Annonse

Nyhetsstudio

Får corona-bot etter forlovelsesfest

Arrangøren av en forlovelsesfest på Sørumsand må bla opp 10 000 kroner etter å ha fått bot for brudd på smittevernreglene. Det skriver Romerikes blad fredag.

Ifølge avisa var det minst 24 voksne og flere barn på festen - langt over de tillatte ti. Ifølge politiet var det på ingen måte tilrettelagt på en slik måte at smittevernet kunne overholdes.

Det ble også opprettet sak mot gjestene på festen, men denne er nå henlagt.

- På grunn av uklare omstendigheter omkring i hvilken rekkefølge de enkelte deltakerne ankom festen, og på hvilket tidspunkt 10-personersregelen faktisk ble overtrådt, så er forholdet for samtlige av de andre deltakere henlagt på bevisets stilling, sier politiadvokat Patrick Steensby i Øst politidistrikt til Romerikes blad.

Annonse

Ny smitterekord i Oslo

Det er registrert 4.568 nye coronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 1.247 flere enn samme dag forrige uke, og 783 flere enn torsdag.

Det viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. De siste to ukene har det i snitt blitt registrert 2.653 smittede per dag.

Smittetallene er høyest i Søndre Nordstrand bydel. Her er det et smittetrykk på 6.581 smittede per 100.000 innbyggere de siste to ukene.

Deretter følger Østensjø og Sagene bydel med henholdsvis 6.190 og 5.664.

Tallene er lavest i bydelene Nordstrand, Frogner og Nordre Aker.

Forrige smittetopp i Oslo var 21. januar 2022. Da ble det ble registrert 3.785. Noe av økningen kan imidlertid skyldes etterslep på registreringen av nye smittetilfeller fra 15. januar.

Til sammen er 141.208 smittetilfeller registrert i Oslo siden mars 2020.

(NTB)

Oslo: Masseslagsmål i storkiosk - ti pågrepet

Politiet i Oslo har pågrepet ti personer etter at det natt til lørdag brøt ut slagsmål inne i en storkiosk på Grønland. En person har fått kuttskader.

Hendelsen fant sted inne på en Deli de Luca-kiosk på Grønland i Oslo. Politiet meldte første gang om slagsmålet klokken 02.50 natt til lørdag.

Situasjonen kom raskt under kontroll, og politiet opplyser klokken 03.46 at ti personer er pågrepet etter hendelsen. De involverte skal være unge personer.

En av de involverte har et lite kutt i hånden og skal ikke være alvorlig skadd. Politiet har beslaglagt flere gjenstander fra de involverte.

Politiet har avhørt vitner og jobber med å sikre videoopptak av hendelsen.

Rask respons fra politipatruljene var med på å forhindre at situasjonen eskalerte, skriver politiet i Oslo på Twitter.

(NTB)

Annonse

New York: Politibetjent drept

En politibetjent er skutt og drept og en annen er kritisk skadd i New York. De to rykket ut til voldsepisode i en bolig i nabolaget Harlem fredag kveld.

En mistenkt person ble også drept i skuddvekslingen, opplyser en polititjenestemann til nyhetsbyrået AP.

Politiet fikk melding klokken 17 fra en mor som trengte hjelp med sin sønn. Tre betjenter rykket ut til leiligheten i Harlem og snakket med moren.

Da to av betjentene gikk inn i et annet rom for å snakke med sønnen, ble det løsnet skudd, opplyser politikilden.

Politibetjenten som døde, var 22 år gammel og hadde vært i jobben siden november 2020. Den skadde betjenten er 27 år og har jobbet i NYPD i fire år.

New Yorks ordfører Eric Adams var på sykehuset hvor betjentene ble fraktet etter skytingen og ble oppdatert om hendelsen, melder han på Twitter.

– Dette er ikke bare et angrep på tre modige betjenter. Det er et angrep på byen New York, sa Adams, som er tidligere politibetjent, på en pressekonferanse, melder Reuters.

Det er tredje gang på fire dager at betjenter er blitt skutt på i New York. Sist gang en politibetjent ble skutt og drept i byen var i september 2019.

(NTB)

Politipatrulje forbikjørt av snøscooter

Da en politipatrulje i Balsfjord i Troms ble forbikjørt av en snøscooter på en vei i nærheten av Storsteinnes, ante de uråd.

Politipatruljen fulgte deretter scootersporene til et hus hvor de traff på den mistenkte føreren, skriver Troms politidistrikt på Twitter natt til lørdag.

Ikke overraskende viste det seg at mannen var alkoholpåvirket, og han ble derfor pågrepet og fremstilt for å ta blodprøve.

(NTB)

Annonse

Brasil utsetter karnevalsparader

Rio de Janeiro og São Paulo utsetter sambaskolenes karnevalsparader på grunn av økningen i smittetallene, opplyser myndighetene i de to brasilianske byene.

Paradene, som regnes som høydepunktet av karnevalsfestlighetene og som er ledet av byenes sambaskoler, skulle opprinnelig arrangeres i slutten av februar.

Planen er i stedet å gjennomføre dem slutten av i april, ifølge en felles uttalelse fra byene med henvisning til pandemien og «behovet for å redde liv».

– Beslutningen ble tatt med respekt for den nåværende situasjonen i Brasil og behovet for, på dette tidspunktet, for å bevare liv og gå sammen for å øke vaksinasjonsgraden i hele landet, heter det i uttalelsen.

(NTB)