Annonse

Nyhetsstudio

Ny hund reddet fra rasområdet

Det er funnet enda en hund i rasområdet på Ask i Gjerdrum, opplyser innsatsleder Håkon Berg til Dagbladet.

- Det er en ny hund som er funnet nylig i rasområdet, ved hjelp av utslag på varme, sier Berg.

Politiet søker i rasområdet med droner og helikoptere, som blant annet bruker varmesøkende kameraer. Hunden ble hentet med redningshelikopter.

- Den ble heist opp med SeaKing og gjenforent med rette vedkommende. Vi kommer ikke til å gå mer detalj, annet enn at hunden er overlevert rette vedkommende, sier Berg til Dagbladet.

Det er nå hjemmeveterinær Stefan Feterik som passer på hunden. Han sier at den heter Milli, og har det etter forholdene bra.

Tidligere nyttårsaften ble dalmatineren Zajka hentet ut av raset. Ti personer er fremdeles savnet. Redningsaksjonen pågår fortsatt etter raset som gikk grytidlig 30. desember.

Les hele saken

Hunden Zajka reddet ut av rasstedet: - Helt fantastisk

Annonse
Hevder Trump var på Esptein-fly
Foto: Evan Vucci / AP / NTB

Hevder Trump var på Esptein-fly

Bill Clinton, Donald Trump og prins Andrew er blant dem som var om bord den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epsteins privatfly, ifølge hans tidligere pilot.

Lawrence Visoski, som arbeidet for Epstein i nesten 30 år, forklarte i retten i New York tirsdag at han fikk beskjed når viktige personer skulle om bord og at passet på at «flyet så pent ut».

I tillegg til Clinton og Trump, to amerikanske ekspresidenter, og prins Andrew, forklarte Visoski at han også husker å ha fløyet skuespilleren Kevin Spacey, som selv har blitt anklaget for flere overgrep.

Han sa videre at han «definitivt ikke» var vitne til noen overgrep om bord flyet, men bemerket at døren til cockpiten alltid var lukket under flyginger.

Episteins velkjente passasjerer er tidligere omtalt, men Visoski kom med flere detaljer på den første dagen av rettssaken mot Ghislaine Maxwell tirsdag.

Han forklarte også at han anså Maxwell som Epsteins «nummer to», og at hun ofte ringte for å planlegge flyginger.

Maxwell er tiltalt for å ha hjulpet sin tidligere partner, avdøde Jeffrey Epstein, med å rekruttere og misbruke unge jenter og kvinner. Den 66 år gamle finansmannen begikk selvmord i 2019 i cellen sin i et fengsel på Manhattan. Han satt i varetekt før rettssaken mot ham skulle begynne.

Interessen for den spesielle saken er stor, og den ventes å pågå fram til midten av januar.

(NTB)

Bombe funnet ved ambassadør-residens i Reykjavik

Det er funnet en hjemmelaget bombe i en søppelkasse i nærheten av residensen til USAs ambassadør i Reykjavik, melder islandske medier.

Tre personer ble pågrepet da spesialstyrkene rykket ut til området tirsdag morgen.

Bomben ble funnet like ved residensen til USAs ambassadør på Island.

USA har for tiden ingen ambassadør til Island. Amerikanernes toppdiplomat i landet er Michelle Yerkin, som er chargé d'affaires ved ambassaden.

Det er uklart om politiet mener bomben var ment å ramme ambassadøren eller boligen, men ifølge Frettabladids kilder har det blitt holdt møter på regjeringsnivå tirsdag på grunn av en mulig forbindelse mellom bombefunnet og ambassadørens residens.

Ifølge avisa Visir skal det være snakk om en hjemmelaget bombe.

(NTB)

Annonse
Eva Kristin Hansen skrev reisereisinger til Ski
Foto: Torstein Bøe / NTB

Eva Kristin Hansen skrev reisereisinger til Ski

Eva Kristin Hansen (Ap) opplyste ikke Stortinget om huset hun eide i Ski. Samtidig sendte hun 21 reiseregninger som viste at hun delvis bodde der.

Hansen har hele tiden avvist å ha gjort noe galt. Hun har forklart at hun vekslet mellom å bo i Ski, i pendlerboligen i Oslo og på hybelen i Trondheim, der hun var folkeregistrert. Men Hansens reiseregninger viser at Stortinget kunne ha oppdaget at hun disponerte en bolig i Ski, skriver Aftenposten.

