Annonse

Nyhetsstudio

USA: Sykehusansatt ødela vaksinedoser med vilje

500 vaksinedoser måtte kastes etter at de ble stående utenfor kjøleanlegget på Aurora Medical Center i Wisconsin. En ansatt innrømmer å ha gjort det med vilje.

Sykehuset opplyser at de ble klar over at dosene var ødelagt lørdag. De hadde blitt stående utenfor kjøleanlegget over natta.

I en uttalelse onsdag kveld opplyser sykehuset at en ansatt har innrømmet å ha tatt vaksinene ut av kjøleanlegget med vilje. Den ansatte har fått sparken og er blitt anmeldt til myndighetene.

– Vi tror fortsatt at vaksinene er veien ut av pandemien. Vi er mer enn litt skuffet over denne personens handling, som vil føre til en forsinkelse for mer enn 500 personer som skulle ha fått vaksinen, skriver sykehuset.

(NTB)

Annonse
Advarer mot svindel: - Ber aldri om passord

Advarer mot svindel: - Ber aldri om passord

Tjenesten Helsenorge brukes for tiden i epostsvindel. Falske eposter inneholder en lenke til en falsk nettside som etterligner innloggingssiden IDporten.

De falske epostene er forsøk på å svindle til seg informasjon som kan bli brukt til økonomisk vinning, skriver Norsk helsenett i en pressemelding.

De oppfordrer brukere til ikke å oppgi informasjonen det bes om eller trykke på lenker og vedlegg dersom man mistenker at man har mottatt en slik svindel-epost.

- Hvis du har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en slik falsk epost, sperr kort og kontoer så raskt som mulig. Hvis du har gitt personopplysninger, kan disse brukes til flere svindelforsøk, så vær oppmerksom i tiden fremover, står det i pressemeldingen.

Norsk helsenett legger til at Helsenorge aldri vil be om kredittkortinformasjon og sikkerhetskoder via tekstmelding eller epost.

(NTB)

Alvorlig skadd etter påkjørsel

To personer er skadd, en av dem alvorlig, etter å ha blitt påkjørt i Ålesund onsdag.

Det er ikke kjent hvordan ulykken skjedde, men operasjonsleder Leif Arne Mork i Møre og Romsdal politidistrikt sier til NTB at de to ble påkjørt da de krysset veien i en 50-sone.

Personene, som er voksne, er fraktet til sykehus. Den ene beskrives som alvorlig skadd.

Mork sier at de har kontakt med bilføreren, og at de gjennomfører avhør av vedkommende. Politiet fikk melding om ulykken klokken 17.19.


(NTB)

Annonse

Bekrefter omikron på Oslo-skole - ber over 100 elever teste seg

Det er påvist et tilfelle av omikron-varianten ved Grefsen skole i Oslo. Det bekrefter bydelsoverlege i bydel Nordre Aker, Tom Berner Sundar overfor TV 2.

Alle elever på første trinn blir nå oppfordret til å teste seg. Ifølge Sundar skal det dreie seg om ca 125 elever.

Sundar opplyser til TV 2 at det er en ansatt på skolen som har testet positivt. Sporingsarbeidet er fremdeles noe uoversiktlig, ifølge bydelsoverlegen, som understreker at smittevernteamet har et godt samarbeid med skoleledelsen.

- Alle elevene har blitt oppfordret til å teste seg. Mange har gjort det i dag, og flere vil nok teste seg i morgen. Derfor kan vi ikke utelukke at det kommer flere omikron-tilfeller de neste dagene, sier Sundar til kanalen.

Skolen har bedt elever på 1.trinn om å holde seg hjemme, og skolen tilbyr nå digital undervisning de neste dagene.

Dagbladet har vært i kontakt med rektor ved skolen, Are Enger. Han henviser til Sundar for ytterlige kommentarer om håndtering og tiltak som nå settes inn.

Nye restriksjoner i Storbritannia

Over halvparten av de 568 bekreftede tilfellene av omikron i Storbritannia har blitt påvist hos mennesker som har fått to doser av coronavaksinen, ifølge helsemyndighetene. På toppen av det kommer allerede høye smittetall. Nå innføres nye restriksjoner.

- Vi vil gjeninnføre rådet om å jobbe hjemmefra fra og med mandag, innleder statsminister Boris Johnson.

I tillegg blir det nå pålagt med munnbind på de fleste offentlige steder. Dette innebærer blant annet konserter, teater liknende, men ikke hvor det er upraktisk - som steder der det serveres mat og drikke, trenes eller synges.

Innenlands coronapass vil også kreves for å komme inn på nattklubber eller store utesteder hvor mange mennesker samles. Blant annet vil dette gjelde innendørsarrangement med mer enn 500 mennesker og utendørs med mer enn 4000 mennesker.

- Vi vil også innføre daglige tester for nærkontakter i stedet for isolasjon, sier Johnson, som understreker at vaksine fremdeles er det viktigste tiltaket for å hindre smittespredning.

Nå reduseres også tidsvinduet mellom andre og tredje dose til tre måneder i Storbritannia. I tillegg får alle over 40 år tilbud om en såkalt boosterdose. Statsministeren ber, i likhet med statsledere over hele Europa, innstendig om at alle nå tar vaksinen.

Annonse

Døde etter ATV-ulykke

Onsdag kveld melder Øst politidistrikt om en alvorlig ulykke med en ATV i Nes kommune.

Klokka 18.41 skriver politiet at det dreier seg om en singelulykke.

- To på ATV kjørt ut, skriver politiet.

Klokka 19.39 bekrefter politiet at den 19 år gamle føreren er omkommet. De pårørende er varslet.