Nyhetsstudio

Jørgen Gilbrant

Tybring-Gjedde: - Sjokkert og lei meg:

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde sier til Dagbladet at han er sjokkert etter at fylkeslaget i Oslo Frp er satt under administrasjon.

- Jeg er sjokkert, målløs og lei meg. Utover det har jeg ingen kommentar, sier Tybring-Gjedde til Dagbladet.

Tybring-Gjedde sier dette «selvsagt gjelder hele prosessen partiet har igangsatt mot Oslo Frp».

Kent Andersen sitter i fylkesstyret til Oslo Frp og er en del av fløyen ledelsen langet ut mot i kveld og som var årsaken til at fylkeslaget ble satt under administrasjon.

Han er ordknapp og avventer informasjon fra partiet.

- Vi har ikke fått noe informasjon fra partiet. Det er ingenting på mailen min, så foreløpig kjenner jeg bare saken fra pressen, sier Andersen til Dagbladet.

- Hvis dette er sant, er det en ytterst merkverdig måte å opptre, sier han om sentralstyrets avgjørelse.

Studioet fortsetter under annonsen

Nesten 200 i karantene etter russebuss-smitte:

23 personer på en russebuss i Steinkjer er i karantene etter at en person er bekreftet smittet av covid-19 etter en tur med bussen 13. mai, skriver VG.

Det medfører at i underkant av 200 avgangselever på studieforberedende linjer ved VG3 på Steinkjer VGS er satt i ventekarantene onsdag 19. mai inntil de 23 russebuss-medlemmene har fått sine testsvar, opplyser assisterende rektor Liv Karin Olsen Flak til VG.

Kommunen ber alle som har vært i bussen fra klokka 21 den 13. mai om å bestille time til test så fort som mulig.

«ALLE må i karantene til testsvar foreligger selv om man ikke har symptomer», skriver kommunen på sin hjemmeside.

Skuespiller Charles Grodin er død:

Skuespilleren døde tirsdag i sitt eget hjem i Conneticut, melder New York Times. Han ble 86 år gammel.

Sønnen forteller til avisa at faren hadde beinmargskreft.

Grodin er blant annet kjent fra filmer som "The Heartbreak Kid", "Midnight Run" og "Beethoven".

Han fikk sitt store gjennombrudd da han i 1962 droppet ut av studiene for å følge skuespillerdrømmen, etter å ha landet en rolle i Broadway-oppsetningen "Tchin-Tchin".

Skuespiller Charles Grodin er død. Foto: Charles Sykes / AP / NTB

Øker beredskapen etter 17. mai-bråk:

14 personer ble innbrakt av politiet etter 17. mai-bråk i Fredrikstad. Politiet øker beredskapen i forkant av langhelgen i pinsen.

- Vi tar høyde for en ny langhelg som kommer nå. Blir det fint vær, så er det mange som samler seg i sentrum. Når det er en god blanding mellom voksne og unge, hindrer det slike hendelser, sier politistasjonssjef Ivar Prestbakken til NRK.

Flere hundre personer samlet seg på Stortorvet i Fredrikstad mandag kveld. Situasjonen eskalerte da en politipatrulje snakket til en ung person som drakk på gata ved 20.30-tiden. Flere ble pågrepet blant annet for vold mot politiet.

Flere mellom 18 og 25 år gikk til angrep på politiet med flasker og brostein. Politiet satte inn store politiressurser på stedet, blant annet politihelikopter.

Tirsdag var fremdeles ti personer i politiets varetekt i Fredrikstad, og flere avhør gjenstår. Politiet har sagt at det kan komme flere pågripelser i saken.

(NTB)

FULLT KAOS: Flere hundre ungdommer samlet seg på Stortorget i Fredrikstad 17. mai. Foto: Andreas Utberg Andersen / Utrykningsnytt
Politiet: - Merkelig og uvant hendelse

Politiet: - Merkelig og uvant hendelse

dagbladet

Smitte etter strandfest - mange i karantene:

Tirsdag fikk Arendal kommune bekreftet et positivt smittetilfelle etter en fest på EB-stranda 16. mai.

Det melder Agderposten.

Smittesporerne hadde tirsdag kveld oversikt over 30 navngitte unge som deltok på festen. Kriseledelsen antar at så mange som over 50 kan ha vært til stede.

Kommunens smittesporingsteam er bekymret for at de ikke får tak i alle, og ber samtlige festdeltakere og deres husstander om å gå i umiddelbar karantene.

Dermed settes trolig godt over 100 innbyggere i kommunen i karantene og ventekarantene, skriver avisa.

- Er du blant dem som har hatt ungdommen din på festen, eller har mistanke om det, må du snakke med barnet ditt med det samme, sier kommuneoverlege Helene Rakeie til Agderposten.


24 nordmenn bøtelagt etter 17. mai-fest i Milano:

Italiensk politi rykket ut til en leilighet i Via Boscovic i Milano mandag, hvor 24 norske studenter feiret Norges nasjonaldag.

Det skriver den italienske avisa Cronaca Milano. TV 2 omtalte saken først i Norge.

