Annonse

Nyhetsstudio

- Alt lukter bæsj

- Alt lukter bæsj

Eline Vik ble rammet av corona tidligere i vår og har slitt med det hun beskriver som svært ubehagelige senskader.

Til Dagbladets nyhetspodkast «Rett På» forteller hun at det startet da hun mistet luktesansen.

- Etter hvert gikk det over til en intens metallsmak i munnen som ikke gikk bort, sier Vik.

Hun fikk senere påvist Parosmi, en tilstand av forvrengt luktesans. Hun beskriver det som om at alt lukter bæsj.

- Men det er også en del ting som lukter røyk, bål, råttent eller en fuktig kjeller. Det sendes signaler til hjernen om at det som til vanlig er mat, ikke lenger er mat.

Det er først nå at vi for alvor begynner å se hvilke senskader som kan ramme de med COVID-19. Hør hele intervjuet med Eline Vik i dagens utgave av «Rett På».

Annonse

Russlands visestatsminister på besøk i Ukraina

Russlands visestatsminister besøkte tirsdag den russiskkontrollerte Kherson-regionen i den sørlige delen av Ukraina, ifølge russiske medier.

Regionen rundt havnebyen ved samme navn vil få «en verdig plass i vår russiske familie», uttalte Marat Khusnullin under besøket, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Russland innførte 1. mai russiskd rubldf som offisiell valuta i Kherson-regionen. For noen dager siden uttalte regionale myndigheter, innsatt av Russland, at planen er å be Moskva om få bli del av Russland.

Tidligere denne måneden uttalte den russisk-innsatte nestlederen i Kherson, Kirill Stremousov, at det verken vil bli holdt noen folkeavstemning eller gjort forsøk på å etablere regionen som egen republikk.

Han forklarte at folkeavstemning er uaktuelt, og viste til at en tilsvarende folkeavstemning på Krim-halvøya, etter den russiske annekteringen av halvøya i 2014, ikke er blitt internasjonalt anerkjent.

Ukrainske myndigheter er overbevist om at det de kaller russifisering av Kherson-regionen, ikke vil lykkes.

(NTB)

Zelenskyj: Henter ut soldatene fra stålverk

Det jobbes med å hente ut de gjenværende ukrainske soldatene som er i stålverket Azovstal i beleirede Mariupol, sier president Volodymyr Zelenskyj.

I sin daglige videotale sier Zelenskyj at evakueringsplanen skjer i regi av den ukrainske hæren og landets etterretning, og at den omfatter «de mest innflytelsesrike internasjonale meklerne».

Mesteparten av det enorme stålverket er lagt i ruiner som følge av den russiske bombingen av havnebyen.

Det er usikkert hvor mange ukrainske soldater som fortsatt er i stålverket.

Tidligere mandag kveld opplyste ukrainske myndigheter at 264 ukrainske soldater, blant dem 53 som omtales som hardt såret, var blitt evakuert og fraktet til to russiskkontrollerte byer.

(NTB)

Annonse

Falt av elsparkesykkel - fløyet til sykehus

En mann er fløyet med luftambulanse til Ullevål sykehus etter en elsparkesykkelulykke i Fredrikstad.

Mannen ble funnet liggende på en gang- og sykkelvei av en forbipasserende som varslet nødetatene klokken 23.38 tirsdag kveld. Sparkesykkelen lå rett ved.

– Helsepersonell som kom til stedet vurderte skadene som såpass alvorlig at han ble sendt med luftambulanse til Oslo, forteller operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til NTB.

(NTB)

Innelåst i heis i tre timer

Seks personer har vært innelåst i heis i Tromsø i tre timer.

Det melder Troms politidistrikt på Twitter.

Hva som er årsåken til det lange heisoppholdet er foreløpig ukjent.

- De er nå ute av heisen og i samtale med en politipatrulje, opplyser politiet.

Operasjonsleder i Troms politidistrikt, Morten Augensen, opplyser til Dagbladet at alt står bra til med personene som befant seg i heisen.

- Hendelsen ble oppdaget av en annen beboer. En eller flere av personene som befant seg i heisen skal ha fått panikkanfall, men alt er bra nå, sier Augensen.

Annonse
Beskylder USA for å sabotere forhandlinger
Foto: Kirill Kudryavtsev / AFP

Beskylder USA for å sabotere forhandlinger

Leonid Slutskij, leder for utenrikskomiteen i det russiske parlamentet Dumaen, anklager USA for å sabotere fredsforhandlinger mellom Russland og Ukraina.

Det melder det statskontrollerte russiske nyhetsbyrået Ria Novosti.

Slutskij hevder USA ikke har interesse av fred i Ukraina eller enighet i fredsforhandlinger mellom landene. Anklagene ble først framsatt på hans Telegram-konto, melder statsmediet.

Han anklager også amerikanerne for å erklære en hybridkrig mot Russland.

Begge landene bekreftet brudd i forhandlingene tidligere i dag.