Annonse

Nyhetsstudio

USA fraråder reise under thanksgiving
Forholdene ved amerikanske sykehus forverres dag for dag ettersom smittetallene og sykehusinnleggelsen ubønnhørlig øker i USA. Her fra Topeka i Kansas. Foto: Evert Nelson/The Topeka Capital-Journal via AP / NTB

USA fraråder reise under thanksgiving

Amerikanske myndigheter anbefaler at folk avstår fra å reise i forbindelse med feiringen av høsttakkefesten i USA, der coronasmitten øker kraftig.

Amerikanerne feirer thanksgiving 26. november, og mange reiser vanligvis for å tilbringe helgen sammen med familie og venner.

- CDC fraråder reising i thanksgiving-perioden. Det er ikke et krav, det er en sterk anbefaling, sier legen Henry Walke ved det amerikanske smittevernsenteret CDC til pressen torsdag.

Coronasmitten har økt dramatisk i USA de siste par ukene, og onsdag ble 173 000 nye smittede registrert. Over 70 000 er nå innlagt på sykehus, noe som er flere enn i første koronabølge.

Over 11,5 millioner smittetilfeller er påvist, og 250 000 dødsfall er registrert.

(NTB)

Annonse

Ran i Porsgrunn: Tre personer pågrepet

Politiet har pågrepet tre personer etter et ran i natt til lørdag.

Det var en gutt i tenårene som ble ranet, og det skal ha blitt brukt våpen under ranet, ifølge NRK.

Operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Anne Meyer, opplyser til NRK at Grenland politi leter etter den fjerde personen som var involvert i ranet.

-Tre personer er pågrepet, og vi vet hvem som er den fjerde personen, sier Meyer til NTB.

En mobiltelefon og muligens et bankkort ble fratatt offeret, som er i tenårene. Gjerningspersonene er i tenårene og 20-årene.

Politiet ble varslet om hendelsen klokka 00.03 natt til lørdag.

(Dagbladet / NTB)

Al-Qaida-leder i Syria drept i amerikansk angrep

En høytstående al-Qaida-leder er drept i et amerikansk droneangrep i Syria, ifølge Pentagon.

Angrepet fant sted fredag.

– I et amerikansk luftangrep i dag i det nordvestlige Syria, ble den høytstående al-Qaida-lederen Abdul Hamid al-Matar drept, heter det i en uttalelse fra talsmann John Rigsbee i US Central Command, som har ansvar for amerikanske styrker i Afghanistan, Irak og Syria.

Det var ingen andre som ble rammet av angrepet, ifølge Rigsbee. Dronen som ble benyttet, var av typen MQ-9.

– Elimineringen av denne høytstående al-Qaida-lederen vil sette tilbake terrororganisasjonens evne til å planlegge og utføre nye globale angrep, sier Rigsbee.

I slutten av september ble en annen høytstående al-Qaida-leder i Syria, Salim Abu-Ahmad, drept i et amerikansk luftangrep nær Idlib nordvest i landet.

(NTB)

Annonse

Nye detaljer om Alec Baldwins dødelige skudd

Natt til fredag mistet filmfotograf Halyna Hutchins livet etter at Hollywood-stjerne Alec Baldwin (63) avfyrte et rekvisittvåpen under innspillingen av filmen «Rust».

Regissøren Joel Souza ble også truffet, og har fått akkuttbehandling.

Nå har innholdet fra telefonen inn til nødnummeret fra settet blitt kjent.

- Vi trenger hjelp umiddelbart, skal kvinnen som ringte inn ha sagt ifølge Fox News.

Nettstedet har fått tilgang til telefonsamtalen, og skriver at kvinnen opplyste om at to personer var skutt, og at de ikke visste at det var ammunisjon i pistolen.

Baldwin sier på Twitter fredag at han samarbeider fullt ut med politietterforskningen for å finne ut hvordan tragedien kunne skje.

– Det finnes ikke ord for å beskrive sjokket og sorgen etter den tragiske ulykken som tok livet av Halyna Hutchins, en kone, mor og vår dypt beundrede kollega, tvitrer Baldwin.

Rettsdokumenter viser Baldwin ble gitt våpenet som han skjøt med av en regiassistent som mente det var trygt å bruke.

Regiassistenten var uvitende om at rekvisittvåpenet var skarpt ladd, ifølge en ransakingsordre som er innlevert til en domstol i Santa Fe i delstaten New Mexico.

(NTB / Dagbladet)

Nye detaljer om Alec Baldwins dødelige skudd
Foto: NTB

Les hele saken

Norske eksperter: - Sjokkfølelse

642 nye smittede

Økningen i antallet nye coronasmittede fortsetter. Det siste døgnet er det registrert 642 nye tilfeller i Norge. Det er 231 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 505 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 393, så smittetrenden er på nytt stigende.

13 av pasientene får respiratorbehandling, og 31 ligger på intensivavdeling.

Det er to flere på respirator og én færre på intensiv, sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I alt har 199 550 personer testet positivt for corona i Norge siden mars i fjor.

(NTB)

Annonse

MC-fører døde i ulykke i Sandnes

En motorsyklist mistet livet etter en kollisjon med en bil på fylkesvei 516 ved Austrått i Sandnes sent fredag kveld.

Ulykken skjedde rett sør for Austrått-tunnelen i Sandnes, som ble stengt etter ulykken.

– Motorsyklisten, en mann i 30-årene, døde som følge av ulykken, forteller operasjonsleder Irene Ragnhildstveit i Sørvest politidistrikt til NTB.

Mannens pårørende er varslet. Bilføreren slapp fra ulykken uten fysiske skader. Politiet kjenner ikke årsaken til ulykken og det var ingen andre vitner til hendelsen.

Veien forbi ulykkesstedet vil ifølge politiet være stengt i en tid fremover i påvente av tekniske undersøkelser på stedet.

(NTB)