Nyhetsstudio

Amanda Walnum

- Travel natt:

Klokka 05.15 skriver Vest politidistrikt på Twitter at de har hatt en travel natt. Fra 23.00 lørdag kveld til klokka 05 på søndag har de registrert 110 hendelser.

- 35 hendelser som går på ordensforstyrrelser, slagsmål og forstyrrelse av nattero. To personer innsatt arrest etter ordensforstyrrelser og en innsatt varetekt etter trusler med kniv, skriver politiet.

Vest politidistrikt er ikke det eneste distriktet som har meldt om ordensforstyrrelser og festbråk natt til søndag. Politiet i Finnmark har i løpet av natta meldt på Twitter at de har avsluttet to private fester, en i Hammerfest og en i Alta. Flere har enten blitt innbragt til arresten eller bortvist på grunn av ordensforstyrrelser i Agder.

Politiet i Nordland beskriver natta som relativt hektisk.

- Mange meldinger om forstyrrelse av nattero i form av festing, støy og høy musikk.

En mann i Mo i Rana anmeldes for ordensforstyrrelse og forulemping av offentlig tjenestemann. Mannen i 30-åra, som skal ha tafset på kvinner på et utested, ble satt i drukkenskapsarrest.

- Svært beruset og aggressiv adferd. Patruljen måtte bruke pepperspray for å få kontroll, skriver politiet i Nordland, som også har bortvist flere som ikke har klart å oppføre seg.

Klokka 06 melder politiet i Trøndelag at de har mottatt cirka 25 meldinger om forstyrrelse av natteroen fra private adresser i distriktet i løpet av natta.

- Patruljer har vært på omkring halvparten og dempet feststøy, vi beklager til de vi ikke har hatt tid til å hjelpe, skriver politidistriktet.

I Sandefjord måtte politiet gripe inn og løse opp et slagsmål med flere involverte, mens i Moss våknet en familie på fire av at en fremmed mann knuste et vindu og tok seg inn i leiligheten. Han får nå legetilsyn, skriver NTB.

Nyhetsstudio - Politiet: 36 stk. på fest i campingvogn

Nyhetsstudio - Politiet: 36 stk. på fest i campingvogn

dagbladet
Studioet fortsetter under annonsen

Forfatter Jan Myrdal er død:

Forfatteren Jan Myrdal er død, melder svenske Expressen i dag.

Myrdal ble sendt til sykehus på onsdag med blodforgiftning, og døde fredag formiddag.

Han ble 93 år gammel.

Forfatteren Jan Myrdal fotografert i sitt hjem i Varberg. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB

Simone (44) drept i Nice-angrepet:

Ifølge avisa Nice-Matin har et nytt offer etter tragedien som utspilte seg i Notre-Dame-kirken i Nice i morgentimene torsdag, blitt identifisert.

44 år gamle Simone, kun identifisert med fornavn, ble angrepet av gjerningsmannen inne i kirken. Til tross for alvorlige skader, klarte hun å flykte ut av kirken og ta seg inn i en nærliggende restaurant, hvor hun kort tid senere døde av skadene.

44-åringen var ifølge avisa av brasiliansk nasjonalitet, men hadde bodd i Nice i mange år.

Også kirketjeneren Vincent Loquès (55) og en dame i 60-årene, som enda ikke er identifisert, ble drept i angrepet.

DREPT: Simone (44) var ett av tre offer for knivangrepet i Nice torsdag morgen. Foto: Privat / Facebook
Vincent Loquès drept i kirkeangrepet i Nice

Vincent Loquès drept i kirkeangrepet i Nice

dagbladet

Synkende mann reddet fra myr:

Sør-Øst politidistrikt meldte fredag formiddag at de var i gang med en redningsaksjon sammen med Hovedredningssentralen. Aksjonen er på Golsfjellet.

- Mann som sitter fast og synker i myr. Luftambulanse og politi på vei, opplyste politiet.

Operasjonsleder Trond-Egil Groth sa til Dagbladet at det var mannen selv som varslet om situasjonen. Han var alene på tur ved vannet Store Ørteren.

Like før klokka 09 melder politiet at de i tett samarbeid med luftambulansen har reddet mannen opp fra myra.

- Han blir sett etter av helsepersonell på stedet. Mannen er i slutten av 30-åra og fra Vestlandet, opplyser politiet på Twitter.

Dyster rekord i verden:

For første gang i løpet av pandemien er det registrert over én million coronasmittede personer i løpet av to døgn. Det viser Worldometers oversikt, ifølge NRK.

Onsdag ble det meldt om over 507 000 nye smitte, torsdag over 545 000.

Tenner lys for de drepte:

Utenfor Notre-Dame-kirken i Nice har folk tent lys for de tre personene, som i går ble drept i kirken.

Angrepet har rystet hele landet, og i går ble sikkerhetsnivået hevet til høyeste nivå i Frankrike.

