Nyhetsstudio

Mina Ridder-Nielsen Janssen

Lasteskip i drift mot land utenfor Sotra - åtte om bord:

Lasteskipet «Wilson Parnu» har fått motorstans sørvest av Sotra, opplyser Hovedredningssentralen søndag morgen.

Skipet har et mannskap på åtte om bord.

- Det er liten kuling og pålandsvind og under en halv time til skipet når land, om ikke det lykkes å slepe skipet fra land, opplyser vakthavende redningsleder Johan Mannsåker til NTB.

Litt før klokka 8 søndag morgen, melder NTB at lasteskipet har fått start på hovedmotoren.

Studioet fortsetter under annonsen

Se siste nytt fra Sverige:

De svenske helsemyndighetene har invitert til en prssekonferanse i dag, klokka 14.00. Her medvirker blant andre statsepidemiolog Anders Tegnell.

Dagbladet følger pressekonferansen direkte, og saken oppdateres fortløpende.

Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency/Reuters/NTB

Ulovlig sexfest førte til koronabøter i Brussel:

Politiet i Brussel stoppet en sexfest der 25 personer, inkludert en EU-parlamentariker, var til stede. Deltakerne fikk bøter for brudd på coronareglene.

Festen ble holdt i kjelleren til en bar i den belgiske hovedstaden, opplyser påtalemyndigheten til avisen Het Laatste Nieuws. Landet er underlagt strenge coronarestriksjoner, inkludert stenging av alle barer og forbud mot å treffe flere enn én person man ikke bor sammen med.

Alle de 25 deltakerne – flesteparten av dem menn – fikk bot for brudd på restriksjonene, skriver Brussels Times.

I tillegg til EU-parlamentarikeren skal det også ha vært flere diplomater på festen.

(NTB)

Vil varetektsfengsle gutt (15):

En 15 år gammel gutt fremstilles for varetektsfengsling i Oslo tingrett klokka 14. Han er siktet for drapsforsøk på en 14 år gammel gutt.

Det var mandag at 14-åringen ble påført alvorlige stikkskader under en slåsskamp på Lindeberg i Oslo. Gutten ble funnet med knivskader i magen på en buss ved Furuset senter, men er nå utenfor livsfare.

Like før klokka 13.45 ankom guttens forsvarer, Bjørn Rudjord, tinghuset. 15-åringen var i avhør i går. Det er ikke kjent om han erkjenner straffskyld.

Politiet fortalte Dagbladet mandag at de regner med å gjøre flere pågripelser i saken.

FORSVARER: Bjørn Rudjord er forsvareren til en 15 år gammel gutt som er siktet for drapsforsøk. Foto: Jil Yngland / NTB
Jan Bøhler i knivdrama

Jan Bøhler i knivdrama

dagbladet

Varsler snø i Oslo:

- Holder du til i Oslo-området og gleder deg til å lage snøengler? Det kan hende du får muligheten på torsdag, i hvert fall hvis du befinner deg i høyden eller lengre inn i landet, skriver Meteorologene i dag på Twitter.

Ifølge twitterkontoen, som drives av Meteorologisk institutt, er det ventet stadig lavere temperaturer de neste dagene.

Vakthavende meteorolog, Magnus Ovhid, ved Meteorologisk institutt sier at det er lite som tyder på at snøen blir liggende veldig lenge.

- Det er varslet mildere vær allerede på fredag igjen, sier han.

Han legger til at det fortsatt er usikkerhet knyttet til varselet, men at det kan hende at nedbøren kommer som snø også nede i byen.

- Det er helt på grensa til at det vil komme som regn ved kysten, men jo høyere opp og jo lenger inn i landet man er, jo større er sjansen for at nedbøren vil komme som snø, sier han.

Hvor mye snø som kommer er det også vanskelig å si noe om.

- Kan det bli skiføre i marka?

- Det spørs, det. Kanskje, svarer meteorologen.

Foto: Meteorologene / Twitter

TV 2-måling: Nå leder Vedum Norges største parti:

Trygve Slagsvold Vedum (42) er historisk på sin egen bursdag: Nå er Senterpartiet (Sp) større enn Arbeiderpartiet og Høyre, ifølge en fersk måling fra Kantar for TV 2.

Siv Jensen og Fremskrittspartiet (Frp) er den store taperen.

