JoeBiden

53.4%

DonaldTrump

45.4%

345

193

US election logo

Grafen viser fordeling av valgmenn basert på de siste meningsmålingene. *Prosent av totale velgere (popular vote)

Nyhetsstudio

Amanda Walnum

71 nye coronasmittede :

Det var ved midnatt registrert 13 697 coronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 71 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 153 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

I gjennomsnitt tar det ett til to døgn fra et prøvesvar foreligger til det blir registrert i MSIS. Tallene kan dermed gi et misvisende bilde av smittesituasjonen de siste dagene, siden det ikke framkommer når prøven er tatt – bare når den er registrert.

I alt 19 personer behandles på sykehus for covid-19-sykdom, ifølge tall fra fredag. Det var samme dag registrert 270 døde som følge av sykdommen.

(NTB)

Studioet fortsetter under annonsen

217 nye coronasmittede registrert siste døgn:

Det var ved midnatt natt til søndag registrert 17 748 coronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 217 meldte tilfeller siste døgn.

Det er over dobbelt så mange nye tilfeller som det ble meldt om til samme tid i forrige uke. De to siste dagene er det meldt om 515 nye tilfeller her i landet.

Den siste uken er det totalt meldt om 1292 nye coronatilfeller i Norge, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS). Til sammen er 1,56 millioner personer blitt testet for koronavirus i Norge.

I alt var 44 coronapasienter innlagt på sykehus fredag. Tre pasienter ble behandlet i respirator.

FHI har registrert 279 coronarelaterte dødsfall her i landet siden mars. Den største gruppen døde er i alderen 80 til 89 år, og 52 prosent av de døde er menn. FHI understreker at det ikke alltid er mulig å slå fast om de coronasmittede har dødd av eller med covid-19.

(NTB)

Politiet avsluttet halloweenfest: - Ingenting på stell:

Politiet har avsluttet en stor halloweenfest i Bardu i Troms natt til søndag. Den ble arrangert på en skole, og smitteverntiltakene var «ikke på stell».

- Ingenting var på stell med tanke på gjesteliste, tilgang på håndsprit og 1-metersregelen, sier operasjonsleder i Troms politidistrikt, Jørgen Ahlquist, til Dagbladet.

Han anslår at 50 til 60 mindreårige var til stede på festen.

- De var beruset, og det var ikke gjort et forsøk på å registrere de oppmøtte, sier Ahlquist.

Politiet besluttet dermed å avslutte festen i henhold til de råd og anbefalinger gitt fra nasjonale helsemyndigheter.

- Leietaker var en mann som selv ikke var til stede. Hans mindreårige datter var det, og sto oppført som medarrangør, men det holdt ikke, sier operasjonslederen.

Festen var ikke arrangert i regi av skolen.

Mann død etter brann i Hurdal:

En mann i 40-åra er død etter at han ble funnet livløs i et brennende hus i Hurdal på Øvre Romerike onsdag ettermiddag.

Da røykdykkerne gikk inn i boligen fant de en livløs mann i kjelleren. Mannen, som bodde i huset, ble sendt til Ullevål sykehus med alvorlige skader etter brannen. Lørdag bekrefter politiet at mannens liv ikke sto til å redde.

- Vi ble informert av sykehuset om dødsfallet ved 18-tiden fredag, sier jourhavende politiadvokat Linda Tengesdal i Øst politidistrikt til Romerikes Blad.

Politiet etterforsker brannen og jobber med å avklare om det er skjedd noe kriminelt. I tillegg til mannen i 40-åra befant det seg også en annen person på stedet. Politiet opplyste tidlig at de anser denne personen som et vitne. Ingen har lørdag status som verken mistenkt eller siktet i saken.

(NTB)

Skipslege på smitteskip rapporteres drept:

Arnold P. Hicarte, den filippinske mannen som var skipslege om bord på hurtigruteskipet MS «Roald Amundsen», er død.

Det melder Nordlys.

Ifølge avisa skal Hicarte ha blitt drept i en kriminell hendelse i hjemlandet.

Nordlys siterer det filippinske mediet Remate Online, som skriver at Hicarte trolig var et tilfeldig offer.

Dagbladet har vært i kontakt med kommunikasjonssjef Rune Thomas Ege i Hurtigruten. Han henviser til skipslegens arbeidsgiver, OSM Maritime, for kommentar.

Geir Sekkesæter i bemanningsbyrået OSM Maritime bekrefter dødsfallet overfor Dagbladet.

- Dette har ingenting med hans virksomhet i Norge å gjøre, sier Sekkesæter.

Han har ingen ytterligere kommentar til saken.

Saken oppdateres.

SMITTESKIP: Totalt 71 personer ble registrert smittet etter utbruddet på MS «Roald Amundsen». Foto: Terje Pedersen / NTB

Rasmus Hansson trekker seg:

Miljøpartiet De Grønnes Rasmus Hansson trekker seg fra nominasjonsprosessen i Oslo MDG, bekrefter han på Facebook.