Angrepet fant sted rundt klokka 9 torsdag morgen, og etterforskes nå som terror. Gjerningsmannen, identifisert som en 21 å gammel mann av tunisisk nasjonalitet, ligger innlagt på sykehus etter å ha blitt skutt av politiet.

Ordfører i byen, Christian Estrosi, beskrev drapene som «bestialske», og sier gjerningsmannen har brukt liknende metoder som angrepet mot læreren Samuel Paty, ifølge BBC.

Blant annet skal ett av ofrene, en kvinne i 60-åra, ha fått halsen skåret over. Kirketjeneren Vincent Loquès (55) ble også funnet drept inne i kirken. Også han med stikkskader i halsen. Det tredje offeret, en kvinne på 44 år, pådro seg alvorlige skader, men klarte å rømme ut av kirken til en nærliggende kafé, hvor hun seinere døde av skadene.

Foto: Valery Hace / AFP/ NTB
Skal ha gitt gjerningsmannen en mobil

Skal ha gitt gjerningsmannen en mobil

dagbladet

Bergen: - Barn påført «betydelig skade»:

En mann blir framstilt for varetektsfengsling i 12-tiden fredag, siktet for å ha påført et barn betydelige skader, melder BT.

- Barnet ligger på sykehus, og har det som ifølge straffeloven betegnes som betydelige skader, sier politiadvokat Are Nygård Berg i Vest politidistrikt til Dagbladet.

Han forteller at den siktede mannen er barnets far, og at mannen ikke erkjenner skyld etter siktelsen. Ifølge politiet skal hendelsen ha funnet sted i Bergen.

Ettersom saken er under etterforskning vil politiet på nåværende tidspunkt ikke gi detaljer om blant annet når de mener hendelsen skal ha funnet sted, eller alderen på barnet.

- Dette er en sak der et barn er påført betydelig skade, som er noe vi tar på alvor, og som krever en grundig etterforskning. Det er av betydning både for barnet og for mannen som er siktet, sier politiadvokat Berg.

29 nye coronatilfeller i Drammen:

Fredag morgen ble det meldt om 29 nye smittetilfeller i Drammen siste døgn. Nå innføres en rekke nye anbefalinger og tiltak.

Fredagens tall er det høyeste siden utbruddet startet. Torsdag morgen var tallet 28.

Kommunen innfører fra fredag klokken 12 en rekke nye anbefalinger, blant annet at innbyggerne ikke bør ha sosial kontakt med flere enn ti personer i løpet av en uke, utenom husstandsmedlemmer og barnehage- og barneskolekohorter.

Det anbefales også en maksgrense på 20 deltakere på arrangementer innendørs uten faste sitteplasser. Tiltakene gjelder til 15. november.

Samtidig melder Trondheim kommune om åtte nye tilfeller av smitte. I en presseoppdatering kommer det fram at det dreier seg om en tenåring, fire personer i 20-åra, en i 30-åra og to i 40-åra.

14 radikaliserte utvist fra Frankrike:

Den franske innenriksministeren Gérald Darmanin skriver på Twitter at Frankrike har utvist 14 radikaliserte utenlandske statsborgere i løpet av den siste måneden.

Ifølgen radiokanalen RTL er det planlagt ytterligere 18 utvisninger de kommende dagene.

- Vi er i krig, sa innenriksministeren under et intervju med TV-kanalen fredag morgen.

Han advarte samtidig mot at flere angrep er sannsynlig.

- Flere angrep på fransk jord er sannsynlig, ettersom Frankrike er i involvert i en krig mot islamistisk ideologi.

Han la til at frankrikes «fiender» er både innenlands- og utenlands

- Vi må slå hardt ned på utenlandske radikalsierte. Det er grunnen til at vi utviser dem, sa Darmanin.

Etter angrepet som rystet landet torsdag, ble sikkerhetsnivået hevet til høyeste nivå. Angrepet etterforskes som terror.

- Frankrike er under angrep, sa president Emmanuel Macron, og varslet samtidig at ytterligere 5000 soldater vil bli satt inn ved skoler og kirker for å øke sikkerheten.

Foto: Valery Hache / AFP / NTB

To millioner strømløse etter orkan:

Orkanen Zeta har etterlatt se over 2,1 millioner kunder uten strøm, melder CNN.

Minst seks personer er bekreftet døde etter orkanens herjinger, ifølge kanalen.

Det var onsdag kveld norsk tid at kategori 2-orkanen traff land i Louisiana i USA.

Et døgn i forveien var «Zeta» regnet som en tropisk storm, men på vei mot den amerikanske kysten styrket den seg kraftig - først til orkan kategori 1, og deretter orkan kategori 2.

Foto: Bill Feig/The Advocate via AP/NTB

Lastebil i vannet etter bro-kollaps:

Ifølge Sveriges Radio har en lastebil havnet i vannet etter at en bro kollapset i Bruzaån i Mariannelund i Sverige.

Det er fortsatt uklart om noen er skadd. Ifølge P4 Jönköping skal en stor mengde diesel ha lekket fra lastebilen.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.