Annonse

Nyhetsstudio

Tybring-Gjedde: - Sjokkert og lei meg

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde sier til Dagbladet at han er sjokkert etter at fylkeslaget i Oslo Frp er satt under administrasjon.

- Jeg er sjokkert, målløs og lei meg. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

Tybring-Gjedde sier dette «selvsagt gjelder hele prosessen partiet har igangsatt mot Oslo Frp».

Kent Andersen sitter i fylkesstyret til Oslo Frp og er en del av fløyen ledelsen langet ut mot i kveld og som var årsaken til at fylkeslaget ble satt under administrasjon.

Han er ordknapp og avventer informasjon fra partiet.

- Vi har ikke fått noe informasjon fra partiet. Det er ingenting på mailen min, så foreløpig kjenner jeg bare saken fra pressen, sier Andersen til Dagbladet.

- Hvis dette er sant, er det en ytterst merkverdig måte å opptre, sier han om sentralstyrets avgjørelse.

Tybring-Gjedde: - Sjokkert og lei meg
Annonse

3091 smittede Oslo

Det er registrert 3.091 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 1.411 flere enn samme dag forrige uke, og 717 flere enn mandag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 2.234 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 5.679 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Grorud og Gamle Oslo bydel med henholdsvis 5.060 og 5.055. Tallene er lavest i bydelene Nordre Aker, Nordstrand og Ullern.

Smittetoppen i Oslo var 11. januar 2022 med 3.296 tilfeller på ett døgn. Til sammen er 133.740 smittetilfeller registrert i Oslo siden mars 2020.

(NTB)

Spania: Minst fem døde i sykehjemsbrann

Minst fem personer er døde og 50 skadd i en brann på et sykehjem i Moncada øst i Spania, ifølge nettavisa Levante.

Avisa skriver at alle de 81 beboerne som var på sykehjemmet, måtte bli evakuert, og at brannvesenet like før klokka 2 natt til onsdag jobbet på stedet.

Omfanget er uklart for de skadde, som skal ha fått både brann- og røykskader. Antallet døde kan stige, da flere var bevisstløse da de ble fraktet til sykehus, ifølge Levante. Videre heter det at elleve er brakt til sykehus i Valencia, og at tilstanden er alvorlig for tre av disse.

Brannen brøt ut like etter klokka 0.30 natt til onsdag, ifølge avisa. Det skal være snakk om et offentlig sykehjem.

(NTB)

Annonse

15367 nye smittede

Det siste døgnet er det registrert 15.367 coronasmittede i Norge. Det er 5.745 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste tallet så langt under pandemien.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 11.180 coronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 6.865, så trenden er stigende.

Tirsdag var 238 coronapasienter innlagt på sykehus. Det var to færre enn dagen før.

74 av pasientene ligger på intensivavdeling, og av dem får 49 respiratorbehandling. Det er fem færre på intensiv og seks færre på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

I alt har 538.791 personer nå testet positivt for corona i Norge, ifølge Folkehelseinstituttet.

Forrige døgnrekord for Norge var 15. januar 2022. Da ble det registrert 12.360 smittede.

Til sammen er 1.383 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall.

(NTB)

Giuliani stevnes

Tidligere New York-ordfører og Donald Trump-advokat Rudy Giuliani er blant flere som stevnes av komiteen som gransker stormingen av Kongressen 6. januar i fjor.

I tillegg til Giuliani stevnes også Jenna Ellis, Sidney Powell og Boris Epshteyn. Alle fire er advokater som forsvarte Trump og framførte hans falske påstander om valgfusk i forbindelse med presidentvalget i 2020.

– De fire som er stevnet i dag, fremmet grunnløse konspirasjonsteorier om valgfusk, drev forsøk på å gjøre om på valgresultatet eller var i direkte kontakt med den tidligere presidenten om forsøk på å stanse tellingen av valgmannsstemmene, heter det i en uttalelse fra den demokratiske kongressrepresentanten Bennie Thompson, som leder komiteen.

Komiteen sier den ønsker papirer og vitnesbyrd fra Giuliani om hans innsats for å fremme Trumps påstander om valgfusk., og også informasjon om Giulianis angivelige forsøk på å overtale tjenestepersoner på delstatsnivå til å forsøke å gjøre om på valgresultater.

Ifølge CNN har komiteen også skaffet seg telefonlogger fra Donald Trumps sønn Eric Trump og Kimberly Guilfoyle, som er forlovet med Donald Trump junior, gjennom stevninger. Ifølge kanalen er det den første stevningen fra komiteen som er rettet mot et medlem av Trumps familie.

Loggene viser anrop og deres varighet, dato og tid, samt en logg over tekstmeldinger, men uten innholdet. Informasjonen er nyttig for komiteen i arbeidet med å kartlegge kommunikasjonen i Trump-kretser før, under og etter stormingen av Kongressen.

Både Eric Trump og Guilfoyle var aktive i Trump-kampanjens forsøk på å gjøre om på valgresultatet, blant annet ved å samle inn penger basert på påstandene om at Joe Bidens seier var resultat av utstrakt valgfusk.

(NTB)

Annonse
Telegraph: Mistillit mot Boris Johnson

Telegraph: Mistillit mot Boris Johnson

Opptil 20 av partifellene til Storbritannias statsminister Boris Johnson i Parlamentet vil stille mistillitsforslag mot ham, ifølge The Daily Telegraph.

Det er politisk redaktør Christopher Hope i avisa som melder om planen på Twitter. Ifølge ham er det en mulighet for at grensa på 54 av 360 konservative parlamentsmedlemmer som trengs for å utløse et mistillitsvotum, blir nådd.

Også ITV News viser til kilder med lignende opplysninger.

Johnson er hardt presset etter avsløringer om at det er blitt holdt en rekke fester i statsministerboligen i London under pandemien, i strid med gjeldende smittevernregler.

Britiske medier har meldt om minst elleve fester som angivelig fant sted enten i statsministerboligen eller i andre regjeringslokaler mellom mai 2020 og april 2021, skriver Reuters.

Enkelte av festene fant sted på tidspunkter der det var så strenge regler at familiemedlemmer ikke kunne møtes om de ikke bodde i samme husstand, skriver Ritzau.

Johnson har flere ganger beklaget festene, senest tirsdag.

De konservative parlamentarikerne vil angivelig komme med mistillitsforslaget onsdag. Opposisjonspartiet Labour har lenge krevd at Johnson går av på grunn av festene.

(NTB)