Annonse

Nyhetsstudio

Slagsmål med kniv i Arendal

To personer er pågrepet etter et slagsmål i Arendal sentrum lørdag kveld. En kniv har vært involvert, bekrefter innsatsleder Glenn Sollid i Agder politidistrikt overfor Dagbladet.

Den er nå beslaglagt.

- Vi fikk klokka 19.34 melding om et slagsmål mellom syv-åtte personer i området Kiwi og 7-Eleven i Arendal sentrum, alle mellom 20 og 25 år. Da vi ankom stedet var det full slåsskamp mellom disse, sier han.

Bilder fra stedet viser en rekke helsepersonell, men på Twitter opplyser politiet om at ingen på nåværende tidspunkt er meldt skadd som følge av hendelsen.

Foranledningen til den er heller ikke kjent, og politiet jobber nå med å få oversikt over hva som har skjedd.

Annonse

Tsunami-advarsel for Amerikansk Samoa

Det advares om mulig tsunami-fare for Amerikansk Samoa, etter at et jordskjelv med styrke på 6,9 fant sted cirka 20 mil utenfor kysten av øya Upolu i Stillehavet.

- Personer i eller nær havet langs kysten av hele Amerikansk Samoa burde umiddelbart bevege seg ut av vannet og bort fra strender og havner, heter det i farevarselet.

Annonse

Bygg overtent i Holmestrand

Politiet skriver på Twitter at de er på vei etter melding om brann i et bygg i Holmestrand i Vestfold.

- Det skal ikke være personer som bor i bygget per nå. Bygget skal være overtent, skriver politiet på Twitter.

Politiet skriver videre at fylkesvei 312 blir stengt ved Grenneslinna i forbindelse med slokkeinnsats.

- Brannvesenet er på stedet og starter slokkeinnsats, samt nedkjøling av omkringliggende for å hindre spredning. Huset er fullstendig overtent, skriver politiet i en oppdatering.

Til Dagbladet sier operasjonsleder Espen Reite at det er fare for spredning, men at vindretningen anses som gunstig på dette tidspunktet.

- Det er er en fare for spredning grunnet en del gnistnedfall, men vindretningen blåser foreløpig vekk fra annen bebyggelse, sier Reite.

Operasjonslederen forteller også at det er forventa at vindretningen holder seg gunstig de neste timene, og sier han derfor tror at det ikke vil bli nødvendig å evakuere folk i nærområdet.

Bygget skal ha vært under oppføring, og sto derfor tomt, sier Reite videre.

Litt før ni skriver politiet at huset nå er nesten nedbrent.

- Det fremstår nå som tilnærmet nedbrent. Slokkeinnsats pågår fortsatt, spredningsfare skal være avtagende. Politiet jobber med å få oversikt over hendelsesforløp, skriver politiet.

Annonse

Advarer mot stoler på E18

Politiet i Agder advarer etter å ha mottatt meldinger om flere stoler i veibanen ved Varoddbrua i Kristiansand.

- Svært mange meldinger om at det ligger flere stoler i vegbanen - østgående retning, skriver politiet.

Politiet opplyser også om at en patrulje er på vei til stedet.

Cirka kvart over åtte melder politiet at stolene er fjernet.

- Da har politipatruljen tatt hånd om stolene, skriver politiet.

Annonse
Trump-forslag kritiseres
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP / NTB

Trump-forslag kritiseres

Tidligere president Donald Trump får krass kritikk fra begge partier etter at han foreslo å oppheve deler av grunnloven på grunn av det angivelige valgjukset i 2020.

- Et massivt juks av denne typen og denne størrelsen rettferdiggjør opphevelse av alle regler, reguleringer og paragrafer, selv dem som står i grunnloven, skrev han på sin sosiale nettplattform Truth Social.

- Våre storslåtte grunnlovsfedre ønsket ikke, og ville ikke støttet, Falske og Bedragerske Valg, fortsatte han.

Påtroppende mindretallsleder i Representantene hus, Hakeem Jeffries, kalte uttalelsen merkelig og ekstrem og sa at Republikanerne må bestemme seg for om de vil fortsette å støtte Trumps antidemokratiske synspunkter.

Flere republikanere fordømte også uttalelsen. Kongressrepresentant Mike Turner tok et heftig oppgjør med utsagnet og sa det bør være en faktor når partiet velger hvem som blir partiets kandidat ved valget i 2024.

Det hvite hus sluttet seg til fordømmelsen.

- Den amerikanske grunnloven er et hellig dokument som i over 200 år har vært en garanti for frihet og rettsstat i vårt land. Å angripe grunnloven og det den står for, er å forbanne vår nasjons sjel, sier talsmann Andrew Bates.

(NTB)