Annonse

Nyhetsstudio

USA fraråder reise under thanksgiving
Forholdene ved amerikanske sykehus forverres dag for dag ettersom smittetallene og sykehusinnleggelsen ubønnhørlig øker i USA. Her fra Topeka i Kansas. Foto: Evert Nelson/The Topeka Capital-Journal via AP / NTB

USA fraråder reise under thanksgiving

Amerikanske myndigheter anbefaler at folk avstår fra å reise i forbindelse med feiringen av høsttakkefesten i USA, der coronasmitten øker kraftig.

Amerikanerne feirer thanksgiving 26. november, og mange reiser vanligvis for å tilbringe helgen sammen med familie og venner.

- CDC fraråder reising i thanksgiving-perioden. Det er ikke et krav, det er en sterk anbefaling, sier legen Henry Walke ved det amerikanske smittevernsenteret CDC til pressen torsdag.

Coronasmitten har økt dramatisk i USA de siste par ukene, og onsdag ble 173 000 nye smittede registrert. Over 70 000 er nå innlagt på sykehus, noe som er flere enn i første koronabølge.

Over 11,5 millioner smittetilfeller er påvist, og 250 000 dødsfall er registrert.

(NTB)

Annonse

Båt kantret i Porsgrunn

Nødetatene rykker fradag morgen ut til en båt som har kantret i Porsgrunn.

Fire personer er havnet i en elv, og alle holder seg fast i båten som driver nedover elva, opplyser politiet.

Videre opplyser de at det han kommet en privat båt til stedet som jobber med å få personene opp i båten sin.

I en oppdatering klokka 05.40 skriver politiet at alle de fire personene er redet opp av vannet.

Det er enda uvisst om det har vært flere personer i båten, men det sjekkes opp, opplyser politiet.

Viggo Kristiansen: Ingen penger kan gjøre opp for 21 år i fengsel

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen sier i et intervju med Fædrelandsvennen at en eventuell erstatning for tiden han har sittet fengslet kommer i andre rekke.

43-åringen ble løslatt fra fengsel 1. juni i fjor, etter å ha fått gjenåpnet drapssaken etter nesten 21 års soning. Nå venter han på avgjørelsen om det blir frifinnelse eller ny rettssak. Det er ventet at statsadvokaten i Oslo vil komme med sin innstilling i saken i løpet av sensommeren eller høsten.

Om Kristiansen skulle bli renvasket, kan han ha rett til en erstatning på et tosifret antall millioner, skriver Fædrelandsvennen. Men 43-åringen er klar på at en eventuell erstatning kommer i andre rekke for ham personlig.

- Ingen penger i verden kan gjøre opp for 21 år i fengsel og den smerte denne saken har påført meg og min familie. Jeg er evig takknemlig for at familien har vært villig til å til å stille opp for meg slik de har gjort i alle år, sier Viggo Kristiansen i et intervju med Fædrelandsvennen.

Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble voldtatt og drept etter en badetur i Baneheia i mai i 2000.

Viggo Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring for voldtekt og drap, men har hele tiden nektet for å ha utført handlingene. Politiet har nå siktet Kristiansens tidligere kamerat Jan Helge Andersen for drapet på Lena Sløgedal Paulsen, drapet som Kristiansen i 2002 ble dømt for.

(NTB)

Viggo Kristiansen: Ingen penger kan gjøre opp for 21 år i fengsel
Foto: Photoline / NTB
Annonse

Full overtenning i bolighus

Trøndelag politidistrikt rykker natt til fredag ut etter melding om brann i et bolighus i Malvik.

- Det er full overtenning i huset, men ingen personer var hjemme, sier operasjonsleder Anne Birgitte Arras til Dagbladet.

Politiet meldte først at de ville evakuere nabohus på grunn av røyk, men Arras sier til Dagbladet at det ikke var noen hjemme i det aktuelle nabohuset.

- Ingen er skadd og det er ikke fare for personer. Øvrige naboer oppfordres til å lukke vinduer på grunn av røyken, sier operasjonslederen.

Betalte 17000 for å latterliggjøre Trump

USAs tidligere president, Donald Trump, ble torsdag latterliggjort på en noe uvanlig måte.

Et småfly fløy nemlig over Trumps hjem i Florida, Mar-a-Lago, som nylig ble ransaket av FBI. Et banner med med teksten «Ha Ha Ha Ha Ha Ha» var festet til flyet, som sirkulerte rundt luksuseiendommen i over tre timer.

Det melder New York Daily News og NBC.

Det skal ha vært en vennegjeng som sto bak påfunnet som kostet 1800 dollar, tilsvarende omtrent 17 000 norske kroner, ifølge avisa.

Det var natt til mandag at en gruppe FBI-agenter ransaket Trumps hjem i forbindelse med at han tok med seg gradert materiale fra Det hvite hus da han gikk av som president.

FBI skal spesifikt ha sett etter dokumenter om atomvåpen, ifølge Washington Post. Det er imidlertid ikke kjent om dokumentene de så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen eller andre staters våpenarsenal. Hvorvidt slike dokumenter faktisk ble funnet, er heller ikke kjent, skriver avisa.

Annonse
- FBI så etter dokumenter om atomvåpen
Foto: AP / NTB

- FBI så etter dokumenter om atomvåpen

FBI-agentene som ransaket hjemmet til Donald Trump, så etter dokumenter om atomvåpen, skriver The Washington Post.

Ifølge avisas kilder er det dyp bekymring blant amerikanske tjenestemenn for hvilke dokumenter som kunne være i Trumps besittelse på eiendommen i Mar-a-Lago.

Avisa skriver at det ikke er klart om dokumentene FBI så etter dreide seg om amerikanske atomvåpen, eller om andre staters våpenarsenal. Det er heller ikke klart om slike dokumenter faktisk ble funnet.

FBI-agenter ransaket mandag Trumps hjem i forbindelse med etterforskningen av funn av graderte dokumenter ekspresidenten tok med seg dit da han gikk av. Det ble gjort funn av graderte dokumenter i 15 esker med dokumenter Trump leverte tilbake til nasjonalarkivet etter trusler om rettslige skritt.

Torsdag bekreftet justisminister Merrick Garland at han personlig godkjente at FBI skulle be om en ransakelsesordre fra en dommer, noe de fikk.

(NTB)