Annonse

Nyhetsstudio

Alle bydeler i Oslo er røde

Søndag ble 15 av 15 bydeler i Oslo røde ettersom også bydel Vestre Aker nå har registrert over 20 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager.

Foreløpige tall fra Oslo kommune viser at det ble registrert 68 nye tilfeller torsdag, 54 tilfeller fredag, 40 tilfeller lørdag og 22 tilfeller søndag.

Bydel Gamle Oslo, St. Hanshaugen og Sagene er hardest rammet med over 100 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager.

Bydelsoverlege i Gamle Oslo, Irene Teslo, uttalte lørdag til Dagbladet at det kan bli mer arbeid å stoppe smittespredningen nå enn i slutten av mars, etter at tiltakene ble satt inn.

- Arbeidsmengden for å prøve å begrense smittespredningen er større på kommunenivå nå. Nå har man et mål om å holde samfunnet åpent så lenge som mulig, blant annet for å ivareta det sosiale, sa Teslo til Dagbladet.

Bydelsoverlegen fortalte også at de har sett smittetilfeller blant personer i 70-åra i bydel Gamle Oslo.

Alle bydeler i Oslo er røde
Foto: Oslo kommune
Evakuerer svømmehall på Hamar
Foto: Tipser.

Evakuerer svømmehall på Hamar

SISTE: Politiet opplyser på Twitter at brannen er slukket. De er fortsatt på stedet for å avdekke flere eventuelle arnesteder.

Nødetatene har rykket ut til Ankerskogen svømmehall og badeland på Hamar søndag formiddag, etter å ha fått meldinger om røykutvikling på stedet.

Operasjonsleder i politiet i Innlandet, Stig Folstad Hansen, sier til Dagbladet at cirka 200 mennesker skal være evakuert fra badelandet.

- Det er mye røyk inne. Vi vet ikke hvor eller hva det kommer fra, men brannvesenet er inne, sier Hansen.

Politiet skriver på Twitter at de har funnet et arnested med flammer og at de jobber med slukking.

- Skal være et sted i bygget som er under oppussing, skriver de.

Evakueringen skal gå rolig for seg.


Har du video, bilder eller tips? Send til Dagbladet her eller ring oss på 24 00 00 00!

Nadhim Zahawi sparket
Foto: James Manning / PA / AP / NTB

Nadhim Zahawi sparket

Storbritannias statsminister Rishi Sunak sparker partileder for Det konservative parti, Nadhim Zahawi, etter anklager knyttet til et skattekrav.

Zahawi erkjenner å ha ligget i strid med skattemyndighetene, knyttet til en aksjepost i YouGov, meningsmålingsinstituttet han i sin tid var med på å grunnlegge.

Striden dreier seg om et solid skattekrav, som ifølge Zahawi skyldtes slurv fra hans side, ikke en bevisst handling for å unndra skatt.

(NTB)

Lappen tatt på stedet
Foto: Politiet

Lappen tatt på stedet

Politiet i Finnmark stanset søndag morgen en bil med front- og sideruter dekket av is.

- Ikke tilstrekkelig utsyn. Fører, en mann i 40-åra, ble anmeldt for forholdet og det ble tatt beslag i førerkortet, skriver politiet på Twitter.

- Fyllekjørte T-banen
1,7: Ifølge polittiet skal mannen ha hatt hele 1,7 i promille. Foto: NTB

- Fyllekjørte T-banen

En T-banefører i 30-årene er tiltalt for promillekjøring med T-banen i Oslo en lørdagskveld i september i fjor.

Mannen må møte i Oslo-tingrett tirsdag. Ifølge tiltalen skal han ha hatt 1,7 i promille på alkoholutåndingsprøven som ble tatt senere samme natt.

– Lørdag 17. september 2022 cirka klokken 23.20 på Tøyen T-banestasjon og andre steder i Oslo, kjørte han T-bane i ruspåvirket tilstand, heter det i tiltalen tatt ut av politimesteren i Oslo.

Mannen er tiltalt for brudd på jernbaneloven paragraf 3:

«Ingen må føre eller forsøke å føre rullende materiell eller utføre eller forsøke å utføre oppgaver knyttet til sikkerheten ved jernbane med en alkoholkonsentrasjon i blodet som er større enn 0,2 promille, eller en alkoholmengde i kroppen som kan føre til så stor alkoholkonsentrasjon i blodet.»

Flere fjelloverganger er stengt søndag
Riksvei 7 over Hardangervidda. Foto: Statens vegvesen

Flere fjelloverganger er stengt søndag

Flere av fjellovergangene i Sør-Norge er stengt søndag, blant annet riksvei 7 over Hardangervidda.

Vegtrafikksentralen opplyser ved 7-tiden på Twitter at tre av fjellovergangene søndag morgen er stengt for trafikk.

Veiene det er snakk om er fylkesvei 50 Aurland-Hol og fylkesvei 53 Tyin-Årdal. I tillegg er riksvei 7 Hardangervidda stengt fram til klokken 12, mens riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er det fare for kolonne/stengt.

Det er kolonnekjøring på riksvei 13 Vikafjell, europavei 16 Filefjell og riksvei 15 Strynefjellet. På europavei 134 Haukeli er det kolonnekjøring mellom Vågslid og Haukeli på grunn av uvær.

- Veien kan bli stengt på kort varsel, opplyser Vegtrafikksentralen.

(NTB)

- Militæranlegg angrepet av droner

Et droneangrep forårsaket en eksplosjon på et militæranlegg i byen Isfahan i Iran, ifølge landets myndigheter.

Tre droner ble sendt mot anlegget, der det lages ammunisjon, ifølge det iranske forsvarsdepartementet.

– En av dronene ble skutt ned av luftforsvaret. De to andre ble skutt ned av automatisk ild og gikk i luften. Heldigvis førte ikke dette mislykkede angrepet til tap av liv, og det ble kun mindre skader på anleggets tak, står det i uttalelsen, som er viderebrakt av det statlige nyhetsbyrået Irna natt til søndag.

De siste årene har det blitt meldt om en rekke eksplosjoner og branner ved iranske militær-, atom- og industrianlegg.

Israel har lenge truet med militære tiltak mot Iran hvis de indirekte samtalene mellom USA og Iran for å redde atomavtalen fra 2015, bryter sammen.

(NTB)

Ny siktelse
Foto: Anders Vinje, Innherred / NTB

Ny siktelse

Midt-Norsk Helikopterservice er nå siktet etter helikopterulykken der to personer omkom i Verdal i november i fjor. Fra før er piloten siktet i saken.

En mann og en kvinne fra Overhalla, begge 68 år gamle, mistet livet da helikopteret fra Midt-Norsk Helikopterservice styrtet i bakken i Verdal 1. november.

Nå bekrefter politiadvokat Aasta Elden overfor Trønder-Avisa at politiet har tatt ut siktelse mot firmaet som piloten jobbet for.

– Siktelsen mot piloten er opprettholdt, men nå har vi også tatt ut siktelse mot Midt-Norsk Helikopterservice, siden piloten handlet på deres vegne, sier Elden.

Helikopteret styrtet like etter avgang og ble funnet havarert bare noen hundre meter fra basen der det tok av. Havarikommisjonen opplyste i desember at det ikke var funnet tekniske feil som kan forklare ulykken. Piloten erkjenner ikke straffskyld.

(NTB)