Annonse

Nyhetsstudio

England stenger ned

Storbritannias statsminister Boris Johnson innfører en ny nasjonal nedstenging i England.

- England må innføre en nasjonal nedstenging, sier Johnson på en pressekonferanse klokka 21.00.

Nedstengingen vil vare til februar.

Folk må holde seg hjemme, og kan bare forlate hjemmene sine for å handle det mest nødvendige, opplyser statsministeren.

Johnson sier at de kommende ukene blir de hardeste så langt.

I en uttalelse fra Downing Street het det at statsministeren er klar på at ytterligere grep må tas for å takle økningen og for å beskytte NHS og redde liv.

Johnson sier også at de lyktes med coronastrategien helt fram til den nye varianten ble oppdaget, og at det ville vært nok uten den nye varianten.

Den siste uka har det blitt registrert over 50 000 daglige nye smittetilfeller i England, og i dag ble det registrert nok en ny dyster rekord: 58 784 nye påviste smittetilfeller, som er det høyeste tallet på antall smittede på en dag siden pandemien startet, skriver Sky News.

Samtidig har 407 personer mistet livet som følge av covid-19 det siste døgnet - som fører det totale antallet døde opp i 75 431.

England stenger ned
Storbritannias statsminister Boris Johnson. Foto: Heathcliff O'Malley / Pool via AP / NTB

Les hele saken

Engelske helsearbeidere: - Er på bristepunktet

Annonse
Fersk rapport: - Vil slite med å trene troppene
Foto: AP

Fersk rapport: - Vil slite med å trene troppene

Det britiske forsvarsdepartementet hevder i en fersk etterretningsrapport at Russland vil slite med å trene opp soldatene de nå skal mobilisere.

300 000 mann skal ifølge russiske myndigheter nå hentes inn til å kjempe i Ukraina, etter at russiske myndigheter erklærte delvis militær mobilisering.

Det britiske forsvarsdepartementet peker i rapporten på at Russland vil få logistiske og administrative utfordringer med treningen.

Flere titusener av vervepapirer har blitt utstendt i første bølge av mobiliseringen, ifølge rapporten, som også påpeker at mange av de vervede ikke har hatt militær erfaring på flere år.

Fiskere får tusen kroner for én kongekrabbe
Foto: Terje Mortensen / NTB

Fiskere får tusen kroner for én kongekrabbe

Norske fiskere opplever rekordhøye priser og tidenes beste år i inntjening. Fiskerne får blant annet rundt tusen kroner per kongekrabbe.

- Det blir et sjeldent godt år, på alle måter, sier fisker Hans Petter Rasmussen til iTromsø.

Han forteller at han aldri har fått så høy pris for fisken som i år.

Fiskerne har solgt fisk for over 14 milliarder kroner hittil i år. Det er mer enn hele fjoråret totalt, og fire milliarder kroner mer enn på samme tid i fjor.

Krig og korona har ført til mangel på råvarer og kraftig prisøkning på fisk. Prisen på torsk har økt 50 prosent, fra 24 til 36 kroner kiloen. Torsk er den viktigste inntektskilden til de fleste fiskerne i Norge.

Men også kongekrabben begynner å gi inntekter som monner. En vanlig kongekrabbe veier rundt 2,2 kilo. Kiloprisen har ligget på 480 kroner, prisen har dermed steget med 200 kroner og 70 prosent fra i fjor til i år.

I butikkene koster kongekrabbe nå 1.000 kroner per kilo.

(NTB)

Annonse

Kvinne truffet av berg-og-dal-bane - kritisk skadd

En kvinne er kritisk skadd etter at hun skal ha mistet telefonen sin, forsøkt å få tak i den igjen og ble truffet av en berg-og-dal-bane-vogn i Melbourne, Australia.

Det skriver lokale medier, som siterer politiet på at de tror kvinnen gikk på banesporet da hun ble truffet og falt ned på bakken.

Hun er i 20-åra og skal ha omfattende hodeskader.

- Operatøren er fullstendig knust, sier sjefen for tivoliet Melbourne Royal Show, Brad Jenkins, til The Guardian – og sikter til personen som styrte karusellen.

- Showet vårt handler om å få folk til å smile, så når ulykker som dette finner sted, er det bare forferdelig for oss alle, sier Jenkins.

Tivoliet, som holdes i den australske byen hver september, fortsetter som normalt, samtidig som politiet etterforsker hendelsen.

Jenkins framholder at det var en tragisk ulykke og at de ikke har noen holdepunkter for at det var karusellen det var noe galt med.

Morgennytt

Høyresiden går mot brakseier i Italia
Høyrekoalisjonen ledet av Giorgia Meloni går mot en storseier i Italia.

Blinken advarer Putin
Amerikanske myndigheter har advart Russland mot å bruke atomvåpen i Ukraina.

Hadde influensasymptomer - så kom sjokket
Topptrente Eirik Østby (30) risikerte livet da han ikke tok symptomene på alvor. Nå advarer han andre.

Annonse
Advarer Putin: - Katastrofale konsekvenser
Foto: David 'Dee' Delgado / Pool via AP

Advarer Putin: - Katastrofale konsekvenser

I et intervju med 60 Minutes advarer USAs utenriksminister Antony Blinken at amerikanske myndigheter har advart Russland mot å bruke atomvåpen i Ukraina.

- Det er veldig viktig at Moskva hører fra oss, og at de vet at det ville fått katastrofale konsekvenser fra oss. Det har vi gjort klart og tydelig, sier Blinken i intervjuet, ifølge CBS.

Vladimir Putin har sagt at han er klar for å bruke atomvåpen for å forsvare Russlands territorium.

Dette har spredd frykt for at han kan komme til å bruke såkalte taktiske atomvåpen i Ukraina.

USAs president Joe Biden omtaler eventuell bruk av slike våpen som den største militære eskaleringen siden andre verdenskrig.