Nyhetsstudio

Amanda Walnum

Politiet: 36 stk. på fest i campingvogn:

Rett over klokka 00.30 natt til søndag melder politiet at de har avsluttet en fest i Røros.

- Politiet har avsluttet en fest i ei campingvogn med 36(!) ungdommer i alderen 15-17 år. En god del alkoholkonsum på stedet, foreldre/foresatte varslet og ungdommene hentet, skriver politiet i Trøndelag.

- Det var folksomt der, ja, sier operasjonsleder Trond Volden til Dagbladet.

Politiet oppdaget festen etter at de mottok støyklager i 22.30-tiden lørdag kveld.

- Patruljen sier at de telte 36 ungdommer i vogna. Det var riktignok en ganske stor vogn, men det var vanskelig å opprettholde metern, sier Volden.

Studioet fortsetter under annonsen

To personer tilknyttet Setermoen leir coronasmittet:

Det er iverksatt omfattende smittesporing etter at to personer i tilknytning til en avdeling ved Setermoen leir har fått påvist covid-19.

Bardu kommune har i forbindelse med smittetilfellene satt krisestab, melder Nye Troms.

- Aktuelle avdelinger er satt i karantene, skriver kommunen i en pressemelding som avisa refererer fra.

Det er planlagt en pressekonferanse klokka 13 torsdag om smittesituasjonen i kommunestyresalen på Setermoen.

Kommunen opplyser i pressemeldingen at smittesituasjonen onsdag kveld er uavklart, men at det er satt i gang en omfattende smittesporing i samarbeid mellom sivilt og militært helsepersonell.

(NTB)

Orkanen «Zeta» har truffet land:

Kategori 2-orkanen «Zeta» har truffet land i Louisiana i USA onsdag kveld norsk tid.

Flere veier er oversvømt, ifølge AP News. Bilder på sosiale medier viser også at en båt har truffet land.

- Mange av disse stedene vil være uten strøm i flere dager, og langt etter valgdagen i noen tilfeller, sa NBC News meteorolog Bill Karins tidligere i dag, og viste til området fra Louisiania til Alabama.

Også Mississippi kan bli hardt rammet.

«Zeta» er orkanen nummer 27 i en historisk travel orkansesong.

Dagbladet følger saken.

Foto: AP/NTB
Historisk mange sykloner

Historisk mange sykloner

dagbladet

Bygning overtent - fare for spredning:

SISTE: Politiet opplyser at det ikke lenger er spredningsfare.

Et verksted på Bøverbu på Vestre Toten skal være overtent, ifølge Innlandet politidistrikt.

- Brannvesenet har ikke kontroll på brannen, og det er fare for spredning til omkringliggende hus, sier oppdragsleder Stig Kolstad til Dagbladet, og legger til at det er mye glør i området - også et stykke unna der det brenner.

Det ligger flere bygniner inntil verkstedet som brenner.

- Det er ikke et tettbebygd området, men det ligger noen bygninger tett inntil verkstedet og på andre siden av gata, sier han.

Det var ingen personer i bygningen da det begynte å brenne, og det er heller ikke meldt om noen personskader i forbindelse med brannen.

Fylkesvei 2370 Børsvollvegen mellom Blili og Lier er stengt på grunn av brannen.

Brannårsaken er foreløpig ukjent.

Planla grottefest i Trondheim: - Måtte avlyse:

Onsdag formiddag ble det kjent at det skal være planlagt en større grottefest i Trondheim.

Adresseavisen har pratet med en av dem i dugnadsgjengen som arrangerer undergrunnsfester i Trondheim.

- Vi satte i gang en undergrunnsfest for 50 personer. Da vi avlyste hadde 30 personer betalt, og i tillegg skulle vi ha fem-seks artister fra ulike sjangre inn for å spille, sier mannen om den planlagte grottefesten til avisa.

Han vil ikke stå fram med navn.

Mannen forteller at planen var å holde en samling for «folk som ellers føler seg utenfor på klubber og scener i byen».

Mannen sier til avisa at han mener festen har blitt blåst opp, og dratt ut av proporsjoner. Han viser spesielt til at festen ble en mediesak, og at folk ringte politiet.

Mannen hevder overfor avisa at de nå har avlyst festen.

- Det tok helt av, og vi måtte bare avlyse, sier han til avisa.

27 personer ble fraktet til sykehus etter en grottefest i Oslo i august. Flere av dem fikk varige skader på grunn av kullosforgiftning.

Nyhetsstudio - - Planlegger grottefest i Trondheim

Nyhetsstudio - - Planlegger grottefest i Trondheim

dagbladet

Innfører portforbud i Philadelphia:

PHILADELPHIA (Dagbladet): Politiet i Philadelphia innfører portforbud fra onsdag kveld på grunn av de omfattende opptøyene og plyndringene i byen i etterkant av politiskytingen av Walter Wallace (27).

Mandag og tirsdag har det vært omfattende demonstrasjoner i gatene, mens flere butikker har blitt plyndret. Politiet gjorde tirsdag kveld flere pågripelser tidlig på kvelden, og sperret av gatene med en manngard av politifolk med skjold og batonger.

Byen krever nå at alle forretninger, restauranter og andre tilbud stenger klokka 21.00 onsdag kveld - 02.00 natt til torsdag norsk tid. De oppfordrer samtidig alle til å forbli innendørs, melder NBC Philadelphia.

Mange titalls personer er de siste dagene blitt arrester for plyndring, tyveri og vold i demonstrasjonene. Over 30 politifolk er blitt skadd. Dagbladet var tirsdag kveld til stede på en av hoveddemonstrasjonene i nærheten av der Walter Wallace ble drept.

Flere av markeringen har vært fredelige, men vold og plyndring har fått politiet til å iverksette kraftige tiltak.

