Annonse

Nyhetsstudio

127 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus

Lørdag var 127 coronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge. Det er en økning på én pasient fra dagen før.

14 av pasientene får respiratorbehandling. Det er like mange som dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt lørdag.

101 av coronapasientene er innlagt på sykehus i Helse sør-øst, 15 er innlagt i Helse Midt-Norge, åtte er innlagt i Helse vest og tre er innlagt i Helse nord.

Lørdag var det registrert 49 897 coronasmittede personer her i landet, ifølge foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

(NTB)

Annonse

Tass: Demning ødelagt i Ukraina - byen skal være under vann

Byen Nova Kakhovka skal være helt under vann etter at en demning ble ødelagt i Kherson-regionen i Ukraina natt til tirsdag.

Det opplyser den lokale guvernøren til det statlige russiske byrået Tass, ifølge Reuters.

Annonse

Ukraina: Russiske styrker angriper under evakuering

To Kherson-politibetjenter ble skadd av russisk artilleriild mens de prøvde å evakuere sivile fra flom forårsaket av den ødelagte Kakhovka-demningen.

- To Kherson-politibetjenter ble skadd under evakueringsforsøk i byen. En evakuering er varslet, og folk blir evakuert. Og russerne bombarderer med artilleri, heter det i en uttalelse fra innenriksdepartementet.

Rundt 16000 mennesker bor i den «kritiske sonen» for flom. Klokka 10.00 lokal tid skal 742 mennesker ha evakuert fra flomsoner, ifølge innenriksdepartementer.

Evakueringsarbeidet pågår fortsatt, skriver Kyiv Independent.

Annonse

Rapport: Sykdommen helvetesild er mye mer utbredt enn tidligere antatt

Så mye som én av tre nordmenn blir rammet i løpet av livet, og forekomsten øker.

Det antas at i underkant av 20.000 pasienter i år vil få helvetesild og motta behandling i helsetjenesten, ifølge en pressemelding fra GSK (GalaxoSmithKline). Av disse vil om lag 2500 utvikle langvarige nervesmerter.

Én av tre nordmenn rammes av sykdommen i løpet av livet.

Rapporten er utviklet av Oslo Economics på vegne av GSK. Rapporten foreslår også at tidligere studier undervurderte forekomsten av helvetesilden.

Smertefulle blemmer
Helvetesild er en smertefull virussykdom som gir betennelse og utslett i huden. Alle som har hatt vannkopper, risikerer å få sykdommen i løpet av livet. (NTB)

Annonse