Nyhetsstudio

Brage Lie Jor

Smitte etter Costume-fest:

En person er bekreftet coronasmittet etter festen der Costume Awards ble utdelt 14. oktober. Det opplyser Costume Awards i en SMS til deltagerne.

Costume Awards skriver i SMSen at alle eventuelle eventuelle nærkontakter til den smittede personen vil bli kontaktet av smittesporingsteamet.

Festen fikk kritikk i for tette røykepauser, mingling og tilsynelatende brudd på smittevernreglene. Bydelsoverlegen i bydel St. Hanshaugen sa at arrangementet brøyt reglene, siden de var flere enn femti personer til stede.

- Vi fulgte strenge smittevernsregler under arrangementet og har derfor sendt ut beskjed i henhold til regelverket til alle deltagere og ansatte – om lag 200 personer til sammen, skriver daglig leder i eventbyrået Nova Vista, Stig Ove Gulbrandsen i en pressemelding lørdag kveld.

- I samråd med bydelsoverlegen på Frogner, er vi bedt om å oppfordre de som eventuelt får symptomer på korona til å holde seg hjemme og ha en lav terskel for å melde seg til testing. Vi er lei oss for dette, og håper at det går bra med den smittede personen og at ikke andre gjester eller ansatte er blitt smittet, skriver Gulbrandsen.

Costume-redaktøren skriver at de har forsøkt å forholde seg til gjeldende regler.

- Vi har tillit til Nova Vista og deres vurderinger for hvordan Costume Awards ble gjennomført i samsvar med myndighetens retningslinjer. Vi støtter opp om den smittesporingen som nå foregår, og håper personen som er smittet får et ukomplisert sykdomsforløp, skriver redaktør i Costume, Kine B. Hartz i pressemeldinga.

Rundt 170 var til stede, ifølge arrangøren. Skjermdump: Costume
Coronasmitte på motefest: - - Veldig lei oss

Coronasmitte på motefest: - - Veldig lei oss

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Planla grottefest i Trondheim: - Måtte avlyse:

Onsdag formiddag ble det kjent at det skal være planlagt en større grottefest i Trondheim.

Adresseavisen har pratet med en av dem i dugnadsgjengen som arrangerer undergrunnsfester i Trondheim.

- Vi satte i gang en undergrunnsfest for 50 personer. Da vi avlyste hadde 30 personer betalt, og i tillegg skulle vi ha fem-seks artister fra ulike sjangre inn for å spille, sier mannen om den planlagte grottefesten til avisa.

Han vil ikke stå fram med navn.

Mannen forteller at planen var å holde en samling for «folk som ellers føler seg utenfor på klubber og scener i byen».

Mannen sier til avisa at han mener festen har blitt blåst opp, og dratt ut av proporsjoner. Han viser spesielt til at festen ble en mediesak, og at folk ringte politiet.

Mannen hevder overfor avisa at de nå har avlyst festen.

- Det tok helt av, og vi måtte bare avlyse, sier han til avisa.

27 personer ble fraktet til sykehus etter en grottefest i Oslo i august. Flere av dem fikk varige skader på grunn av kullosforgiftning.

Nyhetsstudio - - Planlegger grottefest i Trondheim

Nyhetsstudio - - Planlegger grottefest i Trondheim

dagbladet

Innfører portforbud i Philadelphia:

PHILADELPHIA (Dagbladet): Politiet i Philadelphia innfører portforbud fra onsdag kveld på grunn av de omfattende opptøyene og plyndringene i byen i etterkant av politiskytingen av Walter Wallace (27).

Mandag og tirsdag har det vært omfattende demonstrasjoner i gatene, mens flere butikker har blitt plyndret. Politiet gjorde tirsdag kveld flere pågripelser tidlig på kvelden, og sperret av gatene med en manngard av politifolk med skjold og batonger.

