Annonse

Nyhetsstudio

79 nye coronasmittede i Oslo siste døgn

Det er registrert 79 nye coronasmittede i Oslo siste døgn, viser oversikten til Oslo kommune. Det er en nedgang fra søndag, da det ble registrert 112 tilfeller.

Det er også 82 mindre enn gjennomsnittet de siste to ukene, som var på 161 smittede per dag. Det er totalt 2223 smittede i Oslo de siste to ukene, viser tallene fra Oslo kommune.

Samme dag i forrige uke ble det registrert 152 smittetilfeller.

(Dagbladet/NTB)

Person til sykehus etter arbeidsulykke

En person har skadd seg i en arbeidsulykke i forbindelse med trefelling på Gran. Det skriver politiet i Innlandet på Twitter.

Personen er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfant.

- Politiet gjør undersøkelser på stedet og oppretter sak, skriver de.

Operasjonsleder Øyvind Bakken i Innlandet politidistrikt sier til Dagbladet at mannen er ved bevissthet.

- En person er skadd. Han er ved bevissthet og har blitt tatt hånd om av ambulanse, sier Bakken.

Anbefaler flåttvaksine
Foto: Kyrre Lien / NTB

Anbefaler flåttvaksine

Folkehelseinstituttet har oppdatering anbefalingene sine for vaksine mot TBE-virus etter flåttbitt.

FHI anbefaler personer i følgende områder om å vaksinere seg:

* Sørlandet og vestkysten av Oslofjorden fra og med Flekkefjord til og med Drammen.  

* Østkysten av Oslofjorden fra og med Vestby til svenskegrensen.  

- Risikoen for smitte er høyest i disse kystområdene, samt i tilgrensende geografiske områder. Listen over aktuelle områder er utvidet på bakgrunn av to smittetilfeller med TBE i henholdsvis Vestby og Fredrikstad i 2021, skriver FHI på sine hjemmesider.

FHI anbefaler at man setter i gang vaksinasjonen på senvinteren.

Storbrann i tyrkisk havn
Foto: Serdar Ozsoy / Depo Photos / AP / NTB

Storbrann i tyrkisk havn

Brannmannskaper forsøker å slukke en stor brann i den tyrkiske havnebyen Iskenderun sørøst i landet etter mandagens jordskjelv.

Konteinere står i brann og har veltet, og svart røyk stiger til værs over havneanlegget tirsdag, viser bilder fra stedet.

Avisen Hurriyet skriver at brannen startet søndag, dagen før jordskjelvet rammet Tyrkia og Syria. Brannårsaken var tirsdag ennå ikke klar.

Et fartøy fra kystvakten bistår i slukkearbeidet, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

(NTB)

Oransje varsel for regn
Foto: Meteorologisk institutt

Oransje varsel for regn

Meteorologisk institutt har utstedt oransje farevarsel for regn i Lofoten og Vesterålen og deler av Sør-Troms. Det skriver de på Twitter.

- Fra onsdag ettermiddag til natt til torsdag ventes svært mye regn. Det kan komme opp mot 40-60 mm på 12 timer og 60-80 mm på et døgn, skriver meteorologisk institutt.

Meldinger om russiske forsterkninger i Øst-Ukraina

- Vi observerer stadig flere russiske reservister som utstasjoneres i vår retning, og vi ser at det fraktes inn mer utstyr, sier Serhij Hajdaj, som er Ukrainas guvernør i den hovedsakelig russiskokkuperte Luhansk-provinsen, til ukrainsk fjernsyn.

Han mener Russland har alt på plass i løpet av dagene som kommer.

- Etter 15. februar kan vi regne med offensiven når som helst, sier han.

Britisk etterretning mener på sin side at noen offensiv ikke kan skje så raskt. I en daglig oppdatering fra det britiske forsvarsdepartementet står det at russiske styrker mangler ammunisjon og enheter for å kunne gjennomføre noen større offensiv.

- Det er fortsatt usannsynlig at Russland kan klare å bygge opp nok styrker til å berøre utfallet av krigen av noen betydning i løpet av ukene som kommer, hevder etterretningen.

Samtidig sier Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu tirsdag at russiske styrker rykker fram nær byene Bakhmut og Vuhledar i Donetsk.

(NTB)

Bane Nor: Follobanen fungerer
Foto: Heiko Junge / NTB

Bane Nor: Follobanen fungerer

Etter to runder med testkjøring på Follobanen, opplyser Bane Nor at anlegget fungerer som det skal. Det er foreløpig ikke fastsatt ny åpningsdato av banen.

Natt til tirsdag ble det kjørt med tre doble togsett. Alle togsettene har kjørt med full hastighet, som vil si 200 kilometer i timen.

– Vi har foreløpig ikke oppdaget feil, og anlegget fungerer så langt som det skal, opplyser Bane Nor tirsdag formiddag.

Testkjøringen fortsetter tirsdag kveld. Da er planen å teste med opptil fire doble togsett – og testingen skal trappes opp etter hvert. Meningen er at belastningen skal økes gradvis – og at spenningen i tunnelen skal belastes maksimalt, slik at man stresser systemet mer enn ved en normal ruteplan.

– Testkjøringen trappes etter hvert opp, og vi skal teste anlegget både på dagtid, kveld og natt. Det er per nå ikke fastsatt ny åpningsdato på Follobanen, skriver Bane Nor i en oppdatering.

Hensikten med testingen er å avdekke utfordringer og reparere der det eventuelt trengs, før man igjen kan åpne Follobanen for persontrafikk igjen. Bane Nor skriver på sine nettsider at dersom det oppstår hindringer underveis etter at de har startet testkjøringen, vil det måtte legges på ytterligere tid.

– Det er ikke mulig å vite på forhånd da det er informasjon som blir klart etter hvert som testingen pågår, skriver Bane Nor.

(NTB)

Overtent bolig - evakuert naboer

Nødetatene har rykket ut etter en melding om en overtent bolig i Bergen.

- Så langt er det evakuert fra de to nærmeste boligene til brannstedet, skriver politiet på Twitter.

De varsler videre om mye røyk i området over Ulsmåg.

- Politiet ber om at beboere i området holder dører og vinduer lukket.

Politiet skriver at alle skal være ute av den brennende boligen.