Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

Stor redningsaksjon i Lillesand :

Hovedredningssentralen har sendt redningsskøyte, luftambulanse, brannvesen og andre ressurser til Ulvøysund i Lillesand etter melding om en drivende vannscooter. Det skriver Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) på Twitter.

En time etter at redningsaksjonen ble igangsatt, er den avsluttet. De har fått kontakt med eieren, som sier at alt er ok, og at den trolig har slitt seg fra fortøyningene sine

Redningsleder Anders Bull i HRS sa til Dagbladet at det var uklart om scooteren har vært i bruk.

- Det ble gjort en observasjon av en drivende vannscooter 07.24. Vi sendte brannbåt, luftambulanse og redningsskøye. Vi har funnet vannscooteren, men det er vanskelig å si om den har slitt seg etter at den har ligget et sted, eller om den har vært i bruk, sier Bull.

De søker nå for å finne ut om det er noen i vannet, eller om det sitter noen som trenger hjelp på land i området.

- Vi har ikke fått kontakt med noen som kjenner til vannscooteren, eller eiere, sier Bull.

Vannscooteren som ble funnet. Foto: Hovedredningssentralen
Studioet fortsetter under annonsen

Omfattende søk etter funn av tom båt:

En tom båt er funnet etter å ha blitt observert gå i ring i Gulafjorden i Vestland fylke fredag kveld. Det er den forbindelse iverksatt et omfattende søk for å se om noen kan ha befunnet seg i båten, og eventuelt falt over bord.

Hovedredningssentralen fikk melding om hendelsen klokka 17.25, og skriver på Twitter at de har rekvirert en rekke ressurser til stedet.

Klokka 18.00 melder de at både et helikopter og redningsfartøyer er satt inn i søket.

Sykepleier siktet for å ha tatt medisiner fra sykehus:

En sykepleier ved Sykehuset Innlandet ble fredag arrestert på jobb og siktet for å ha «urettmessig tatt medikamenter fra sykehuset», trolig til eget bruk, skriver VG.

Det er operasjonsleder Kjartan Waagø i Innlandet politidistrikt som bekrefter opplysningene overfor avisa.

- Pågripelsen ble gjort etter tips fra sykehuset, sier han.

Også sykehuset skal bekrefte hendelsen.

Dagens nyheter:


• Kongen innlagt på Rikshospitalet
Kong Harald ble i dag lagt inn på sykehus med kortpusthet. - Han er på beina snart, sier dronning Sonja

• Farevarsel om styrtregn
Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for regn på Østlandet fra natt til lørdag og til lørdag ettermiddag.

• Bølge to har inntatt Storbritannia
England og Storbritannia har opplevd en kraftig oppsving i antall coronasmittede den siste uka. Nå forbereder de seg på bølge to.

• Busstreiken utvides: Isfront
Fra i morgen er busstrafikken over hele landet lammet som følge av busstreiken. Samtidig er det isfront mellom partene.

Staten anker kjennelse om minnested på Utøyakaia:

- Snart ti år etter at terroren rammet Norge og Utøya, er det viktig for regjeringen å få på plass et nasjonalt minnested i Hole kommune etter 22. juli. Vi anker tingrettens kjennelse fordi vi ønsker å holde fremdriften oppe og ferdigstille minnestedet til 10-årsmarkeringen neste år, sier Nikolai Astrup (H), kommunal- og moderniseringsminister, i en pressemelding.

Fredag avsa tingretten kjennelsen i saken der 16 naboer og andre som bor i nærheten av Utøyakaia har gått til søksmål mot staten og AUF for å få anleggsarbeidet stoppet midlertidig.

Staten og Arbeidernes Ungdomsfylking ble i kjennelsen pålagt å stanse arbeidet med oppføring av minnestedet.

Død person funnet i Sarpsborg:

Øst politidistrikt fikk 23. september melding om at det var funnet en død person i sin leilighet i Sarpsborg sentrum.

Da politiet kom til leiligheten, var det tydelig for politiet at den livløse personen hadde vært død en stund. Avdøde er en mann i 50-årene.

- Omstendighetene rundt dødsfallet var uklare, men etter en foreløpig rettsmedisinsk undersøkelse, har politiet nå åpnet drapsetterforskning, sier politiadvokat Anders Svarholt i Øst politidistrikt i en pressemelding.

Den foreløpige rettsmedisinske undersøkelsen viser at avdøde har skader som er forenlig med drap.

Har du bilder eller opplysninger i saken? Tips oss på 2400@db.no eller ring 2400 0000.

- Slik politiet ser det i dag, er det ingen grunn til at andre skal føle seg utrygge etter denne hendelsen, sier Svarholt.

Politiet gjennomfører nå kriminaltekniske undersøkelser i avdødes leilighet og dette arbeidet vil fortsette gjennom helgen. De har også bedt om bistand til etterforskningen fra Kripos.

- Den endelige rettsmedisinske rapporten vil konkludere med et mer nøyaktig tidspunkt for drapet. Politiet venter den endelige rapporten fra Rettsmedisinsk Institutt i løpet av neste uke, sier politiadvokaten.