Avisen har fått innsyn i samtlige av Hansens reiser fra 2014 til og med 2017. Det samme året hun sa fra seg pendlerboligen. Det er 116 reiser totalt. I samme periode har hun reist 21 ganger til og fra boligen hun eide i Ski. Stortinget har dekket reiseutgiftene. Dermed har administrasjonen på Stortinget i flere år hatt informasjon som kunne avdekket at hun ikke skulle hatt pendlerbolig.

Stortingsdirektør, Marianne Andreassen, opplyser administrasjonen i denne perioden behandlet cirka 15.000 reiseregninger i året.

– Ved kontroll av den enkelte reiseregning er det ikke utført kryssjekk mot hvem som har hatt pendlerbolig, skriver hun i en epost.

Advokat John Christian Elden svarer på vegne av Eva Kristin Hansen.

– Hun mener alle reiseregninger er fylt ut slik de skal se ut. Det eneste som er noe uklart per i dag, etter gjennomgang av alle regningene, er en sum på 780 kroner for fire dager på en reise i 2014, der vi ikke lenger kan finne dokumentasjonen, sier han.

(NTB)

Bidens vaksinekrav for helsearbeidere blokkeres

Biden-administrasjonens krav om at alle i det amerikanske helsevesenet vaksinerer seg mot covid-19 blir blokkert av en føderal domstol.

En domstol i Louisiana beordrer en midlertidig suspensjon av kravet, som skulle tre i kraft neste uke, skriver The New York Times.

Domstolen sår tvil om vaksinekravet er i tråd med grunnloven, og sier at det kan føre til tap av jobber og skatteinntekter. I tillegg har saksøkerne, 14 delstater, interesse av å «beskytte sine innbyggere mot krav om å la seg bli vaksinert», heter det.

Helsearbeiderne omfattes av en lov som innebærer at alle amerikanere som jobber på større arbeidsplasser, må være vaksinert mot coronaviruset fra 4. januar. Om de ikke er vaksinert, må de bruke munnbind og testes hver uke.

Kravet gjelder også for alle som er ansatt i bedrifter med over 100 ansatte og alle som jobber for selskaper føderale myndigheter kjøper tjenester av.

Mange delstater har gått til sak i føderale domstoler for å stanse vaksinemandatet, som er det mest aggressive grepet USAs myndigheter har tatt hittil for å få opp vaksinasjonsgraden.

Til sammen omfattes mer enn to tredeler av den amerikanske arbeidsstyrken av kravet. I tillegg omfattes mange av lokale og bransjespesifikke krav.

Flere byer og delstater har på egen hånd innført vaksinemandat for helsearbeidere, i forsøk på å forhindre at coronasmitte sprer seg til sårbare pasienter.

(NTB)

Annonse
Suspenderes etter brorens skandale
Foto: NTB

Suspenderes etter brorens skandale

CNN suspenderer TV-anker Chris Cuomo på ubestemt tid. Det skjer etter at statsadvokaten i New York mandag offentliggjorde nye dokumenter som tyder på at han spilte en større rolle enn tidligere antatt i å forsvare broren, tidligere New York-guvernør Andrew Cuomo, mot anklager om seksuell trakassering.

- Dokumentene, som vi ikke var kjent med før de ble offentliggjort mandag, reiser alvorlige spørsmål, skriver kanalen i en uttalelse natt til onsdag norsk tid.

Kanalen skriver videre at Cuomo hadde fortalt dem at han hadde gitt råd til broren sin, men at de nye dokumentene viser en mer omfattende involvering enn de tidligere var kjent med.

- Vi forsto hvilken spesiell situasjon han sto i, og at han hadde behov for å sette familien foran jobb. Men dokumentene tyder på at han har vært mer involvert enn vi var klar over. Derfor har vi suspendert Chris på ubestemt tid, mens vi venter på en videre evaluering, heter det i uttalelsen fra CNN.

Mandag skrev New York Times at tusenvis av sider med nye bevis og vitneforklaringer viser hvordan Andrew Cuomo stolte på en gruppe allierte, inkludert hans yngre bror, for å legge strategier for hvordan han skulle avlede og overleve de mange anklagene om seksuell trakassering.

Chris Cuomo skal blant annet ha tilbudt seg å kontakte kilder, inkludert andre journalister, for å finne ut om flere kvinner står fram offentlig. I tillegg anklaget han en topprådgiver for å skjule informasjon fra broren.

- Da situasjonen begynte å akselerere, ba broren min meg om å bidra, sa Chris Cuomo til etterforskere i et seks timer langt avhør.

I august måtte Cuomo gå av på grunn av en rekke anklager om seksuell trakassering.

(Dagbladet / NTB)