Skuddofferets mor til Dagbladet: - Ikke skyt sønnen min

Skuddofferets mor til Dagbladet: - Ikke skyt sønnen min

dagbladet

Frankrike innfører ny lockdown:

Den siste tida har smitten økt kraftig i Frankrike. Søndag ble det registrert rekordhøye smittetall, med hele 52 000 nye tilfeller på et døgn. Det siste døgnet har helsemyndighetene meldt om 36 437 nye tilfeller, ifølge NTB.

Totalt er det dermed registrert 1 198 695 smittetilfeller og 35 541 coronarelaterte dødsfall i Frankrike.

- Vi er overrasket over den plutselige akselerasjonen av pandemien. Viruset sirkulerer i en hastighet som selv de mest pessimistiske prognosene ikke hadde forventet, sier president Emmanuel Macron under en pressekonferanse onsdag kveld.

- Denne bølgen er mer dødelig enn den første.

Intensivavdelingene på franske sykehus har en maksimalt kapasitet på 5800 pasienter. I dag er 3000 va disse plassene i bruk. Dermed begynner de franske sykehusene å fylle seg opp, melder Le Figaro.

Macron sier at situasjonen gjør han svært bekymret, og erkjenner at de ikke har håndtert situasjonen godt nok.

- Uansett hva vi gjør vil 9 000 pasienter være i intensivbehandling innen midten av november. Vi forbereder oss på å håndtere det, sier Macron.

Onsdag innfører Macron derfor en ny lockdowm for å hindre videre smittespredning. Barer og restauranter stenges. Det samme gjør universiteter, som må gi studentene online-undervisning. Flere franskmenn må jobbe hjemmefra.

Det innføres også innreisestopp fra land utenfor Schengen-området, og det blir heller ikke mulig å reise på tvers av regioner.

Tiltakene trer i kraft fredag 30. oktober og vil i utgangspunktet vare til 1. desember. Situasjonen vil imidlertid vurderes på nytt om 15 dager.

Foto: Ludovic Marin / AFP / NTB
Ny lockdown: - Denne bølgen er mer dødelig

Ny lockdown: - Denne bølgen er mer dødelig

dagbladet

Bergens nabokommuner med felles tiltak:

Onsdag ble nabokommunene til Bergen enige om nye coronatiltak. De anbefaler nå sine innbyggere om å bruke munnbind på kollektivreiser til og fra byen.

De nye felles smitteverntiltakene er utformet som en anbefaling, ikke som et påbud, skriver Bergens Tidende.

Kommunene Askøy, Øygarden, Bjørnafjorden, Vaksdal, Samnanger, Austevoll, Alver og Osterøy ber blant annet om at innbyggerne bruker munnbind på kollektivreisene hvis enmetersregelen ikke kan opprettholdes, og at innbyggere som er avhengig av kollektivtransport, har hjemmekontor hvis det er mulig.

Tiltakene inkluderer også at serveringssteder som serverer alkohol, ikke slipper inn gjester og ikke serverer brennevin etter midnatt, samt at de må ha et system for registrering av gjester. Lydnivået på utesteder og serveringssteder må også være på et slikt nivå at gjester kan holde en samtale med én meters avstand.

Tiltakene er mye av de samme som Bergen kommune innførte tirsdag etter høye smittetall den siste tiden, men i Bergen er tiltakene gjennomført som påbud og forbud.

(NTB)

Dagens nyheter:

Smittetallene stiger raskt i Europa
Smittetallene stiger kraftig i en rekke europeiske land. I Italia er det satt ny smitterekord det siste døgnet.

Her kommer smitten fra
Norge ser et økende antall smittetilfeller fra utlandet. Her kommer smitten fra.

Dårlige vaksinenyheter
Først i april 2021 kan EU-landene forvente store forsyninger av coronavaksine.

Jagland i ny bok: Familien gråt under kyllingstuntet
Utenfor sykehuset der Thorbjørn Jagland lå innlagt, hoppet Bård Tufte Johansen i 2002 foran TV 2s direktesending i kyllingkostyme. Det gikk hardt inn på familien, skriver Jagland i sin nye biografi.

Ring 3: Kø etter ulykke:

Tirdag ettermiddag er det køer på ring 3 ved Storo, østgående retning.

Køen skyldes en kjedekollisjon med tre biler involvert.

- Det blir noe kø som følge av ulykken, men trafikken stiger forbi i høyre felt, skriver politiet på Twitter.

1600 i karantene i Gjøvik:

Onsdag ble 297 elever og 24 lærere ved Kopperud skole i Gjøvik satt i karantene. Samtidig er det registrert tre nye smittetilfeller det siste døgnet.

Totalt er 1600 nå i karantene i Gjøvik. Det bekrefter kommuneoverlege Siri Fuglem Berg til Dagbladet.

- Vi har testet i miljøene rundt der det har vært smitteutbrudd, og der vil det nok fortsatt være noen positive i dagene som kommer, sier Berg til Dagbladet.

- Det er alvorlig at 1600 personer er i karantene med tanke på de ringvirkningene det er å ha så mange i karantene, fortsetter hun.

Kommuneoverlegen håper at smitteutbruddene Gjøvik nå har hatt vil begrenses som følge av smittesporingsjobben kommunen har gjort, og ved at så mange er satt i karantene.

På sine nettsider opplyser kommunen det er registrert tre nye smittetilfeller i kommunen: En mann i 30-årene er satt i utenlandskarantene, mens en kvinne i 20 årene og en gutt under 20 år har fått påvist viruset etter å ha hatt nærkontakt med en person som har vært smittet.

Totalt i kommunen er det nå registrert 114 personer som er eller har vært smittet. Hele 82 av disse er registrert i oktober.

(Dagbladet/NTB)

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.