Pårørende til den avdøde er varslet.

Politiet med melding til båteiere:

- Dette er en melding til alle båteiere og båtdiponenter. På grunn av for store nedbørsmengder og stiv kuling utover natta, ber vi alle om å merke uregistrerte farkoster og sørge for at båt og utstyr er sikret ekstra godt, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Meteorologene har fredag ettermiddag utstedt gult farevarsel, da det er ventet store regnbyger natt til lørdag og lørdag ettermiddag på Østlandet.

- Det er ventet mellom 40-60 mm regn på tolv timer, og mest nedbør blir det lokalt i Viken og Vestfold og Telemark fylke, skriver de på Twitter.

Siste nytt fra Danmark:

Helsemyndighetene i Danmark kommer kl. 17 med siste nytt om coronasituasjonen.

Her annonseres det ytterligere innstramminger på smittevernregelementet.

- Fra og med i morgen gjelder også forsamlingsforbudet på 50 personer for private arrangementer. Det vil altså kun være mulig å samles 50 personer til arrangementer som bryllup og konfirmasjon, sier helseminister Magnus Heunicke.

Han beklager at disse tiltakene er nødvendig til alle som skal arrangere bryllup eller lignende den nærmeste tida. Han sier også at det kan komme flere restriksjoner neste uke, dersom det ikke skjer en endring i antall smittetilfeller neste uke.

Danmark forlenger også de nasjonale smitteverntiltakene til 18 oktober, opplyser helseministeren.

- Nivået i Danmark ligger for høyt, sier Heunicke.

- Det er helt avgjørende at vi alle tar dette alvorlig. Vi er nødt til å endre måten vi er sammen på. Vi er nødt til å skru ned på festen for å holde samfunnet i gang, fortsetter han.

Fredag ble det satt smitterekord i Danmark, med 678 nye påviste smittetilfeller det siste døgnet.

Det er også det høyeste siden pandemiens start i mars, skriver B.T. Det hører med til historien at testkapasiteten er en helt annen enn den var i mars, og at langt flere av tilfellene blir avdekket.

101 pasienter er nå innlagt på sykehus i Danmark. Det er seks flere enn torsdag. 25 av dem er innlagt på intensivavdeling, og ni av dem ligger i respirator.

Nyhavn i København sentrum. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Vurderer strengere tiltak i Oslo:

Byrådsleder Raymond Johansen vurderer å stramme inn smittereglene i Oslo ytterligere. Det skriver han i en pressemelding.

Han skriver at han skal bruke den neste uka på å vurdere om tiltakene blir nødvendige.

Det han vurderer er:
* Å begrense det maksimale antallet på innendørs arrangementer til 50 personer.
* Påbud om munnbind i kollektivtransporten.
* Pålegg om registrering på serveringssteder

- Vi vil ikke nøle med å innføre flere forbud og påbud hvis det er nødvendig. Oslo har et ansvar for å ha kontroll over situasjonen, av hensyn til de som er utsatt her i byen, men også av hensyn til resten av landet. Det ansvaret vil ikke jeg nøle med å ta hvis det er nødvendig, skriver Johansen i pressemeldinga.

To pågrepet etter knivstikking i Frankrike:

Totalt to personer er nå pågrepet etter at flere personer ble knivstukket på åpen gate i Paris. Det skriver Le Monde.

De første meldingene gikk på at fire personer var skadd, men dette ble senere nedjustert til to. De to skal ikke være livstruende skadd.

Hendelsen etterforskes av terrorenheten til det franske politiet.

Knivstikkingen skjedde utenfor kontoret til satiremagasinet Charlie Hebdo. Det skjer samtidig som rettssaken mot de som står tiltalt for terror mot magasinet starter.

Ifølge Le Monde er den hovedmistenkte født i 2002, og den andre pågrepne skal være født i 1987.

Charlie Hebdo skriver på Twitter at de viser sin fulle støtte til tidligere naboer og de som ble direkte berørt av hendelsen.

Politiet etterforsker åstedet. Foto: Thibault Camus / AP / NTB

Farevarsel for regn på Østlandet:

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for regn i Buskerud, Telemark, Vestfold, Østfold, Oslo og Akershus fra natt til lørdag til lørdag ettermiddag. Det skriver de selv på Twitter.

- Det er ventet mellom 40-60 mm på 12 timer, og mest nedbør blir det lokalt i Buskerud og Telemark, skriver de.

I Nord-Norge er det også ventet at den kraftige vinden fra tidligere denne uka, vil ta seg opp igjen.

- Det vil blåse nordvestlig sterk kuling, og i natt kan det bli liten storm mellom Nordkapp og Vardø, skriver meteorologisk institutt.

De opplyser også om at det så langt i år har kommet 1100 mm regn i Tromsø, noe som er godt over normalen. I løpet av september har byen bare hatt én dag med oppholdsvær.

Det er meldt mye regn på Østlandet. Foto: Meteorologisk institutt

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.