Nyhetsstudio

Mina Ridder-Nielsen Janssen

338 nye smittede i Norge:

Det var ved midnatt natt til søndag registrert 32 349 coronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 338 meldte tilfeller siste døgn.

Det er 236 færre enn dagen før og 180 færre enn natt til søndag for en uke siden, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 3386 nye smittetilfeller i Norge. Vel 2,1 millioner personer er til nå testet for coronavirus her i landet.

123 coronapasienter var lørdag innlagt på sykehus. Det er tre færre enn dagen før og tredje dag på rad at tallet på innlagte går ned.

(NTB)

Foto: Shutterstock / NTB
Studioet fortsetter under annonsen

Tatt i 175 km/t i 110-sone:

Politiet i Sør-Øst målte lørdag en bilist i 30-åra til 175 km/t i en 110-sone på E 18 i Tønsberg i Vestfold.

- Det kvalifiserte til førerkortbeslag. Sak opprettes, opplyser politiet.

Kvinne ranet i Nannestad:

Politiet etterlyser vitner etter at en kvinne ble slått og ranet utenfor en Kiwi-butikk på Holter i Nannestad lørdag formiddag.

Politiet ble varslet om hendelsen utenfor Kiwi-butikken på Holter i Åsgreina i Nannestad ved 11-tiden.

- En dame ble slått til og fratatt et bankkort. Politiet anser dette som et ran og ønsker at vitner til hendelsen tar kontakt, skriver Øst politidistrikt på Twitter.

(NTB)

To coronadødsfall i Bergen:

En beboer med påvist covid-19 døde lørdag på Slettemarken sykehjem.

En beboer ved et annet sykehjem er også død etter påvist covid-19. Pårørende ønsker ikke navnet på sykehjemmet offentliggjort. Det opplyser kommunen.

Til nå har 42 beboere på sykehjem i Bergen dødd av covid-19.

Det er registrert 13 nye smittede siste døgn. Aldersspennet er 9-59 år.

Snøskred på Voss:

To skiløpere utløste et snøskred øst for Myrkdalen. Begge ble tatt av skredet, men hjulpet løs av en tredjemann, opplyser politiet.

Begge skal være oppegående og uskadd, men blir tilsett av ambulansepersonell.

Det er ikke mistanke om at andre er tatt av skredet. Det er ikke et området som er tett beferdet eller med oppkjørte løyper, ifølge politiet.

De to skiløperne har hatt god visuell oversikt over området før skredet gikk.

Smitterekord i Danmark:

Det er registrert 2 115 nye smittetilfeller i Danmark det siste døgnet, viser tall fra Statens Serum Institut. Det er det ny smitterekord, ifølge BT.

SSI opplyser imidlertid om at tallene også inkluderer prøvesvar på fredag.

- På grunn av teknisk vedlikehold under gårsdagens oppdatering, dekker fredagens tall bare 18 timer av døgnet. De resterende seks timene ble derfor overført til lørdagens tall, skriver avisa.

Danmark har også registrert elleve nye coronarelaterte dødsfall.

Totalt har 88 900 personer testet positivt for covid-19.

Økning i antall innleggelser :

Lørdag var 131 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på tre pasienter fra dagen før.

19 av pasientene får respiratorbehandling. Det er like mange som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt lørdag.

118 av coronapasientene er innlagt på sykehus i Helse sør-øst, ti er innlagt i Helse vest, to er innlagt i Helse nord og én er innlagt i Helse Midt-Norge.

Lørdag var det registrert 37.801 coronasmittede personer her i landet, ifølge foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

(NTB)

Kommuneoverlege bekymret etter utbrudd:

Kommuneoverlegen i Moss er bekymret etter at det i løpet av det siste døgnet er påvist 21 nye smittetilfeller i kommunen.

Én av de coronasmittede personene er under 18 år gammel, opplyser kommunen i en pressemelding lørdag ettermiddag.

Smitteoppsporingen pågår fortsatt for åtte av de smittede personene, mens det for 13 av personene er klart at smittekilden er et allerede kjent smittetilfelle.

Økende smittetall førte til at det i begynnelsen av denne uka ble innført sosial nedstengning i Moss med maksgrense på ti personer i private samlinger, skjenkestopp og konsertstopp.

– De siste dagene har vi sett at smittetallene fortsetter å øke. Det er bekymringsfullt. Samtidig vet vi at det er for tidlig å se effekt av de lokale tiltakene som trådte i kraft 1. desember. Vi følger situasjonen fortløpende og ber alle holde ut og følge reglene slik at vi sammen greier å snu smittekurven, sier kommuneoverlege Kristian Krogshus.

Totalt i pandemiperioden har 475 personer i Moss fått påvist corona.

(NTB)

Foto: Lise Åserud / NTB

Brexit: Telefonsamtale kan bli avgjørende:

Etter nok en uke med mislykkede brexitforhandlinger, skal EU-leder Ursula von der Leyen og Storbritannias statsminister Boris Johnson snakkes på telefon lørdag.

De to lederne skal lørdag ettermiddag forsøke å få til litt fremgang i de fastlåste forhandlingene.

Den siste ukens forhandlinger mellom EUs sjefforhandler Michel Barnier og hans britiske motpart David Frost endte fredag fortsatt uten enighet, og samtalene er nå satt på pause.

Årsaken er uenighet over konkurranseregler, rettigheter og plikter og om fiskeri.

Samtidig begynner utløpsdatoen for overgangsavtalen 31. desember å nærme seg med stormskritt.

– Vi holder oss rolige, forsikret Barnier likevel da han lørdag møtte journalister i Brussel.

(NTB)

Statsminister Boris Johnson. Foto: Reuters / NTB

Vant kampvoteringen om andreplassen:

Det ble kamp om både andre- og tredjeplassen på Fremskrittspartiets nominasjonsliste i Akershus til stortingsvalget i 2021.

Partiets finanspolitiker Hans Andreas Limi tok førsteplassen uten motkandidat.

I kampen om andreplassen vant Himanshu Gulati mot Liv Thon Gustavsen med 49 mot 38 stemmer.

Gustavsen vant derimot kampen om tredjeplassen mot Tom Staahle og Lone Kjølsrud, får NTB opplyst. 51 av de 87 stemmeberettigede stemte på Gustavsen, ifølge Romerikes Blad. Anette Elseth tok fjerdeplassen.

Det er i denne perioden tre stortingsrepresentanter fra Akershus Frp på Stortinget, nemlig Limi, Gulati og Kari Kjønaas Kjos. Sistnevnte tar ikke gjenvalg.

(NTB)

ANDREPLASSEN: Fremskrittspartiets stortingsrepresentant fra Akershus, Himanshu Gulati, måtte gjennom kampvotering for å ta andreplassen på listen foran valget neste høst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Storbrann i New York :

Det brenner kraftig i en boligblokk på Manhatten i New York lørdag formiddag, bekrefter brannvesenet på Twitter.

Bilder fra stedet viser store flammer. Flere melder at brannen har en styrke som brannvesenet kun står overfor et par ganger i året. NBC New York skriver at omtrent 200 brannmenn bidrar med slukningsarbeid.

WNBC-TV reporter og tidligere talsmann for brannvesenet, Myles Miller, skriver på Twitter at brannen er i ferd med å spre seg til en kirke i nærheten. Ifølge NBC skal det dreie seg om Middle Collegiate Church.

Det er uklart om det var personer i bygningen da det begynte å brenne. Det skal ha begynt å brenne klokka 11 norsk tid, men årsaken til brannen er ikke kjent.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.