De norske studentene fikk en bot på 400 euro. I Italia er det forbudt med flere enn fire gjester og det er portforbud etter klokka 22.

Nordmennene er studenter ved Bocconi University, og er mellom 23 og 25 år gamle, skriver avisa.

Seilbåt traff bro: To reddet i land:

Politiet melder at en seilbåt skal ha truffet Porsgrunnsbroa.

- Vi jobber med å berge båten. To personer er berget i land, og vi jobber med å se om det er flere der. Vi må finne årsaken, se på eventuelle konsekvenser og om det er skadde. Det har vi ikke oversikt over nå, sier operasjonsleder Trond Egil Groth til Dagbladet.

Seilbåten begynte å krenge.

Personene som er brakt i sikkerhet fremstår som uskadd. De opplyser at det ikke skal være flere personer i båten, skriver politiet på Twitter.

Båten er nå brakt i sikkerhet av brannbåten. Trafikken på og under broa går som normalt.

Politiet etterforsker hendelsen og undersøker omstendighetene. Det er ikke mistanke om at båten er stjålet.

Fem covid-pasienter - går til oransje beredskap:

Sykehuset i Narvik har nå fem innlagte coronapasienter, og går til oransje beredskap, melder NRK.

Det innebærer blant annet at en medisinsk sengepost gjøres om til covid-/avklaringsenhet, og at planlagte operasjoner onsdag avlyses.

Viken-kommuner i nytt møte om tiltak:

De strenge tiltakene i flere Viken-kommuner går ut fredag. Onsdag skal berørte kommuner i møte med Statsforvalteren om mulig videreføring av tiltakene.

Ni Viken-kommuner er underlagt såkalte 5B-tiltak, som innebærer skjenkestopp, stengte treningssentre og strenge begrensninger på arrangementer og breddeidrett.

Regjeringen må innen fredag bestemme seg for om tiltakene skal forlenges, nedjusteres eller om kommunene selv skal få bestemme egne regler.

Statsforvalteren i Oslo og Viken har innkalt de berørte kommunene til møte onsdag klokken 18, der også Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet vil være til stede. Etter møtet vil de gi en anbefaling til Helse- og omsorgsdepartementet. Det skriver Drammens Tidende.

Lillestrøm-ordfører Jørgen Vik har flere ganger ytret et ønske om at kommunen selv skal få bestemme.

- Hvis vi ikke tas ut der, blir det vanskeligere å koordinere med Oslo som har lokal forskrift. Det beste er at vi er i det samme systemet, og det vet de at vi mener. Morgendagens møte blir viktig for å avklare hvordan prosessen blir framover og hvordan vi skal jobbe, sier Vik til Romerikes Blad.

(NTB / Dagbladet)

Har kollapset:

Klippeformasjonen Darwin's Arch utenfor Galápagos-øyene har kollapset, melder det ecuadorianske miljødepartementet på Facebook.

Kollapsen skal ha skjedd mandag, og er ifølge departementet en konsekvens av naturlig erosjon. På bildene kan man se to klipper stikke opp av vannet, men uten den karakteristiske bueformasjonen.

Området rundt formasjonen regnes som et av de beste dykkerlokasjonene i verden.

Dykkernettstedet Scuba Diver Live melder at besøkende i en dykkerbåt ble vitne til kollapsen mandag formiddag. Ingen skal ha blitt skadd.

Darwin's Arch

IS-kvinne vil hjem - ber UD om hjelp:

Aftenposten skriver at en norsk IS-kvinne, Aisha Shezadi Kausar (29), ber norske myndigheter om hjelp til å komme hjem til Norge med sønnen sin.

- Jeg innrømmer at jeg har gjort feil, og jeg betaler en høy pris for disse feilene og angrer dypt. Det siste jeg ønsker, er at mitt barn ender opp i samme spor. Men det blir vanskelig å unngå hvis han vokser opp her, sier hun til Aftenposten.

Hun reiste til Syria i 2014, og ble islamisten Bastian Vasquez' andre kone. Kausar bor sammen med sønnen i Roj-leiren i Syria.

Utenriksdepartementet bekrefter overfor NTB at de har mottatt en henvendelse, via en tredjepart, fra en norsk borger i Syria om konsulær bistand.

Tidligere denne måneden ble en annen IS-kvinne, venninnen til Kausar, dømt til tre og et halvt års fengsel i Oslo tingrett. Retten mente at hun var en aktiv deltaker og bidragsyter til terrororganisasjonen IS.

Dommen er anket.

Aisha er intet offer

Aisha er intet offer

dagbladet

Tips oss!

Tips Dagbladet om gode nyheter!
Vi belønner månedens beste tipsere.

Vi ønsker tips om det som opptar deg: Er du på stedet når noe dramatisk skjer, kan du sende MMS-bilder til 2400. Vet du om store nyhetssaker vi bør undersøke eller skjevheter som bør granskes?
Tips oss på 2400 0000 eller ring 2400 0000.

Vi belønner månedens beste tipsere.- Som tipser kan du selvsagt være anonym. Kildevern og husregler.