Annonse

Nyhetsstudio

19 til legevakt etter brann i Oslo

Klokka 03.28 fikk politiet i Oslo melding fra en person i Tevlingveien om at det hadde brutt ut brann i en blokk.

«Det observeres røyk fra en leilighet, vi iverksetter evakuering», skriver Oslo-politiet på Twitter.

- Per nå er det snakk om fjerde etasje. Det virker som det er noe oppe i takkonstruksjonen, sier Morten Berg ved 110-sentralen i Oslo.

Bjørn Gunnar Nysæter, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, opplyser til Dagbladet at de har evakuert 22 personer fra blokka.

- Noen av dem har også fått i seg røyk, sier Nysæter.

Overfor NTB opplyser politiet at 19 personer er sendt til legevakt for undersøkelser.

Etter hvert klarte brannvesenet å lokalisere brannen til kjelleren. Brannen skal ha oppstått i et teknisk rom i kjelleren.

Ingen av de evakuerte har så langt fått returnere til leilighetene sine.

Blokka er fire etasjer høy.

Annonse

FHI: Psykiske lidelser er versting blant ungdom

Av de ulike typer helseproblemer har psykiske lidelser mest negativ innvirkning på skolegangen til ungdom. Det viser en ny FHI-undersøkelse.

Forskere ved Folkehelseinstituttet (FHI) har regnet ut hvordan ulike helseproblemer påvirker ungdommers skoleprestasjoner.

– Psykiske lidelser har mest negativ innvirkning på skolegangen, med god margin, sier førsteforfatter Magnus Nordmo.

– Blant de psykiske lidelsene, har angst- og depresjonsplager sterk negativ påvirkning, men enkeltlidelsen med soleklart størst sykdomsbyrde er ADHD. Den er både relativt vanlig og assosiert med dårligere skolekarakterer, sier Nordmo videre.

Blant de kroppslige lidelsene er sykdomsbyrden langt mindre og relativt jevnt fordelt.

(NTB)

Gult farevarsel for lyn

Gult farevarsel for lyn

Det er sendt ut gult farevarsel for lyn i deler av Nord-Norge. Det skriver Meteorologisk insitutt på Twitter.

- Allerede er det observert lyn over indre Salten, og tordenværet vil bevege seg nordover frem til sent i ettermiddag. Hvor mye det lyner vil variere fra sted til sted, skriver meteorologene.

Farevarselet gjelder Ofoten, Salten og Troms.

Annonse
Støre: Norge vil bidra med presisjonsartilleri til Ukraina
ANKOM: Statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Støre: Norge vil bidra med presisjonsartilleri til Ukraina

Statsminister Jonas Gahr Støre, utenriksminister Anniken Huitfeldt og forsvarsminister Bjørn Arild Gram ankom for kort tid siden Nato-toppmøtet i Madrid.

- Det er en lettelse og en glede å se at spørsmålene rundt Sverige og Finlands medlemskap nå er ryddet av veien, åpnet Støre da han møtte norsk presse onsdag morgen.

- Nå kan vi for alvor begynne å jobbe med spørsmålene rundt forsvarsamarbeid med våre naboer, fortsetter statsministeren.

Støre annonserte videre at Norge, i et samarbeid med Storbritannia, vil bidra med langtrekkende presisjonsartilleri av typen MLRS til Ukraina. Norge supplerer Storbritannia med denne leveransen.

- Det trengs mer våpen, og dette er et høyt etterspurt kapasitet for Ukraina som vi ikke hadde fått uten et tett samarbeid med Storbritannia, sier Gram.

Han understreker at ikke alt kan doneres direkte, og at det derfor overføres noe fra Norge til Storbritannia. Dette er svært etterspurt av Ukraina.

Det kommer også mer artilleriammunisjon, forteller Gram.

Saftig bot for fyllekjøring på elsparkesykkel

En mann i 20-årene er dømt til betinget fengsel og ilagt en bot på 59 000 kroner etter å ha fyllekjørt i Trondheim på en elsparkesykkel.

Den unge mannen var ikke klar over at det han gjorde var ulovlig, men har lagt alle kortene på bordet, skriver Adresseavisen. Han hadde en promille på 1,65 da han ble stoppet av politiet like etter en kjøretur på Bakklandet i Trondheim.

Straffen på 18 dagers betinget fengsel og en bot på 59 000 kroner er i tråd med aktors påstand. I tillegg mister mannen førerkortet i halvannet år.

– Retten bemerker at allmennpreventive hensyn og trafikksikkerhetshensyn tilsier at det må reageres strengt ved kjøring i påvirket tilstand, står det i dommen fra Trøndelag tingrett.

(NTB)

Annonse
Bekymret: - Blir et farligere tiår
BEKYMRET: Statsminister Boris Johnson. Foto: NTB

Bekymret: - Blir et farligere tiår

Storbritannias statsminister Boris Johnson er bekymret for framtida. Det sa han på Nato-toppmøtet i Madrid, ifølge Sky News.

- Nato-alliansen holder våre folk trygge hver dag, men de neste ti åra vil truslene rundt oss bare fortsette å vokse, sa Johnson.

Han varslet at Storbritannia vil øke forsvarsbudsjettene i tida framover.

- Vi trenger at allierte - alle allierte - graver dypt for å gjenopprette avskrekkingsstrategien og sikre forsvaret vårt i tiåret som kommer, sa Johson.

Alle Nato-land forplikter seg til å bruke to prosent av BNP på forsvar.

- De to prosentene skulle alltid være et minimumsbeløp, ikke et tak, og allierte må fortsette å ta ansvar i denne krisetida, sa Johnson.