Annonse

Nyhetsstudio

Hus i ferd med å rase sammen i Trondheim

Politiet i Trøndelag melder at beboerne i et rekkehus med fire leiligheter i Trondheim er evakuert. Evakueringen er igangsatt fordi det er fare for at huset raser sammen.

Årsaken til skaden på bygget er ifølge politiet oppussingsarbeid. De er på stedet sammen med brannvesen, og har sperret av området.

Operasjonsleder Trond Volden hos politiet i Trøndelag sier til Dagbladet at brannvesenet har vurdert huset til ikke å være beboelig.

- Det er skade på bærende konstruksjon i boligen. Ni personer er evakuert, men ingen er skadd, sier Volden.

Det er uklart om huset i det hele tatt kan reddes. Huset kan rase sammen når som helst, sier operasjonslederen til NTB.

- Problemene i forbindelse med arbeidet startet allerede 1. november, men har forverret seg siden. Vi jobber nå med å avklare mer rundt hva som har skjedd, sier operasjonslederen til Dagbladet.

Både voksne og barn er blant de evakuerte. Arbeidet skal ha pågått i en av de fire leilighetene i huset.

Operasjonsleder Viola Elvrum sier til Dagbladet at det har pågått oppussing i privat regi på adressen. Bilder viser omfattende skader på taket i den aktuelle boligen.

- I natt hørte noen et smell omkring midnatt. Da viste det seg at det var kommet ytterligere skade, og det er nå ikke forsvarlig å bo der, sier Elvrum.

Søndag ettermiddag er et forsikringsselskap på vei for å vurdere situasjonen. Elvrum understreker at det ikke er mistanke om at skadene på boligen er gjort med hensikt eller at det har vært forsøk på å skade noen av beboerne.

Innsatsleder på stedet, Ketil Stene, forteller at det ikke er forsvarlig å bo i rekkehuset. Skadene ser imidlertid ut til å være begrenset til ett av husene, men at det er fare for at skadene sprer seg.

- Vi har hatt fokus på å finne et sted å bo til de som ble evakuert. De har tatt dette på en forbilledlig måte, og tatt hendelsen med stor ro, sier Stene.

En nabo som er på stedet sier til dagbladet at situasjonen oppleves som alvorlig.

Annonse

Advarer bilister i Oslo

Det regner kraftig i store deler av Sør-Norge. Det innebærer blant annet at det blir mye vann på veiene.

- Det er stedvis mye vann i vegen på bla. E18 og E6 i og rundt Oslo. Avpass farten og kjør etter forholdene! Mannskap er på vei, skriver Vegtrafikksentralen.

Politiet: - Anbefaler ikke å bevege seg fra Rådhusplassen

Mandag ettermiddag er det varslet en større pride-markering på Rådhusplassen. Årsaken er at alle pride-arrangementer ble avlyst på grunn av skytingen i Oslo natt til lørdag.

- I forbindelse med markeringen i kveld, har politiet dialog med arrangør av markeringen på Rådhusplassen og har anbefalt arrangør ikke å bevege seg utover det konkrete området som er Rådhusplassen, sier leder for felles operativ tjeneste i politiet i Oslo, Martin Strand, til NRK.

Han sier at det er en rekke sikkerhetstiltak rundt kveldens arrangement.

– Det vil være både tiltak som er synlig for publikum, men også tiltak som ikke vil være det. Politiet følger situasjon nøye og gjør løpende vurderinger, sier han til kanalen.

Annonse
NVE fraråder fjelltur: - Rødt nivå

NVE fraråder fjelltur: - Rødt nivå

Det er flomfare på rødt nivå i deler av Nord-Vestlandet.

- NVE varsler fare for flom på oransje og rødt nivå i deler av Nordfjord, Sunnmøre, Romsdal og Sunndal. Det er også varslet jordskredfare på oransje nivå for indre strøk av Sogn og Fjordane, fjellstrøka i Oppland og indre strøk i Møre og Romsdal, skriver NVE i en pressemelding.

Årsaken er at det allerede er høy vannføring i mange bekker og elver i området, og det er ventet mer regn.

– Regnet som kommer kan føre til store vannmengder, flomskred og jordskred. Vi fraråder derfor folk om å legge ut på tur i fjellet og bratte skråninger, og langs bekker og elver med stor vannføring. Vannet kan stige fort og det er ikke sikkert at du kan krysse den samme elven på vei hjem igjen, sier vakthavende hydrolog Seija Stenius i pressemeldinga.

Blandet klor og syre - evakuerer

60 personer ble evakuert og 38 eksponert for potensielt skadelig gass etter en uheldig blanding av syre og klor på et industrianlegg på Fosen i Trøndelag.

Politiet opplyste om uhellet, som skjedde på Vanvikan på Fosen, like før klokken 12 mandag.

Blandingen av syre og klor førte til en gass som 38 personer ble eksponert for, ifølge politiet.

– Den umiddelbare virkningen er pustebesvær, men de kom seg raskt bort fra lekkasjen og ut i frisk luft, og da ble umiddelbart pusten bedre, sier operasjonsleder Wenche Johnsen i Trøndelag politidistrikt til Adresseavisen.

De 38 personene ble undersøkt av helsepersonell på stedet, men ingen hadde behov for å fraktes til sykehus, ifølge Johnsen.

(NTB)

Annonse
Farevarsel om skog- og lyngbrannfare
Foto: Meteorologene

Farevarsel om skog- og lyngbrannfare

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel om skog- og lyngbrannfare for Finnmark og deler av Troms.

- Fra mandag er det ventet skog- og lyngbrannfare i snøfrie områder. Vær forsiktig med åpen ild, skriver de på Twitter.

Gult står for moderat fare.