Annonse

Nyhetsstudio

Nå kommer vinterværet
Foto: Gorm Kallestad / NTB

Nå kommer vinterværet

Etter en mild, våt og grå desember kan det se ut som været snur ved årsskiftet, sier forsker ved Bjerknessenteret, Erik Kolstad, til NRK.

Det tyder nemlig på at vinteren melder sin ankomst i januar. Ifølge Kolstad vil kulda starte i Sør-Norge og deretter spre seg til hele landet. Både i Oslo og i Bergen, hvor minusgrader er sjeldent, kan temperaturene krype nedover gradestokken.

- I Oslo kan det bli ned mot minus 10, men ikke nødvendigvis over en lang periode. I Bergen er det jo relativt uvanlig med minusgrader, men selv i Bergen kan temperaturene krype godt nedover gradestokken, sier Kolstad til statskanalen.

Det er imidlertid ingen garanti for at snøen følger med vinterkulda.

- Nå er det lite snø mange steder det vanligvis er snø på grunn av at det har vært så mildt, så vi får håpe at det kommer nedbør før kulda setter inn.

Melding om slagsmål i Haugesund

Politiet skriver på Twitter at de har fått melding om slagsmål mellom et titall personer ved en skole i Haugesund.

I en oppdatering skriver de at mange ungdommer løp i alle retninger da politiet kom fram til stedet.

Til Haugesunds Avis opplyser innsatsleder Christian Alfredsen at en rekke personer under 18 år var til stede under hendelsen.

- Vi har tatt med fem tenåringer under 18 år til stasjonen. Vi har tatt kontakt med foreldre og foresatte, sier Alfredsen til Haugesunds Avis.

Det skal ikke være meldt om personskader etter hendelsen.

Person truffet av vådeskudd i Agder

En person er truffet av et vådeskudd etter et skyteuhell med en pistol i Arendal i Agder fredag kveld.

- Vedkommende er våken og klar, skriver Agder politidistrikt på Twitter.

Vedkommende er kjørt til sykehus for behandling. Politiet har foretatt undersøkelser på stedet i kveld og oppretter en videre undersøkelsessak på forholdet.

Journalists voldtektsanke opp for lagmannsretten

En journalist som i tingretten ble dømt til fire års fengsel for voldtekt av en kollega, får nå anken behandlet i Borgarting lagmannsrett.

Overfor Medier24 bekrefter både mannens forsvarer Mette Yvonne Larsen og kvinnens bistandsadvokat Trine Rjukan at ankesaken får full behandling.

– Det er en selvfølge. Dommen led av store svakheter, skriver advokat Larsen i en melding til bransjenettstedet.

Bistandsadvokaten sier det er en stor belastning for kvinnen å gå gjennom en ny behandling i lagmannsretten.

Fengselsdommen i Oslo tingrett var tre måneder kortere enn hva aktor ba om. Mannen ble også dømt til å betale 223.000 kroner i oppreisning. Han erkjente ikke straffskyld da saken var oppe for Oslo tingrett.
NTB

Væpnet politiaksjon i Sandnes

Politiet har bevæpnet seg og søker etter to menn i Sandnes. Bakgrunnen er at flere damer skal ha blitt utsatt for en skremmende og truende opplevelse der to menn skal ha truet med våpenliknende gjenstand, skriver politiet i Sør-Vest.

I en oppdatering skriver politiet at en av fornæde var en gutt i tenåra. De skriver at politiet følger opp saken videre.

To pågrepet etter skyting i USA

Ei 17 år gammel jente, hennes seks måneder gamle baby og fire andre personer ble skutt og drept sentralt i California 16. januar.

Politiet opplyser nå at to personer er pågrepet i saken, ifølge AP.

Hendelsen fant sted i Goshen, rett øst for Visalia i San Joaquin Valley. Politiet rykket ut rundt klokka 3.30 da de fikk melding om at flere skudd var avfyrt i boligen.

På stedet var det uoversiktlig: Politiet fant to av ofrene døde i gaten utenfor, mens en person ble funnet skutt og drept ved inngangspartiet. De tre siste ble funnet inne i boligen, blant dem en skadd mann som seinere døde på sykehus, ifølge sheriffen Mike Boudreaux.

Politiet har tidligere sagt at drapene trolig kan knyttes til gjengkriminalitet og de har lett etter minst to mistenkte.

Trailer-havari. Biler i feil kjøreretning ved Gjøvik

Riksvei 4 mellom Gjøvik og Raufoss er fredag kveld totalt sperret av en trailer som fikk trøbbel, melder Oppland Arbeiderblad

Dette har ført til at biler snur og kjører i feil kjøreretning, altså i retning Gjøvik, skriver avisa.
Operasjonsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt bekrefter overfor Dagbladet kjøring i feil kjøreretning.

- Vi ser veldig alvorlig på dette. Hvis vi er på stedet og ser det, kan det få konsekvenser, og føre til beslag av førerkort, sier Svarstad, som ikke vet omfanget av den ulovlige kjøringen.

Hun oppfordrer folk til å være tålmodige, mens politiets patrulje får kontroll på situasjonen.

Traileren som sperrer veien, fikk problemer på det vanskelige føret.

- Den sakset fordi det var glatt, forteller Sidsel Svarstad til Dagbladet.

Rykker ut til melding om slagsmål

Politiet i Sør-Vest skriver på Twitter at politiet er på vei etter melding om slagsmål mellom flere ungdommer i Bryne.

I en oppdatering skrev politiet at de fant flere ungdommer ved en ungdomsklubb som skal ha vært beruset. To personer ble bortvist fra stedet da de, ifølge politiet, oppførte seg ufint og sparket i dører.

Operasjonsleder Olaug Bjørnsen opplyser til Dagbladet at de involverte er ungdommer under 18 år, og det blir derfor ikke opprettet sak på forholdet.

- Den ene er tatt hånd om av en bekjent, og den andre er bortvist fra stedet.

Den første meldingen politiet fikk gikk på at flere titalls personer var involvert. Det er uklart for politiet hva som skjedde før de kom fram til stedet.

- Foranledningen og hvem som var involvert har vi ikke funnet ut av, sier Bjørnsen.