Annonse

Nyhetsstudio

Ny person bekreftet omkommet

Ytterligere én person er søndag morgen bekreftet omkommet etter skredet i Gjerdrum.

Politiet opplyser at personen ble funnet rett før klokka 06.00 av USAR-mannskaper fra Oslo Brann og Redningsetat, som har jobbet på bakken gjennom hele natta i rasområdet.

Det jobbes nå med å transportere personen ut av av området.

Tidligere lørdag er det meldt om funn av tre omkomne. Også fredag ble en omkommet person funnet i raset. Lørdag kveld gikk politiet ut med at det var Eirik Grønolen (31) som ble funnet omkommet fredag.

Totalt fem personer er dermed bekreftet omkommet etter skredet onsdag morgen.

Les hele saken

Disse er omkommet eller savnet etter skredet

Annonse

Advarte om angrep: - En dykker ville holde

Allerede tre år før byggingen av den første Nord Stream-rørledningen, i 2007, advarte eksperter om angrep, melder Dagens Nyheter.

Sårbarhet for eksplosjoner ble spesielt framhevet, skriver SVT.

«Til tross for sitt betongskall, er ledningen ganske sårbar, og en dykker skulle holde for å feste en sprengladning», heter det i rapporten fra Total Defence Research Institute (FOI).

Rapporten er laget på oppdrag fra det svenske forsvarsdepartementet og peker på potensielle trusler knyttet til Russland.

- For oss var det åpenbart at det var en rekke sikkerhetspolitiske problemer knyttet til Nord Stream. Det burde ha reist betydelige spørsmålstegn, sier Mike Winnerstig, som har laget rapporten og nå er leder for sikkerhetspolitisk enhet ved FOI, til DN.

Reuters: Kreml varsler annektering

Kreml varsler annektering av russiskokkuperte regioner i Ukraina, melder Reuters.

Prorussiske myndigheter har erklært seier i de ukrainske fylkene Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja, der det har pågått såkalte folkeavstemningene den siste tida.

Det har vært ventet at den russiske nasjonalforsamlingen vil støtte opp under resultatet og innlemme fylkene i Den russiske føderasjon, og regne det som sitt territorium.

Ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass vil seremonien der innlemmelsen skjer finne sted klokka 15 fredag, og at president Vladimir Putin vil holde en tale i den forbindelse.

Det er lite som tyder på at velgerne i de russiskstøttede utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk og de russiskokkuperte delene av Kherson og Zaporizjzja har fått delta i frie og rettferdige valg. Derfor har avstemningene ført til bred internasjonal fordømmelse, og Ukraina og en rekke vestlige land, deriblant Norge, varsler at de ikke vil anerkjenne resultatet.

Annonse

Frigir navn etter trafikkulykke

Politiet frigir navnet på kvinnen som omkom etter trafikkulykken på riksvei 210 i Kongsvinger 2. september.

Det var Maggi Dreyer Bråten som omkom i ulykken.

Pårørende er orientert om at navnet frigis.

Lavtrykk, vind og nedbør
Foto: Meteorologene/Twitter

Lavtrykk, vind og nedbør

Det har vært noen fine høstdager flere steder i Sør-Norge i det siste, men dette vil ikke fortsette inn i høstferien, skriver Meteorologene på Twitter torsdag formiddag.

- Fredag ettermiddag nærmer et lavtrykk seg fra vest, noe som vil gi økende vind og nedbør. Unntaket er Trøndelag hvor det blir stort sett oppholdsvær, skriver værmeldingstjenesten.

I Nord-Norge blir inngangen til høstferien fin, med oppholdsvær og mye sol, opplyser Meteorologene.

- Men det blir gradvis kaldere, og på lørdag kan det komme litt nedbør som sludd i Øst-Finnmark, varsler de.

Annonse
Bærum: Mann i 30-åra død - kvinne siktet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet

Bærum: Mann i 30-åra død - kvinne siktet

En kvinne er siktet for å ha drept en mann på Gjettum i Bærum, opplyser politiet.

- Den siktede er en kvinne i 20-åra. Politiet jobber nå med å få avhørt hun så raskt det lar seg gjøre. Avdøde er en mann i 30-åra. Det er en relasjon mellom avdøde og siktede, men nærmere bakgrunn for hendelsen er så tidlig i etterforskningen ikke klarlagt, skriver Oslo politidistikt i en oppdatering torsdag formiddag.

Natt til torsdag kunne Dagbladet fortelle at en person ble funnet død på en utendørs adresse i Bærum, og at en person er siktet for drap i den forbindelse.

Nå utdyper Oslo-politiet også at avdøde ble funnet utenfor en kommunal omsorgsbolig.

- Kriminaltekniske undersøkelser gjennomføres på stedet, og resultatene av disse vil foreligge senere, skriver de.

Politiet ber publikum som har tips i saken ta kontakt på nettsiden tips.politiet.no.