Byen krever nå at alle forretninger, restauranter og andre tilbud stenger klokka 21.00 onsdag kveld - 02.00 natt til torsdag norsk tid. De oppfordrer samtidig alle til å forbli innendørs, melder NBC Philadelphia.

Mange titalls personer er de siste dagene blitt arrester for plyndring, tyveri og vold i demonstrasjonene. Over 30 politifolk er blitt skadd. Dagbladet var tirsdag kveld til stede på en av hoveddemonstrasjonene i nærheten av der Walter Wallace ble drept.

Flere av markeringen har vært fredelige, men vold og plyndring har fått politiet til å iverksette kraftige tiltak.

Skuddofferets mor til Dagbladet: - Ikke skyt sønnen min

Skuddofferets mor til Dagbladet: - Ikke skyt sønnen min

dagbladet

Frankrike innfører ny lockdown:

Den siste tida har smitten økt kraftig i Frankrike. Søndag ble det registrert rekordhøye smittetall, med hele 52 000 nye tilfeller på et døgn. Det siste døgnet har helsemyndighetene meldt om 36 437 nye tilfeller, ifølge NTB.

Totalt er det dermed registrert 1 198 695 smittetilfeller og 35 541 coronarelaterte dødsfall i Frankrike.

- Vi er overrasket over den plutselige akselerasjonen av pandemien. Viruset sirkulerer i en hastighet som selv de mest pessimistiske prognosene ikke hadde forventet, sier president Emmanuel Macron under en pressekonferanse onsdag kveld.

- Denne bølgen er mer dødelig enn den første.

Intensivavdelingene på franske sykehus har en maksimalt kapasitet på 5800 pasienter. I dag er 3000 va disse plassene i bruk. Dermed begynner de franske sykehusene å fylle seg opp, melder Le Figaro.

Macron sier at situasjonen gjør han svært bekymret, og erkjenner at de ikke har håndtert situasjonen godt nok.

- Uansett hva vi gjør vil 9 000 pasienter være i intensivbehandling innen midten av november. Vi forbereder oss på å håndtere det, sier Macron.

Onsdag innfører Macron derfor en ny lockdowm for å hindre videre smittespredning. Barer og restauranter stenges. Det samme gjør universiteter, som må gi studentene online-undervisning. Flere franskmenn må jobbe hjemmefra.

Det innføres også innreisestopp fra land utenfor Schengen-området, og det blir heller ikke mulig å reise på tvers av regioner.

Tiltakene trer i kraft fredag 30. oktober og vil i utgangspunktet vare til 1. desember. Situasjonen vil imidlertid vurderes på nytt om 15 dager.

Foto: Ludovic Marin / AFP / NTB

Bergens nabokommuner med felles tiltak:

Onsdag ble nabokommunene til Bergen enige om nye coronatiltak. De anbefaler nå sine innbyggere om å bruke munnbind på kollektivreiser til og fra byen.

De nye felles smitteverntiltakene er utformet som en anbefaling, ikke som et påbud, skriver Bergens Tidende.

Kommunene Askøy, Øygarden, Bjørnafjorden, Vaksdal, Samnanger, Austevoll, Alver og Osterøy ber blant annet om at innbyggerne bruker munnbind på kollektivreisene hvis enmetersregelen ikke kan opprettholdes, og at innbyggere som er avhengig av kollektivtransport, har hjemmekontor hvis det er mulig.

Tiltakene inkluderer også at serveringssteder som serverer alkohol, ikke slipper inn gjester og ikke serverer brennevin etter midnatt, samt at de må ha et system for registrering av gjester. Lydnivået på utesteder og serveringssteder må også være på et slikt nivå at gjester kan holde en samtale med én meters avstand.

Tiltakene er mye av de samme som Bergen kommune innførte tirsdag etter høye smittetall den siste tiden, men i Bergen er tiltakene gjennomført som påbud og forbud.

