hamad Hassan har bedt om to nye uker med lockdown for å bekjempe virusspredningen.

Så langt har landet hatt 29 303 bekreftede smittetilfeller og 297 dødsfall.

(NTB)

Pepsi-legende død:

Tidligere Pepsi-sjef Donald Kendall er død. Det melder Wall Street Journal.

Kendall ble 99 år gammel.

Han var tidligere administrerende direktør i Pepsi Cola og fungerte som administrerende direktør i PepsiCo fra 1971 til 1986.

Foto: AP/NTB

Giftmistenkt pågrepet:

En person er pågrepet etter at en pakke som inneholdt giftstoffet ricin og var adressert til USAs president Donald Trump ble stanset av politiet tidligere denne uka.

Personen ble pågrepet da vedkommende var vei fra Canada til USA, skriver NBC News.

Pakken ble stanset før den nådde fram til Det hvite hus. To tester har bekreftet det dødelige innholdet, skriver CNN. Saken undersøkes nå av FBI og Secret Service.

Nyhetsstudio - Gift sendt til Trump

Nyhetsstudio - Gift sendt til Trump

dagbladet

Oppfordrer til hjemmekontor:

Presset i trafikken under rushtida mandag morgen kan bli så kraftig som følge av busstreiken på Østlandet at Vegvesenet oppfordrer til hjemmekontor mandag.

- Det hadde vært veldig fint om de som kan ha hjemmekontor, tar det. Da blir det litt mindre kø, sier trafikkoperatør Anne Hårstad i Statens vegvesen til VG.

Dagbladet oppdaterer saken.

Foto: NTB

Store skader etter elgpåkjørsel:

Øst politidistrikt rykket søndag kveld ut etter melding om en elgpåkljørsel ved Herbergåsen i Oppaker.

Fem personer var i bilen under ulykken.

- Flere klager over smerter i rygg, nakke og hode, skriver politiet på Twitter.

Det er store materielle skader på bilen. Elgen er død.

Orkanen overrasket: Tre drept:

Fredag morgen nådde den orkan-liknende stormen «Lanos» Hellas. Det førte til kraftig vind og mye regn. I forbindelse med stormen sendte greske myndigheter ut et ekstraordinært farevarsel:

- Dårlig vær vil prege sentral- og Sør-Hellas fra torsdag ettermiddag. Det starter fra sørvest, og medfører kraftig regn, tordenstormer og veldig kraftig vind, skrev myndighetene.

Tre mennesker er nå bekreftet omkomne etter stormen.

En mann ble funnet under et kollapset tak i nærheten av Karditsa en dag etter at orkanen inntraff. Lørdag ble en eldre kvinne funnet død i et oversvømt hus. Også en gjeter, som skal ha blitt feid avgårde, er død, srkiver Sky News.

I tillegg letes det etter minst èn savnet kvinne.

Det er store materielle skader, og om lag 5000 har blitt oversvømt i Karditsa-området. Ifølge Sky News mottok greske myndigheter 2500 nødanrop under stormen.

Statsminister Kyriakos Mitsotakis er forventet å besøke området de neste dagene, og har lovet økonomisk støtte.

Foto: Vaggelis Kousioras / AP / NTB

Sønn forsynte familien med hasjbrownies:

Politiet i Agder skriver på Twitter at de klokka 17.26 fikk melding via AMK-sentralen om at en familie følte seg svimle og dårlige.

- De trodde de hadde blitt akutt forgiftet, skriver politiet.

Nødetatene rykket ut til stedet, men da de kom fram, skulle det vise seg at det var sønnen i huset som hadde bakt hasjbrownies.

- Dette hadde resten av familien forsynt seg av, skriver politiet.

Ingen skal ha blitt alvorlig syke, men politiet oppretter sak på foholdet.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.