Nyhetsstudio

Mina Ridder-Nielsen Janssen

10 anmeldt etter fest:

Politiet i Agder har natt til søndag avsluttet en fest med 10 deltakere i Lyngdal. Det opplyser de på Twitter.

- Samtlige blir anmeldt for brudd på smittevernlovgivningen, skriver politiet.

Studioet fortsetter under annonsen

551 nye smittet:

Det var ved midnatt natt til torsdag registrert 34.268 coronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 551 meldte tilfeller siden natt til onsdag.

Det er 17 tilfeller flere enn dagen før, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

116 coronapasienter var onsdag innlagt på sykehus. Det var tolv færre enn dagen før.

Til sammen er 316 coronasmittede personer døde i Norge siden mars, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19 er ikke alltid mulig å slå fast.

63,6 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om åtte dødsfall i Norge.

(NTB)

Mads Mikkelsen tar over for Depp:

Ifølge Entertainment Weekly og Deadline er det nå offisielt: Danske Mads Mikkelsen tar over for Johnny Depp i rollen som Gellert Grindelwald i Fabeldyr og hvor de er å finne.

I begynnelsen av måneden ble det kjent at Johnny Depp (57) tapte i retten etter hans injuriesak mot den britiske tabloidavisa The Sun. Få dager seinere ble det kjent at Hollywood-stjerna fjernes fra et kommende filmprosjekt.

10. november skrev Deadline at ryktene gikk om at nettopp Mikkelsen skulle ta over rollen. Kilder sa til Deadline at Mikkelsen var regissør David Yates førstevalg og at de hadde opprettet kontakt med dansken.

Mikkelsen er internasjonalt kjent for roller som Bond-skurk i «Casino Royale» (2006) og kannibalen Hannibal Lecter i serien «Hannibal». I fjor var han blant annet å se i filmen «Arctic».

Mads Mikkelsen. Foto: Marco Provvisionato / Ipa
Sparkes

Sparkes

dagbladet

Prosjektet på Utøy-kaia kan fortsette:

Byggingen av et minnesmerke på Utøyakaia kan fortsette inntil søksmålet for å få det stanset, er avgjort. Det har Borgarting lagmannsrett bestemt.

AUF og staten fikk medhold i ankesaken, etter at naboene først fikk Ringerike tingrett med på en såkalt midlertidig forføyning som innebar at arbeidene måtte stanse.

Lagmannsretten har også omgjort tingrettens beslutning om at staten og AUF må betale saksøkernes omkostninger på over 1 million kroner.

50 smittet på Oslo-skole:

Over 50 personer har fått påvist coronasmitte på Apalløkka skole i Oslo. Det opplyser skolen selv i et brev publisert på sin nettside.

- Det er svært mange som har fått påvist Covid-19 ved Apalløkka skole. Over 50 personer. Det er slik at noen også har testet positivt selv uten symptomer, heter det i brevet.

Bydelsoverlegen har satt 14 av 15 klasser i karantene til ulike tidspunkter i denne perioden, og de som er i karantene gjennomfører en coronatest.

Det vil være hjemmeundervisning for alle trinn i uke 49, opplyser skolen.

Det var NRK som omtalte saken først.

19 smittet på sykehjem i Rogaland:

Ifølge NRK er tolv beboere og sju ansatte ved et sykehjem i Vindafjord kommune i Rogaland er smittet av covid-19.

En kvinne i 90-åra døde på sykehjemmet lørdag, skriver NRK. Hun er den andre beboeren som dør i løpet av kort tid.

– Dette er en pasient som ble syk da vi først oppdaget smitte på avdelingen. Hun testet først negativt, men det viser seg at hun var smittet, sier kommuneoverlege Terje Kleiven i Vindafjord kommune til Stavanger Aftenblad.

Minst 30 døde i bussulykke i Brasil:

Ifølge nyhetsbyrået AFP er minst 30 personer døde etter i en ulykke sydøst i Brasil. AFP melder at det skal dreie seg om en ulykke mellom en buss og en lastebil.

Oppdateres.

Mann kastet stein på barn i Bergen:

En overstadig beruset mann er arrestert i Bergen, etter å ha drukket åpenlyst, kastet stein på barn, og blottet seg og urinert ved Bybanen Wergeland.

Det melder politiet på Twitter.

Nytt coronadødsfall i Bergen:

Bergen kommune opplyser at en beboer på Arna helsehjem er død. Dette er det 35. coronarelaterte dødsfallet ved sykehjem i Bergen. Det er nå 17 beboere på sykehjem som er smittet med covid-19.

(NTB)

Oslo inviterer til pressekonferanse:

Byrådsleder Raymond Johansen orienterer om coronasituasjonen torsdag klokka 13.

Helsebyråd Robert Steen og oppvekst- og kunnskapsbyråd Inga Marte Thorkildsen skal også være til stede.

PRESSEKONFERANSE: Byrådsleder Raymond Johansen inviterer til pressekonferanse. Foto: Berit Roald / NTB

55 døde i Sverige :

55 nye dødsfall i Sverige. Total er nå 6555 coronadøde i Sverige.
4954 nye coronasmittede er bekrefter. Totalt er det 230 514 tilfeller, melder avisa Expressen.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.