(NTB)

Dagens nyheter:

Smittetallene stiger raskt i Europa
Smittetallene stiger kraftig i en rekke europeiske land. I Italia er det satt ny smitterekord det siste døgnet.

Her kommer smitten fra
Norge ser et økende antall smittetilfeller fra utlandet. Her kommer smitten fra.

Dårlige vaksinenyheter
Først i april 2021 kan EU-landene forvente store forsyninger av coronavaksine.

Jagland i ny bok: Familien gråt under kyllingstuntet
Utenfor sykehuset der Thorbjørn Jagland lå innlagt, hoppet Bård Tufte Johansen i 2002 foran TV 2s direktesending i kyllingkostyme. Det gikk hardt inn på familien, skriver Jagland i sin nye biografi.

Ring 3: Kø etter ulykke:

Tirdag ettermiddag er det køer på ring 3 ved Storo, østgående retning.

Køen skyldes en kjedekollisjon med tre biler involvert.

- Det blir noe kø som følge av ulykken, men trafikken stiger forbi i høyre felt, skriver politiet på Twitter.

1600 i karantene i Gjøvik:

Onsdag ble 297 elever og 24 lærere ved Kopperud skole i Gjøvik satt i karantene. Samtidig er det registrert tre nye smittetilfeller det siste døgnet.

Totalt er 1600 nå i karantene i Gjøvik. Det bekrefter kommuneoverlege Siri Fuglem Berg til Dagbladet.

- Vi har testet i miljøene rundt der det har vært smitteutbrudd, og der vil det nok fortsatt være noen positive i dagene som kommer, sier Berg til Dagbladet.

- Det er alvorlig at 1600 personer er i karantene med tanke på de ringvirkningene det er å ha så mange i karantene, fortsetter hun.

Kommuneoverlegen håper at smitteutbruddene Gjøvik nå har hatt vil begrenses som følge av smittesporingsjobben kommunen har gjort, og ved at så mange er satt i karantene.

På sine nettsider opplyser kommunen det er registrert tre nye smittetilfeller i kommunen: En mann i 30-årene er satt i utenlandskarantene, mens en kvinne i 20 årene og en gutt under 20 år har fått påvist viruset etter å ha hatt nærkontakt med en person som har vært smittet.

Totalt i kommunen er det nå registrert 114 personer som er eller har vært smittet. Hele 82 av disse er registrert i oktober.

(Dagbladet/NTB)

Ny smitterekord i Italia:

Det siste døgnet er det meldt om 24 991 nye smittetilfeller i Italia.

Det er det høyeste antallet tilfeller på én dag så langt under pandemien.

Det er er også meldt om 205 nye dødsfall i landet.

Foto: S.Borisov / Shutterstock / NTB
Eksplosiv utvikling

Eksplosiv utvikling

dagbladet

24 701 nye smittede i Storbritannia:

Det siste døgnet har 24 701 personer fått påvist coronasmitte i Storbritannia. Det er også meldt om 310 nye dødsfall.

Det melder Sky News.

Tirsdag ble det meldt om 367 nye dødsfall i Storbritannia, og 22 885 nye smittetilfeller.

Foto: Bucchi Francesco / Shutterstock / NTB
Eksplosiv utvikling

Eksplosiv utvikling

dagbladet

Ny ansatt ved Finnmarkssykehuset coronasmittet:

På en pressekonferanse onsdag ettermiddag opplyser Hammerfest sykehus at enda en ansatt har fått påvist coronasmitte ved sykehuset.

Vedkommende var allerede ute i karantene.

- Totalt har vi registrert 22 ansatte som har vært smittet av coronaviruset på sykehuset, sier administrerende direktør Siri Tau Ursin i Finnmarkssykehuset på den digitale pressekonferansen.

Foto: Finnmarkssykehuset / NTB
- Smitten sprer seg i hele Finnmark

- Smitten sprer seg i hele Finnmark

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.