På målingen får Sp 22,1 prosent, opp 2,3 prosentpoeng fra februar. Frp har mistet 59 000 velgere til partiet, og får 8,8 prosent. Det er en nedgang på 2,7 prosentpoeng fra november.

Foto: Vidar Ruud / NTB

Fredrikstad og Sarpsborg strammer inn coronatiltak:

Kommunene Sarpsborg og Fredrikstad innfører en forskrift som gjør at man kan bli straffet dersom man ikke følger de lokale smittevernreglene.

Blant tiltakene er skjenkestopp etter klokken 22, opplyser kommunene på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

I tillegg er det forbudt å samles flere enn ti personer på private sammenkomster og forbudt å gjennomføre utendørs arrangementer med flere enn 200 personer. Innendørs arrangementer kan ha opptil 50 personer dersom det ikke er fastmonterte seter.

På butikker og kjøpesentre er det krav om en meters avstand. Det blir også påbudt med munnbind på kollektivtransport der det ikke er mulig å holde en meters avstand.

Forskriften vil trolig gjelde fra helgen.

(NTB)

Fox News: Trump planlegger å levere søksmål i Wisconsin:

USAs avtroppende president Donald Trump planlegger å levere søksmål i Wisconsin tirsdag morgen lokal tid for å utfordre stemmeresultatet i delstaten, melder Fox News. Ifølge kanalen fremmer Trump-kampanjens juridiske team påstander om utbredt valgfusk i delstaten, og hevder at opp mot 220 000 poststemmer har blitt feilaktig håndtert i presidentvalget.

Meldingen om søksmålet kommer kort tid etter at omtellingen i to fylker i Wisconsin mandag norsk tid bekreftet at Joe Biden vant delstaten med over 20 000 flere stemmer enn Trump.

Trump har betalt 3 millioner dollar for at stemmesedlene i de folkerike fylkene Dane og Milwaukee skulle telles om igjen. Mandag hadde han fem dager på seg til å levere inn et søksmål for å få kjent resultatet ugyldig.

Foto: Susan Walsh / AP / NTB

Butikk utlover hoste-dusør:

En kunde i en Meny-butikk i Arendal hostet mandag med vilje på en ansatt i butikken. Nå utlover butikksjefen dusør for tips som kan identifisere mannen.

Episoden fant sted på Meny Krøgenes mandag kveld. Den mannlige kunden, som trolig er i 50-årene, satte ikke pris på at den ansatte brukte munnbind ved selvbetjeningskassene, skriver Agderposten.

- Du må være klar over at du blir smittet hvis jeg hoster på deg, selv om du bruker munnbind, sa kunden til den ansatte, ifølge butikksjef Flemming Kristiansen på Meny Krøgenes.

Deretter skal kunden ha hostet mot den mannlige butikkmedarbeideren.

- Hvor har du hodet ditt når du gjør noe sånt? spør Kristiansen som nå har startet jakten på den ufine kunden.

Videoovervåkingen i butikken blir gjennomgått, og butikksjefen har på sosiale medier utlovet dusør dersom noen kan komme med tips som kan føre til at kunden blir funnet.

Saken blir anmeldt til politiet.

(NTB)

Etterforsker mulig trusselsituasjon på Vinstra:

Politiet etterforsker en mulig trusselsituasjon mot en mann på Vinstra 30. november.

- En mann skal ha blitt holdt i ufrivillig forvaring fra ca kl 7 til kl 15 mandag 30. november i Midt-Gudbrandsdalen. Foreløpig er ingen pågrepet eller siktet i saken. Den fornærmede er fysisk uskadet, og blir ivaretatt, skriver Innlandet politidistrikt i en pressemelding.

Saken er høyt prioritert og politiet går ut med opplysningene etter ønske om tips og observasjoner i saken. Bilder og video fra dashbordkamera i biler som kjørte på gamle E6 mellom Vinstra og Kvam mellom kl 7 og kl 8 mandag 30. november er av særlig interesse for politiet.

I tillegg ønsker politiet observasjoner av parkerte biler langs Baksidevegen mellom Kvam og Sjoa i tidsrommet kl 08 til kl 15.

Tips kan sendes via https://tips.politiet.no/ eller ringe 02800.

- Politiet er sikre på at dette er et enkeltstående tilfelle og at det ikke er en trussel mot andre i lokalmiljøet, skriver Innlandet politidistrikt i pressemeldingen.

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.