- Jeg sa fra til nominasjonskomiteen at min forutsetning var et klart mandat og innstilling til andreplass. Ikke fordi jeg er blitt enda høyere på pæra enn før, men fordi jeg trenger å vite at partiet virkelig vil ha meg hvis jeg skal satse så mye som valgkamp og stortingsplass krever, skriver Hansson på Facebook.

Lan Marie Berg er selvskreven som førstekandidat, mens Hansson og Hulda Holtvedt ga beskjed om at de kun er kandidater til andreplassen.

- Jeg ble ikke med i denne prosessen for å krige meg til et hårfint mandat foran Hulda. Da er det bedre at hun får et enstemmig mandat og kan gjøre en saftig jobb i valgkamp og på Stortinget, skriver Hansson.

Hansson satt på Stortinget for Oslo som MDGs eneste representant fra 2013 til 2017. I dag er han daglig leder i Handelens Miljøfond. Holtvedt har fra 2017 vært nasjonal talsperson for Grønn Ungdom.

(NTB)

Over 45 000 nye coronatilfeller i Frankrike:

Lørdag meldte Frankrike om rekordhøye 45 422 nye coronatilfeller det siste døgnet. Fredag var tallet 42 032, melder The Guardian.

Det siste døgnet er det registrert 138 nye dødsfall. Totalt er det registrert 34 645 coronarelaterte dødsfall i landet.

Person knivstukket i Sandefjord:

To personer, begge yngre, er knivstukket i Sandefjord lørdag kveld. Den ene personen er innlagt på sykehus med alvorlige skader.

Knivstikkingen skal ha skjedd i kjølvannet av et masseslagsmål. To andre personer pådro seg skader, men ikke alvorlige.

- Formetlig gjerningsperson er pågrepet, skriver politiet.

I en oppdatering kommer det fram at totalt fem unge menn sitter i arresten.

Politiet fikk melding om masseslagsmålet ved McDonalds i Sandefjord.

- Politiet og ambulanse er på stedet. 3 skadde. To har sårskader i ansiktet. En er knivstukket. Gjerningspersonen ikke pågrepet, meldte politiet på Twitter like før kl. 20.

Alle de involverte er gutter eller unge menn født rundt 2000, får NTB opplyst ved midnattstider natt til søndag.

Foto: Fredrik Wiig

London: Tusener i corona-protest:

Flere tusen mennesker samlet seg lørdag i London til protest mot den britiske regjeringens tiltak for å bremse coronaviruset.

Demonstrantene startet i Hyde Park og marsjerte til Trafalgar Square, der politiet oppløste marsjen.

Demonstrantene bar plakater som krevde slutt på munnbindpåbud og kalte myndighetenes tiltak tyranni og overvåking. Noen kalte hele pandemien et påfunn.

Britiske myndigheter har innført strenge restriksjoner på tre nivåer. I nord, der smitten sprer seg raskest, er puber og barer noen steder stengt, og folk får ikke treffe noen fra andre husholdninger. Over hele landet gjelder det at flere enn seks personer ikke kan møtes.

(NTB)

I PROTEST: Politiet pågriper en mann som ikke ville fjerne seg etter en demonstrasjon mot coronatiltak i London. Foto: Alberto Pezzali / AP / NTB
Coronaviruset: - - Avgjørende fase i kampen

Coronaviruset: - - Avgjørende fase i kampen

dagbladet

Storbrann i Troms:

Politiet i Troms melder om at det pågår en brann i en bygning i Tromsdalen.

I en oppdatering skriver politiet at det er snakk om en brann i en bygning ved Tromstun skole.

Operasjonsleder ved Troms politidistrikt, Roy Tore Meyer, opplyser til Dagbladet at huset ikke er bebodd. Bygget ligger i tilknytning til en barnehage og har tidvis også vært brukt som barnehage.

- Status nå kl. 18 er at det fortsatt brenner, men brannen er under kontroll. Det er ikke fare for spredning, sier Meyer.

Ifølge avisa Nordlys kjennes og ses røyken over store deler av byen.

Politiet ber folk i området om å holde vinduer lukket.

- Det er for tidlig å si noe om brannårsak, sier Meyer til Dagbladet.

Brann: Det brenner kraftig i et bygg ved Tromstun skole. Foto: Sven Jonsson

Coronavirus på norsk meieri:

En ansatt ved Tines meieri på Jæren har fått påvist coronaviruset. 15 andre personer er satt i karantene.

- Vi har kartlagt nærkontakter og gitt tilbakemelding til kommunen som har satt i gang smittesporing. De opplyser at smitten har kommet utenfra og inn til oss, sier meieristyrer på Tine meieri, Kjetil Thu, til Jærbladet.

Det skal i hovedsak dreie seg om én avdeling.

Til Nationen opplyser Thu at det ikke er fare for produktene eller for levering av disse.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.